PSV gaat kansloos ten onder bij rentree in Champions League

20 september 2023 om 22:53 • Aangepast 29 september 2023 om 02:01
PSV kende woensdagavond een pijnlijke rentree in de Champions League. Bij Arsenal ging het met 4-0 onderuit. De Engelsen waren een paar maatjes te groot en gaven de Eindhovense club een pak huiswerk mee.

Een meer dan harde les voor PSV in de Champions League. Vijf jaar lang werd er naar gehunkerd en woensdagmiddag droomden vele fans nog van een mooi resultaat tegen Arsenal. Na 45 minuten konden die aspiraties de ijskast in. De 'Gunners' waren vier maatjes te groot voor de Eindhovenaren.

PSV-trainer Peter Bosz wilde zich niet te veel aanpassen aan de tegenstander en koos voor het strijdplan dat je van hem gewend bent. Hij trok ten aanval. Een tactiek die prima werkt tegen RKC, NEC of Vitesse. Maar tegen dit Arsenal kreeg zijn ploeg het deksel op de neus.

Verdedigend zwak
Arsenal kreeg veel vrijheid van PSV en dat kwam de Bosz-formatie duur te staan. Binnen 20 minuten stond het al 2-0 voor de thuisclub. Bukayo Saka schoot na acht minuten uit een makkelijk weggegeven rebound van keeper Walter Benítez de 1-0 binnen. De tweede treffer werd gemaakt door Leandro Trossard na miscommunicatie in de verdediging van PSV.

Het was genieten wat Arsenal liet zien, maar eveneens schrijnend wat PSV in verdedigend opzicht vertoonde. Een aanvallende speelwijze valt te prijzen, maar tegen deze tegenstander en met deze verdediging ook dodelijk. Nog voor rust werd het al 3-0 voor de Engelsen. Gabriel Jesus scoorde uit een voorzet van Trossard.

Huiswerk
Ondanks dat Arsenal wat gas terugnam in de tweede helft liep het nog wel uit naar 4-0. Odegaard kreeg alle vrijheid voor een schot van afstand. PSV zette er te weinig tegenover. Het probeerde het nog wel, maar het ontbeerde aan kwaliteit tegen een Europese grootmacht. Arsenal bleef eenvoudig overeind.

De Eindhovense club krijgt van Arsenal een pak huiswerk mee om aan te werken. Wil ze op dit niveau meedoen, dan moet ze leren van deze harde lessen. Die lessen zijn er ook voor de trainer, want of deze tactiek geschikt is tegen ploegen van dit formaat is maar de vraag. Een schande is de ruime nederlaag niet, pijnlijk uiteraard wel.