PSV mist veel kansen, maar wint toch van FC Volendam

30 september 2023 om 20:40 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:07
nl
PSV heeft zaterdagavond met 3-1 gewonnen van FC Volendam. In eigen huis verzuimde het om een grotere score neer te zetten en liet de ploeg van Peter Bosz het toch nog even spannend worden. Door de zege blijft de Eindhovense formatie nog altijd foutloos in de Eredivisie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV wist in het eigen Philips Stadion zo zijn zevende wedstrijd in de Eredivisie winnend af te sluiten. Waar de thuisclub de afgelopen weken vrij eenvoudig tot scoren kwam, viel dat zaterdagavond vies tegen.

Zeker na de vroege voorsprong ging iedereen in het stadion er maar eens goed voor zitten. Noa Lang zette zelf de aanval op en bezorgde PSV de voorsprong met een verwoestende uithaal. Je kunt wel vraagtekens zetten bij de reactie van de Volendamse doelman.

Matige afwerking
Daarna ontbrak het bij de Eindhovense ploeg aan scherpte en een goede eindpass. Ze vergat de voorsprong uit te breiden. Dat lukte wel snel in de tweede helft. Op aangeven van Malik Tillman, de middenvelder had een basisplaats, maakte Guus Til de tweede Eindhovense treffer.

Ook daarna verprutste PSV weer veel momenten. Dat het een kwartier voor tijd nog een beetje spannend werd, had het helemaal aan zichzelf te 'danken'.

Strafschop Volendam
Olivier Boscagli haalde Lequincio Zeefuik onderuit in het zestienmetergebied. FC Volendam kreeg dus een penalty. Deze werd feilloos binnengeschoten door Calvin Twigt. 2-1 met nog een kwartier te spelen.

Echt spannend werd het niet meer voor het doel van PSV. Mede door nog een late rode kaart aan Volendamse zijde. Ook daarna bleef PSV kansen missen. Onder anderen invaller Ricardo Pepi kreeg nog twee opgelegde kansen. Toch werd er nog één keer gescoord. Malik Tillman zette op fraaie wijze de 3-1 eindstand op het scorebord.

De ploeg van Peter Bosz is nog altijd foutloos is in de Eredivisie. Toch zal de trainer niet tevreden zijn over vooral het aanvallende spel van zijn team. Dat het in het laatste kwartier nog enigszins spannend werd, is op geen enkele manier goed te praten. Dinsdag wacht de tweede wedstrijd in de Champions League. Sevilla komt dan op bezoek in het Philips Stadion.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!