Vier mannen door politie uit de trein gehaald na dreigende situatie

1 oktober 2023 om 21:50 • Aangepast 6 november 2023 om 12:17
nl
De politie heeft zondagmiddag vier mensen uit een trein gehaald. De trein was onderweg vanuit Den Bosch naar Utrecht. Het viertal had een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig, dat ze melding deden bij de politie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De trein werd daarop stilgezet bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn. Daar stopt deze trein normaal gesproken niet. De politie ging er met meerdere eenheden en een helikopter op af. De agenten droegen kogelwerende vesten. Zo werd het viertal uit de trein gehaald. Ze zijn alle vier aangehouden.

Agenten hebben daarna de hele trein doorlopen om zeker te zijn dat alle verdachten waren opgepakt. Op dat moment mocht niemand de trein verlaten en werd het perron ontruimd.

Wie ze zijn en wat ze precies hebben gedaan of gezegd is nog niet duidelijk. Ze worden verhoord en ook getuigen uit de trein kunnen hun verhaal doen. Er was in elk geval geen sprake van wapens, zegt de woordvoerder, maar mogelijk wel van dreigende taal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!