PSV wil na dramatische start winnen van Sevilla in de Champions League

2 oktober 2023 om 20:00 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:05
nl
Kan PSV winnen van Sevilla? Dinsdagavond staat de ploeg van Peter Bosz voor een belangrijk duel in de voorronde van de Champions League. Met Sevilla komt er een uitstekende ploeg op bezoek in het Philips Stadion. PSV moet de wedstrijd winnen, als de club een serieuze gooi wil doen naar overwintering in de Champions League.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In de eerste wedstrijd van PSV was Arsenal met 4-0 veel te sterk. Geen schande, want de Engelse club is een absolute grootmacht in Europa, maar pijnlijk was het wel. Met Sevilla en Lens in de poule is er nog altijd uitzicht op overwintering in de Champions League. Al is het nog lastig inschatten waar deze ploegen staan.

"We willen als team laten zien dat we dit niveau aankunnen."

"Ik weet niet of Sevilla minder is dan Arsenal", zei Peter Bosz maandagmiddag in een persconferentie voor de wedstrijd. "Arsenal was gewoon te goed. Hoe de verhoudingen met Sevilla liggen is nog lastig in te schatten. Datzelfde geldt voor Lens."

Luuk de Jong weet in ieder geval dat PSV zich moet gaan focussen op de tweede plek in de poule. “We willen als team laten zien dat we dit niveau aankunnen. We zullen met Lens en Sevilla gaan strijden om plek twee.”

"Dinsdag moeten we winnen."

Wil PSV die tweede plek veroveren, dan moet de ploeg dinsdagavond winnen van Sevilla. "We spelen dinsdag thuis, dan moet je winnen. Maar het is pas de tweede wedstrijd in de poule. Dus we moeten de wedstrijd ook niet groter maken."

Bij PSV heeft Jerdy Schouten zondag weer meegetraind. Dat zal hij maandagavond weer doen. Eerder was de middenvelder niet fit. Na maandagavond wordt de knoop doorgehakt of hij kan starten. "De verwachting is van wel. Verder blijft iedereen fit. Daaraan merk je dat het goed gaat. Dan herstelt iedereen ook sneller van pijntjes", concludeerde Bosz.

LEES OOK: Slapeloze nachten voor Peter Bosz in aanloop naar Sevilla

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!