Video

Busje van Charles met moker vernield: 'Kan weekendje weg wel vergeten'

6 oktober 2023 om 09:50 • Aangepast 20 oktober 2023 om 02:01
nl
Charles Rijnders is een van de vele gedupeerden van de vandaal die donderdagnacht en vrijdagochtend vroeg in Den Bosch een spoor van vernieling achterliet. De voorruit van zijn busje én van zijn auto is ingeslagen. Met een moker, zo denkt deze bewoner van de Derde Rompert in Den Bosch. "Ik ging eigenlijk een weekendje weg, maar dat kan ik wel op mijn buik schrijven. Ik had mijn busje net klaar, maar helaas", vertelt hij beteuterd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In eerste instantie had Charles geen idee wat er aan de hand was toen hij gebonk hoorde op straat. "Flinke klappen", omschrijft hij. Toen hij uit het raam keek, schreeuwde zijn overbuurvrouw naar hem dat de voorruiten van zowel zijn auto als van zijn busje waren ingeslagen.

"Ik zag iemand die van mij schrok en heel hard wegfietste."

Zijn overbuurman heeft vrijdagochtend rond half zes een jongen met een hoodie zien wegfietsen. Hij hoorde een paar knallen. Toen hij het rolluik omhoog deed, werd het even stil, maar daarna hoorde hij weer een knal. Het leek voor hem heel dichtbij. Alsof ze bij hem voor de deur stonden. "Toen ben ik naar buiten gegaan en zag ik iemand die van mij schrok en heel hard wegfietste", vertelt hij.

Op straat zag vervolgens de ruit van een auto eruit liggen. Nadat hij 112 had gebeld, zag hij echter dat het om veel meer auto's ging. Wel tien of vijftien. In de motorkap van zíjn auto zit een grote deuk. Hij baalt er flink van.

Over een lengte van bijna tien kilometer loopt het spoor van vernielingen door de stad:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!