Video

Geertje is te zien in nepnieuwsvideo: 'Ik wil er niets mee te maken hebben'

6 oktober 2023 om 14:31 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:02
nl
Op social media gaat een misleidende nieuwsvideo rond met beelden van de NOS en Omroep Brabant. In de video wordt een spelletje gepromoot waarmee je veel geld zou kunnen verdienen. Geertje uit Son en Breugel is te zien in de beelden van Omroep Brabant. Ze werd in 2018 geïnterviewd over een heel ander onderwerp. "Hier zit ik gewoon echt niet op te wachten."
Profielfoto van Sanne Hoeks
Geschreven door

In 2015 won Geertje met haar straat de straatprijs van de Postcode Loterij. Drie jaar later kwam Omroep Brabant op bezoek in de straat, omdat de straatprijs die week wéér in Son en Breugel zou vallen. Een verslaggever van Omroep Brabant vroeg mensen in de straat van Geertje wat er voor hen was veranderd nadat ze hadden gewonnen.

"Ik dacht: het waait wel weer over."

Eind augustus van dit jaar kreeg Geertje het filmpje voor het eerst doorgestuurd. "Ik was gewoon verbijsterd. Wat is dit dan? Ik heb toen geprobeerd te zoeken waar het filmpje vandaan kwam en of ik er iets aan kon doen om het te stoppen. Maar dat lukte niet. Dus ik dacht: het waait wel weer over."

Maar dat deed het niet. Door nu haar verhaal te doen bij Omroep Brabant, hoopt ze voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat ze niets met de video te maken heeft.

Geertje had dan nooit verwacht dat haar uitspraken tegenover Omroep Brabant vijf jaar later gebruikt zouden worden in een misleidende video. "Ik heb nooit meer aan het interview gedacht en ineens duikt het dan op."

"Het is een leugen en dat is gewoon niet fijn."

Ze vindt het dan ook heel vervelend. "Maar ik ben nog niet zo belangrijk. Het is veel erger dat het de naam van de NOS en van die presentatrice (Annechien Steenhuizen) en Omroep Brabant schaadt. Maar ja, ik kom ook vol met mijn gezicht in beeld. Het is gewoon stom. Ik wil er niets mee te maken hebben. Het is een leugen en dat is gewoon niet fijn."

Het liefst zou Geertje dan ook willen dat de video van social media verwijderd wordt. "Maar dat gaat niet. En gelukkig zijn de beelden nog vrij onschuldig. Ik vind het niet erg dat mensen die beelden zien, maar de manier waarop ze gebruikt worden, vind ik wel heel vervelend."

Dit is de nepnieuwsvideo die rondgaat op Instagram en Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!