Liveblog

112-nieuws: brand verwoest huis • botsing tussen brommer en fietser

9 oktober 2023 om 15:46 • Aangepast 26 oktober 2023 om 19:45
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.37

Brand in Weert veroorzaakt rookoverlast

Een loods van een agrarisch bedrijf in Weert staat in brand. Er komt bij de brand veel rook vrij. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft een NL Alert verstuurd met het advies om ramen en deuren in de omgeving te sluiten. De brand woedt aan de Boeketweg in Weert. Ook op de A2 richting Budel is overlast van de rook.

Bij de brand is voor zover bekend niemand gewond geraakt, meldt regionale omroep 1Limburg.

De brand in Weert (foto: Johan Bloemers / SQ Vision).
De brand in Weert (foto: Johan Bloemers / SQ Vision).
20.55

Fietser en brommer botsen op elkaar

Een fietser en een bromfietser zijn vanavond op elkaar gebotst op de Oude Rijksweg in Liempde. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Velderseweg. De man op de fiets is meegenomen naar het ziekenhuis. De bromfietser is ter plekke in een ambulance behandeld. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de betrokkenen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
20.50

UPDATE: Huis verwoest na uitslaande brand

Het huis dat vanavond in brand is gevlogen in Hapert, is volledig uitgebrand. De bewoner van het huis lag te slapen en werd wakker door een harde knal, waarna hij moest vluchten voor het vuur. Dat meldt een 112-correspondent. Wat die harde knal en de brand heeft veroorzaakt, is nog niet bekend.

De bewoner wist naar buiten te vluchten, net als de buren in de tweekapper. Er raakte niemand gewond. De uitslaande brand begon op de begane grond maar de vlammen wisten in hoog tempo de weg naar boven te vinden. Het huis is volledig uitgebrand.

De brandweer heeft de brand sinds kwart voor acht onder controle.

LEES OOK: Huis verwoest door brand na harde knal, bewoners op tijd naar buiten

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
19.40

Huis in brand

Aan de Leeuweriklaan in Hapert staat een huis in brand. Bij de brand komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Ze zijn aanwezig met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Om genoeg bluswater ter plaatse te krijgen, zijn er over een lengte van tweehonderd meter slangen neergelegd.

19.32

Gaslek naar verwachting vanavond gedicht

Het gaslek aan de Prins Bernhardlaan in Best wordt vanavond nog gerepareerd is de verwachting. Dat meldt een woordvoerder van de Enexis. Huishoudens in de omgeving ondervinden volgens de woordvoerder geen hinder van het gaslek.

De reden dat Enexis wat langer nodig heeft om het gaslek te repareren, komt omdat de gasleiding kapot is getrokken op een kruispunt waar meerdere gasleidingen bij elkaar komen.

19.26

Fietser aangereden in Helmond

Een fietser is vanavond geschept door een automobilist aan de Julianalaan in Helmond. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer moest tijdelijk worden omgeleid. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen van de man zijn.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
18.23

Automobilist komt op verkeerde weghelft terecht

De bestuurder van een jeep is vanmiddag op een verkeerde weghelft terechtgekomen en tegen een hoogwerker gereden. Dat gebeurde aan de Graaf Hendrik III Laan in Breda. Een vrouw is gewond geraakt. Het is niet bekend hoe ernstig haar verwondingen zijn. Door de klap brak er bij de hoogwerker een wiel af. De jeep liep zware schade op. De politie onderzoekt wat er is gebeurd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
18.08

Pechgeval op A58 zorgt voor file

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg staat voor Moergestel een auto met pech. De rechterrijstrook is daarom afgesloten. Weggebruikers hebben drie kwartier meer reistijd.

16.25

Gaslek in woonwijk

Aan de Prins Bernhardlaan in Best is een gaslekkage ontstaan door graafwerkzaamheden. In de straat wordt het riool vernieuwd. Volgens een 112-correspondent is het goed hoorbaar dat gas ontsnapt. Het zou gaan om een hoofdleiding die geraakt is.

De omgeving is afgezet en netbeheerder Enexis is ter plaatse om het lek te dichten. Ook de brandweer is aanwezig, zij meten continu of er teveel gas ontsnapt. Omliggende woningen zijn niet ontruimd.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
16.18

450 euro boete omdat stootbalk ontbreekt

Een vrachtwagenchauffeur is vanmiddag beboet voor het rijden zonder stootbalk. Achter op zijn vrachtwagen stond een container die een meter uitstak. De stootbalk hing eronder en was niet in gebruik.

Een stootbalk is achter op vrachtwagens verplicht, het moet voorkomen dat achteropkomende automobilisten bij een eventuele botsing onder de vrachtwagen schuiven. De chauffeur heeft een boete gekregen van 450 euro.

Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant
15.21

3500 kilo xtc-pillen gevonden in huis

Twee mannen uit Roosendaal zijn vanmiddag aangehouden. In het huis aan de Dolomietdijk waar ze verbleven vond de politie 3500 xtc-pillen en zeven kilo hennep.

De politie kwam de drugs op het spoor na een tip. Om negen uur vanmorgen gingen zij het huis binnen. Een 37-jarige man met onbekende woonplaats is aangehouden. De bewoner van het huis is ook aangemerkt als verdachte en wordt op een later moment gehoord.

De vondst in een huis in Roosendaal (foto: Politie).
De vondst in een huis in Roosendaal (foto: Politie).
15.00

85 aangiftes na slooptocht

Bij de politie zijn tot nu 85 aangiftes binnengekomen van vernieling. Dit na de slooptocht van een man afgelopen donderdagnacht en vrijdagochtend tussen Rosmalen en Den Bosch. Vooral auto's, tankstations en geldautomaten moesten het ontgelden.

Voor de vernielingen werd vrijdagochtend een man van 31 uit Den Bosch aangehouden. Hij blijft in elk geval nog veertien dagen vastzitten, zo bepaalde de rechter-commissaris vandaag bij zijn voorgeleiding.

Ook binnen bij een autodealer in Den Bosch werden vernielingen aangericht:

12.50

Brand in huis Oisterwijk: pan op het vuur

In een huis aan de Poststeeg in Oisterwijk is vanmiddag rond kwart voor een brand uitgebroken. De bewoonster had het pannetje met pruimen dat op het vuur stond over het hoofd gezien. Brandweerlui hadden het vuur snel onder controle.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
12.15

Twee auto's botsen

Twee auto's zijn vanochtend in Nieuwkuijk rond tien uur op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde rond tien uur op de kruising van de Spoorlaan met de Vimmerik. Meerdere betrokkenen werden na het ongeluk in de ambulance nagekeken. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis. De twee auto's raakten aan de voorkant flink beschadigd.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
12.10

Automobilist gewond bij ongeluk

Een automobilist is vanochtend in Oisterwijk gewond geraakt nadat hij de macht over het stuur verloor en met zijn auto tegen een lantaarnpaal botste. Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf op de Pannenschuurlaan. De auto kwam uiteindelijk in een heg tot stilstand. De automobilist is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is hij onwel geworden, zo laat onze 112-correspondent weten.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
12.00

Man (24) aangehouden voor mishandeling agent

Een 24-jarige man uit Berkel-Enschot is gistermiddag aangehouden voor de mishandeling van een politieman. Ook wordt hij verdacht van vernieling. Bij de aanhouding is een stroomstootwapen gebruikt, zo meldt de politie vandaag.

LEES OOK: Man (24) 'gaat door het lint' en mishandelt agent bij aanhouding

11.35

Motoragent gewond

Bij een aanrijding tussen een politiemotor en een auto in Den Bosch is vanochtend een motoragent gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde iets na half elf op de Helftheuvelweg. De automobilist raakte in de woorden van de politie 'oppervlakkig gewond'. De motoragent is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Dat wordt door een andere eenheid van de politie onderzocht.

De politie laat weten dat verschillende voorbijgangers het ongeluk vanochtend al rijdend hebben gefilmd. Zij kunnen hiervoor een bekeuring tegemoet zien.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
11.00

Brand in vuilniswagen door batterijen e-bike

In een vuilniswagen die zijn ronde deed in Valkenswaard is vanochtend brand ontstaan. De oorzaak waren de batterijen van een fietsaccu die oververhit waren geraakt en rookten. Een en ander gebeurde aan de Crocuslaan in Valkenswaard. De brandweer moest eraan te pas komen om de boel te blussen.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
10.18

Vierde verdachte aangehouden

De politie heeft vanochtend nog een verdachte aangehouden na de ruzie tussen groepen jongeren in Berlicum in de nacht van vrijdag op zaterdag. Daarbij werd geschoten. Er raakte niemand gewond. De nu aangehouden verdachte is een jongen van 16 uit Den Bosch, zo maakte de politie bekend.

09.00

Relschoppers melden zich

Twee voetbalsupporters die zich misdroegen na de wedstrijd Willem II - NAC begin september hebben zich dit weekend bij de politie gemeld. Hiermee voorkomen ze dat de politie hun foto met daarop hun gezichten herkenbaar verspreid. Afgelopen week deelde de politie foto's van meer dan twintig relschoppers. Wie zich niet binnen een week meldt, wordt herkenbaar in beeld gebracht.

Eerder meldden zich al twee verdachten. Dit vlak nadat de foto's online werden gezet. De derby in het Koning Willem II Stadion in Tilburg werd op 3 september na 52 minuten gestaakt, omdat er voorwerpen en vuurwerk op het veld werden gegooid. Daarna richtten supporters van de thuisclub zich tegen de Mobiele Eenheid. Ze gooiden bierblikjes, stokken, prullenbakken, containers en hekken naar agenten. Een van de agenten raakte lichtgewond aan zijn hoofd.

LEES OOK: Politie deelt foto's van ruim twintig rellende voetbalsupporters

08.25

Ongeluk op de A50

Wilde je van Eindhoven in de richting Arnhem over de A50 dan moest je vanochtend rekening houden met een file door een ongeluk bij Ravenstein. De linkerrijstrook was dicht. Rond kwart over acht moest je daarom, op het hoogtepunt van de file, tussen Oss-Oost en Ravenstein rekening houden met een vertraging van zo'n drie kwartier. Iets voor half negen was de weg weer vrij en begon de vertraging af te nemen.

23.59

Fietser gewond bij botsing in Vlijmen

Een fietser is rond elf uur gisteravond gewond geraakt nadat deze in botsing kwam met een auto op de kruising Akkerstraat met de Julianastraat in Vlijmen. De fietser is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. De fiets liep bij de botsing een slag in het voorwiel op, de auto lichte schade aan de bumper. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt onderzocht.

De fietser raakte bij de botsing gewond, de fiets liep een slag in het voorwiel op (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De fietser raakte bij de botsing gewond, de fiets liep een slag in het voorwiel op (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de kruising Akkerstraat met de Julianastraat in Vlijmen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de kruising Akkerstraat met de Julianastraat in Vlijmen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
23.18

Gewonde bij botsing A59

Twee auto's zijn gisteravond met elkaar in botsing gekomen op de A59 bij Sprang-Capelle. De schade aan beide auto's was aanzienlijk. Vanwege het ongeluk werd de snelweg tijdelijk afgesloten. Het verkeer kon hier later via de vluchtrook voorbij. De vangrail moest na de botsing gerepareerd worden. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Voor zover bekend is een betrokkene naar een ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!