Liveblog

112-nieuws: stadsbus botst op automobilist • man (29) rijdt met drugs op

10 oktober 2023 om 18:30 • Aangepast 26 oktober 2023 om 19:45
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.08

Man gepakt voor rijden onder invloed

Een 29-jarige automobilist is vanavond aangehouden omdat hij onder invloed van drugs reed. Dat meldt de Verkeerspolitie Oost-Brabant. Zij kwam de man op het spoor nadat hij een inhaalverbod negeerde op de Geldropseweg in Mierlo.

De man weigerde vervolgens mee te werken aan een speekseltest, daarom werd op het politiebureau bloed afgenomen. Hij heeft een boete gekregen van 280 euro voor het inhalen bij een inhaalverbod en een boete van 280 euro voor het weigeren van de speekseltest. Ook heeft hij een rijverbod gekregen voor 24 uur.

De man werd afgelopen zomer ook aangehouden voor het rijden onder invloed.

21.05

Motorrijder zwaargewond

Een man op een motor is dinsdagavond zwaargewond geraakt aan de NCB-weg in Best. Voorbijgangers vonden de man op het fietspad langs de weg. Iets verderop lag zijn motor in de berm. De man was niet aanspreekbaar.

De hulpdiensten werden ingeseind. Twee ambulances en een mobiel medisch team kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De man is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
19.17

Brand bij vleesverwerker Vion

Bij vleesverwerker Vion in Boxtel heeft vanmiddag rond half zes brand gewoed. Een compressor van de waterzuivering vatte vlam. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker ter plaatse. Door de brand ontstond er veel rook, er raakte niemand gewond. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
16.15

Stadsbus botst op auto

Een stadsbus is vanmiddag op een auto gebotst op de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer. De bus kwam uit de richting van Oosterhout. Het ongeluk gebeurde op de kruising bij de toe- en afrit van de A59. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeluk.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
16.10

Politie staakt zoektocht naar al 39 jaar vermiste Germa

De zoekactie naar de sinds 1984 vermiste Germa van den Boom is gestaakt. Dinsdagochtend startte de politie met zoeken in de tuin van een huis in Nieuwendijk, in de hoop haar lichaam te vinden. Dat is niet gelukt, laat een woordvoerder van de politie weten. "Er zijn helaas geen menselijke resten aangetroffen, deze uitkomst is voor de familie erg teleurstellend. Zij hadden vanmorgen nog heel veel hoop."

LEES OOK: Politie stopt zoektocht naar lichaam van Germa die al 39 jaar vermist wordt

15.04

Vechtpartij in de trein

Afgelopen zaterdagnacht rond half twee is er een vechtpartij geweest in de trein tussen Den Bosch en Eindhoven. Twee mannen en drie vrouwen vochten met elkaar. Volgens de politie werd er over en weer geslagen en liepen bij beide partijen mensen verwondingen op. Dit gebeurde net voor station Boxtel.

De groep is uitgestapt bij Boxtel, maar ging vervolgens op het perron weer met elkaar op de vuist. De politie is op zoek naar getuigen.

13.58

Malafide klusjesmannen

De politie van de Eindhovense wijk Doornakkers waarschuwt inwoners voor malafide klusjesmannen die actief zijn in de omgeving. De politie krijgt veel klachten binnen over klusjesmannen uit Ierland. "Ze komen aan de deur voor simpele klussen en komen vervolgens met toren hoge rekening die soms op minder vriendelijke wijze geïnd wordt", schrijft de wijkagent. "Pas op en ga niet in zee met deze 'vriendelijke Ieren'".

Foto: politie/Instagram.
Foto: politie/Instagram.
13.26

Twee rijstroken dicht A59

Op de A59 van Den Bosch naar knooppunt Zonzeel zijn twee rijstroken dicht. Bij knooppunt Hooipolder staat een vrachtwagen met pech. Verkeer moet rekening houden met een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
12.07

Dertien honden in beslag genomen

De dierenpolitie heeft vannacht dertien honden in beslag genomen in de omgeving van Veldhoven. Ze zaten in twee auto's, zonder paspoorten en gezondheidsverklaringen. De honden zouden uit België komen, vermoedt de politie. Het onderzoek loopt nog.

LEES OOK: 13 hondjes in beslag genomen, verdachten hebben geen documenten

11.38

Dode gevonden na brand in chalet

Bij een brand in een chalet op camping 't Oekeltje aan de Breedschotsestraat in Rijsbergen is een dode gevonden. Bij de meldkamer kwam kort na middernacht een melding binnen over een brandend chalet.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
10.10

Twee Tilburgers (19) opgepakt voor explosie in Winschoten

Twee Tilburgers van 19 zijn vanochtend opgepakt voor een explosie in Winschoten. Het duo was vermoedelijk betrokken bij een explosie op 16 september bij een bedrijfspand. De politie deelde daar eerder beelden van. Op de beelden was te zien dat een van de verdachten een tas neerzette bij het pand. Beide mannen zitten in volledige beperkingen. Dat houdt in dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De politie verwacht meer mensen te kunnen aanhouden.

09.32

Dode gevonden na brand

Bij een brand in een chalet op camping 't Oekeltje aan de Breedschotsestraat in Rijsbergen is een dode gevonden. Bij de meldkamer kwam kort na middernacht een melding binnen over een brandend chalet.

LEES OOK: Dode gevonden na brand in chalet op camping in Rijsbergen

05.45

Kans op dichte mist in Brabant

Weggebruikers moeten vanochtend rekening houden met mist. Op sommige plekken in Brabant is er sprake van dichte mist en is het zicht zelfs minder dan honderd meter. Bij het weerstation in Volkel was het zicht slechts zestig meter. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om langzamer te rijden, extra afstand te houden en de juiste verlichting aan te zetten. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist en komt de zon tevoorschijn.

Wachten op privacy instellingen...
21.37

Brand in Weert veroorzaakt rookoverlast op A2 bij Budel

Een loods van een agrarisch bedrijf aan de Boeketweg in Weert is gisteravond door brand volledig verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het verkeer op de A2 in de richting van Budel had veel last van de rook. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft een NL Alert verstuurd met het advies om ramen en deuren in de omgeving te sluiten. De brand was snel onder controle, maar het nablussen heeft nog enige uren geduurd.

De brand in Weert (foto: Johan Bloemers / SQ Vision).
De brand in Weert (foto: Johan Bloemers / SQ Vision).
20.55

Fietser en brommer botsen op elkaar

Een fietser en een bromfietser zijn gisteravond op elkaar gebotst op de Oude Rijksweg in Liempde. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Velderseweg. De man op de fiets is meegenomen naar het ziekenhuis. De bromfietser is ter plekke in een ambulance behandeld. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de betrokkenen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
20.50

Huis verwoest na uitslaande brand

Het huis dat gisteravond rond negen uur in brand is gevlogen in Hapert, is volledig uitgebrand. De bewoner van het huis lag te slapen en werd wakker door een harde knal, waarna hij moest vluchten voor het vuur. Dat meldt een 112-correspondent. Wat die harde knal en de brand heeft veroorzaakt, is nog niet bekend.

De bewoner wist naar buiten te vluchten, net als de buren in de tweekapper. Er raakte niemand gewond. De uitslaande brand begon op de begane grond maar de vlammen wisten in hoog tempo de weg naar boven te vinden. Het huis is volledig uitgebrand.

LEES OOK: Huis verwoest door brand na harde knal, bewoners op tijd naar buiten

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!