Bart Verbruggen ziet zijn 'grootste droom' uitkomen met debuut in Oranje

14 oktober 2023 om 11:45 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:02
nl
Bart Verbruggen maakte vrijdagavond op 21-jarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands Elftal. De doelman keek vol trots terug op zijn eerste wedstrijd in Oranje, maar sprak van een ‘bitterzoete’ nasmaak vanwege de nederlaag.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het Nederlands Elftal verloor vrijdagavond met 2-1 van Frankrijk, maar voor Bart Verbruggen was het toch een mooie avond. De Bredase doelman mocht op 21-jarige leeftijd zijn debuut maken. Na afloop keek hij er vol trots op terug.

“Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik ben trots en blij om dit mee te mogen maken. Het is mijn grootste droom maar helaas is het resultaat teleurstellend”, vertelde hij tegen de NOS.

De doelman moest twee keer de bal uit het doel vissen na een doelpunt van Kylian Mbappe. De Fransman is misschien wel de beste voetballer van dit moment maar daar is Verbruggen niet van onder de indruk.

"Dit debuut smaakt naar meer."

“Het maakt mij niet uit wie er tegenover mij staat. Ik wil gewoon alles tegenhouden. Maar die tweede goal zat er wel erg goed in.”

Door die twee tegengoals en de nederlaag werd het geen droomdebuut voor de Bredanaar. “Dat zorgt wel voor een bitterzoete nasmaak”, zei de doelman. “Maar dit debuut smaakt naar meer.”

Maandag is er een kans op revanche. Dan speelt het Nederlands Elftal de cruciale wedstrijd tegen Griekenland. Bij een overwinning kan Oranje het EK bijna niet meer mislopen. “Dan moeten we er weer staan”, keek Verbruggen al vooruit. “We zijn bewust van het belang. We moeten daar de drie punten pakken. Ik heb er zin in!”

LEES OOK: Bart Verbruggen is de jongste doelman van Oranje sinds 1967

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!