Liveblog

112-nieuws: gewonde bij steekpartij in azc • auto belandt in de Maas

18 oktober 2023 om 21:38 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

21.35

Voorlopig laatste repatriëringsvlucht, passagiers met bussen naar Eindhoven

In het Duitse Keulen is een vliegtuig geland met aan boord een nieuwe groep Nederlanders die zijn teruggekomen uit Israël. Aan boord zaten ongeveer dertig mensen, meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze worden met bussen naar Eindhoven gebracht. Het gaat om de zevende en voorlopig laatste repatriëringsvlucht uit Israël.

Nederland heeft met de vorige vluchten 751 Nederlanders en 136 buitenlanders uit Israël gehaald. Hoeveel Nederlanders er waren onder de dertig mensen die op de laatste vlucht zaten, is niet bekendgemaakt.

16.25

Duizenden xtc-pillen gevonden in bedrijf in Eindhoven

In een bedrijf aan de Verdunlaan in Eindhoven heeft de politie dinsdagmiddag duizenden xtc-pillen gevonden. Ook zijn er honderden liters grondstoffen en chemicaliën voor het maken xtc gevonden. Een 51-jarige man uit Eindhoven is aangehouden. De man zit nog vast voor verder onderzoek. Agenten doorzochten gisteren verschillende bedrijven. Daarbij gebruikten ze onder meer drugshonden.

14.50

Gewonden bij steekpartij in azc

Bij een steekpartij in het azc in Budel zijn vanmiddag twee mannen (28 en 34 jaar) gewond geraakt. De 28-jarige bewoner liep in de woorden van de politie 'een niet-levensbedreigende snijwond' op. Vermoedelijk begon het allemaal met een ruzie tussen de twee mannen. De bewoners zijn aangehouden. De verdachten wonen op het azc.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Het azc in Budel (beeld: Omroep Brabant).
Het azc in Budel (beeld: Omroep Brabant).
13.50

Auto belandt bij Cuijk in de Maas

Een auto is aan de Limburgse kant van de Maas bij Cuijk in het water terechtgekomen. Dat gebeurde iets voor een uur vanmiddag. Er zaten op dat moment niemand meer in de auto. De twee inzittenden konden volgen een woordvoerder van de politie op tijd uit de auto komen.

Met een sonarboot wordt nu gezocht naar de auto. Het vaarverkeer was voor deze zoektocht even gestremd, maar hoewel de auto rond half drie nog niet gevonden was, kunnen schepen inmiddels weer gewoon varen. De auto ligt niet in de weg, zo laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
13.30

Fietsster gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding met een auto in Den Bosch is aan het eind van de ochtend een fietsster gewond geraakt. Het slachtoffer is volgens onze 112-correspondent met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde iets na half twaalf op de kruising van de Maaspoortweg met de afrit Maaspoort van de A59. Gezien de ster in de voorruit van de auto moet het een behoorlijke klap zijn geweest. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
13.00

Nog één rijstrook van A17 dicht

Van de A17 van Dordrecht naar Roosendaal is bij knooppunt Noordhoek, tussen Oudenbosch en Zevenbergen, nog één rijstrook dicht. Dit nadat daar eerder vandaag een kraanwagen in brand vloog. Door bergingswerkzaamheden was sinds half zeven vanochtend de hele weg dicht. Sinds het begin van de middag zijn twee rijstroken weer vrijgegeven.

De brandende kraanwagen vanochtend op de A17:

12.32

Winkels BCC ook vandaag dicht na onrust

Ook vandaag blijven alle winkels van elektronicaketen BCC dicht. Dat meldt het bedrijf op X, het voormalige Twitter. Gisteren bleven de winkels ook al dicht, omdat de faillissementsuitverkoop bij de winkels tot grote drukte had geleid. Het bedrijf maakte zich zorgen om de veiligheid van de medewerkers.

Het is niet bekend hoe lang de winkels nog dicht blijven. "Ik hoop dat ze weer veilig open kunnen gaan van de week", stelt een woordvoerder van BCC op X.

We namen gisteren een kijkje bij de toen ook al gesloten BCC:

12.15

Overval op gezin: meerdere gemaskerde en gewapende daders

Bij de gewapende overval vrijdag rond middernacht op een gezin in Veghel waren meerdere gemaskerde overvallers betrokken. Dat maakte de politie vandaag bekend. De politie noemt het opvallend dat er die ochtend een man in een Post NL-polo bij het gezin aan de deur stond. Mogelijk is er een verband met de overval. De politie vraagt daarom mensen in de buurt of ze vrijdagochtend deze man hebben gezien.

De overvallers zijn er uiteindelijk met een telefoon en een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Een deel van deze buit is later in de berm van de Rembrandtlaan in Veghel teruggevonden. Bij de overval raakte niemand gewond. Wel zijn de bewoners flink geschrokken.

12.00

Man beroofd van megabedrag

Een man van 77 uit Oisterwijk is het slachtoffer geworden van een criminele bende die hem via bankpasfraude heeft bestolen van 150.000 euro. Het slachtoffer kreeg in eerste instantie een sms van de bank. Hierin werd hij bang gemaakt dat er iets met zijn rekening aan de hand zou zijn. Hij gaf zijn bankpassen en pincodes af en vervolgens werd er in 57 keer in totaal bijna 150.000 euro overgeschreven naar Spaanse en Nederlandse rekeningnummers.

Wie herkent deze pinfraudeur? (beeld: Bureau Brabant).
Wie herkent deze pinfraudeur? (beeld: Bureau Brabant).

In de uitzending van Bureau Brabant werd deze week aandacht besteed aan de zaak:

10.28

Inbreker gezocht in Maren-Kessel

De politie is in Maren-Kessel in de buurt van de Marense Dijk op zoek naar een inbreker. Een woordvoerder heeft het over een situatie waarbij een inbreker vanochtend zou zijn 'overlopen' en vervolgens de benen heeft genomen.

Er is via Burgernet een signalement van de verdachte verspreid. Het gaat om een man. Hij heeft een mager postuur en draagt een wit/grijze hoody, blauwe leren jas en zwarte broek.

07.09

Bedrijfsbus vat vlam bij flat

Een bedrijfsbus is vannacht door brand beschadigd op de parkeerplaats bij een flat aan de Urkhovenseweg in Eindhoven. Op de plek waar de bus geparkeerd was, is de slang van een jerrycan veiliggesteld door de politie. Op deze parkeerplaats vatten in juni vorig jaar meerdere auto's vlam. Toen was de eigenaar van deze bestelbus ook een van de slachtoffers.

De politie doet onderzoek naar de brand aan de Urkhovenseweg in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De politie doet onderzoek naar de brand aan de Urkhovenseweg in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De brandweer bluste de bedrijfsbus (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De brandweer bluste de bedrijfsbus (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
06.29

Brandende kraanwagen op A17

De A17 van Dordrecht richting Roosendaal is rond half zeven vanochtend afgesloten vanwege een brandende kraanwagen bij knooppunt Noordhoek, tussen Oudenbosch en Zevenbergen. Verkeer richting Roosendaal krijgt het advies om te rijden via Breda over de A16 en de A58. De chauffeur van de kraanwagen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

LEES OOK: A17 richting het zuiden tot de middag dicht na brand kraanwagen

Vanwege de brandende kraanwagen werden diverse hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vanwege de brandende kraanwagen werden diverse hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
03.30

Auto brandt uit in Helmond

Aan de Hugo van der Goesstraat in Helmond is vannacht een auto door brand verwoest. Het vuur werd rond twee uur 's nachts ontdekt. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de auto. De brand was snel onder controle, maar de auto was niet meer te redden. Een auto die voor deze auto geparkeerd was, kon op tijd worden weggezet. Toch liep ook die wat schade op bij de brand.

De brandweer had de brand aan de Van der Goesstraat in Helmond snel onder controle (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer had de brand aan de Van der Goesstraat in Helmond snel onder controle (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Van de auto aan de Hugo van der Goesstraat in Helmond bleef weinig over (foto: Harrie Grijseels/SQ Visions).
Van de auto aan de Hugo van der Goesstraat in Helmond bleef weinig over (foto: Harrie Grijseels/SQ Visions).
01.14

Brand in huis Tilburg

In een huis aan de Ruynemanstraat in Tilburg woedde gisteravond een uitslaande brand. Een buurtbewoner ontdekte de brand rond kwart voor twaalf en belde de hulpdiensten. Er was op dat moment niemand in het huis aanwezig. Volgens een 112-correspondent is het bovenste deel van het huis zwaarbeschadigd geraakt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Hoe de brand aan de Ruynemanstraat in Tilburg kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Hoe de brand aan de Ruynemanstraat in Tilburg kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!