Jacintha's droomdebuut werd een nachtmerrie, maar ze kijkt weer vooruit

25 oktober 2023 om 20:00 • Aangepast 3 november 2023 om 02:02
nl
Jacintha Weimar (25) uit Best is een vaste waarde onder de lat bij Feyenoord. Onlangs debuteerde ze in Oranje, al werd dat een nachtmerrie. De Brabantse blijft in zichzelf geloven en staat iedere dag met plezier op het veld. "Dit is niet wie ik ben, ik kan veel beter."
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Als jonge meid droomde Jacintha al van spelen voor het Nederlands elftal. Ze droeg als jeugdinternational het oranje shirt, maar haar debuut voor het 'grote Oranje' maakte ze pas vorige maand in de Nations League. Door blessures van de eerste twee keepsters koos bondscoach Andries Jonker in de interland tegen België voor Jacintha.

Het werd een debuut om sportief gezien snel te vergeten, want vlak voor tijd ging Jacintha in de fout bij een corner. Ze bokste de bal tegen een tegenstander aan en dat leverde de 2-1 voor België op. In die stand kwam geen verandering meer. "Op persoonlijk vlak was mijn debuut natuurlijk een droom die uitkwam. Je land vertegenwoordigen is het hoogst haalbare. Dat de wedstrijd uiteindelijk werd beslist door een fout van mij, wil je gewoon niet."

Bij 2.30 minuut zien we het moment van de 2-1.

Wachten op privacy instellingen...

De droom werd een nachtmerrie. Ze baalde enorm, maar in haar directe omgeving werd ze gesteund door mensen die ze door en door vertrouwt. "Ik lees zelfs niks online, maar je ontkomt er natuurlijk niet aan dat mensen het op social media over je hebben. Ik word goed begeleid om hiermee om te gaan. Overigens is die begeleiding er niet alleen nu. Mijn hele carrière kan ik bij mensen terecht voor alles wat ik meemaak."

Na haar Oranjedebuut richtte Jacintha zich weer volledig op Feyenoord. Heel veel te juichen valt er echter niet, want de prestaties van het eerste elftal vallen tegen. De club staat laatste in de Vrouwen Eredivisie. "Ik zie ons team wel groeien. We zijn met een mooi project bezig en ik geloof daarin."

"Ik wil kampioen worden."

Jacintha is niet meer weg te denken onder de lat van Feyenoord. Ze is een vaste waarde en ze blijft hongerig. "Ik wil kampioen worden en het liefst met Feyenoord. En keepen in de Champions League is een doel. Ik heb veel ervaring op dat niveau, maar dan op de bank.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!