Video

FC Eindhoven - Helmond Sport drie keer gestaakt, maar wel uitgespeeld

20 oktober 2023 om 21:26 • Aangepast 1 november 2023 om 02:03
nl
De derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport werd vrijdagavond na drie keer staken toch uitgespeeld. Helmond Sport won de knotsgekke wedstrijd met 1-2.

De eerste onderbreking was na 12 minuten, nadat vanuit het vak van de bezoekende supporters een fakkel op het veld was gegooid. Daarna wierp een supporter uit hetzelfde vak vlak na de rust een bekertje op het veld. Dat was na het vieren van de 1-2. Het was volgens de stadionspeaker de laatste waarschuwing. Toch werd kort voor het einde het duel opnieuw gestaakt omdat er meerdere bekers door een Eindhovense fan op het veld werden gemikt. Met nog een paar minuten op de klok werd het spel alsnog hervat. In die resterende tijd kon FC Eindhoven zijn eerste thuisnederlaag niet voorkomen.

Vaker bonje
Het is bepaald niet de eerste keer dat het borrelt in het stadion tijdens confrontaties tussen FC Eindhoven en Helmond Sport. Twee jaar eerder werden er elf supporters opgepakt, nadat ze een stoel naar een agent hadden gegooid. Vorig jaar trok de politie nog aan de bel, omdat er tijdens de 73 thuiswedstrijden van Oost-Brabantse clubs maar liefst 19 keer inzet van de ME nodig was.

Ook FC Den Bosch - VVV Venlo werd ontsierd. Nadat een speler van de thuisclub, Gedion Zelalem, rood had gekregen, ontstond er onrust op de tribunes van De Vliert. Scheidsrechter Laurens Gerrets werd beledigd en er werd een bierbeker op het veld gegooid. Na een afkoelingsperiode van een kwartier werd het duel hervat (en uitgespeeld). De eindstand van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie was ook 1-2.

LEES OOK:

Politiechef is geweld van voetbalfans zat: ME moet te vaak ingezet worden

Rellen bij FC Eindhoven-Helmond Sport, politie pakt elf supporters op

Staken, staken en nóg eens staken bij Brabantse wedstrijden in de KKD

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!