Liveblog

112-nieuws: man komt om na steekpartij • supermarkt ontruimd

21 oktober 2023 om 16:46 • Aangepast 1 november 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.45

Man komt om bij steekpartij

Een man is zaterdagavond overleden op een parkeerplaats bij grensovergang Hazeldonk in Breda. De politie vermoedt dat hij is neergestoken. Iets voor half acht kwam er bij de politie een melding binnen dat er iemand hevig bloedend op de parkeerplaats bij een tankstation lag.

De hulpdiensten zijn ingeschakeld en hebben geprobeerd de man te reanimeren. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De parkeerplaats ligt vlakbij een tankstation, in de rijrichting van Antwerpen naar Breda. Het is een plek waar veel vrachtwagens parkeren en veel chauffeurs overnachten.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
18.40

Brand in woonhuis

Aan de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel staat een huis in brand. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. Bewoners hebben het huis veilig kunnen verlaten, zo laat de brandweer weten.

De brand woedt op de eerste etage, de brandweer probeert de brand te beperken tot de ruimte waar de brand is ontstaan. Bij de brand komt veel rook vrij.

Volgens een 112-correspondent is de brand ontstaan door een vlam in de pan. Het vuur sloeg vervolgens via de afzuigkap door naar boven.

17.11

Supermarkt ontruimd

Supermarkt Aldi in Rijen is vanmiddag rond vier uur ontruimd omdat een koolmonoxide-melder was afgegaan. De brandweer heeft door het hele pand metingen gedaan maar heeft niets kunnen vinden. Een monteur is onderweg om de oorzaak te achterhalen. De supermarkt is gesloten. Enkele klanten die in de supermarkt waren, moesten het pand verlaten.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
17.09

Geen treinen tussen Rotterdam en Breda

Tussen Rotterdam Centraal en Breda rijden er op de hogesnelheidslijn geen treinen door een storing in een tunnel. De NS verwacht dat treinen rond zes uur weer kunnen rijden.

16.15

Man onder invloed achter het stuur

Aan de Tramsingel in Breda heeft de politie vanmiddag een automobilist van de weg gehaald. Agenten hadden het vermoeden dat de man achter het stuur onder invloed was. De man is meegenomen naar het politiebureau, daar wordt onderzocht wat hij gebruikt of gedronken heeft.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
15.30

Bestuurder rijdt veel te hard

De politie Waalwijk heeft vanmorgen rond half elf een automobilist van de A59 gehaald. De 38-jarige bestuurder reed 171 kilometer per uur (na correctie) waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt nog een boete.

14.11

Treinverkeer tussen Roosendaal en Essen weer hervat

Het treinverkeer tussen Roosendaal en het Belgische Essen is weer hervat. De treinen reden niet vanaf half elf vanmorgen. De oorzaak van de vertraging was een overwegstoring.

11.25

Man rijdt 55 kilometer te hard

De politie heeft gisteravond bij een controle op de snelweg A59 een bestuurder staande gehouden. De man reed 155 kilometer per uur, terwijl op dat moment en op dat weggedeelte een maximumsnelheid gold van 100 kilometer per uur. De chauffeur van 61 moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij meer dan 50 kilometer te hard reed. De Tilburgse politie heeft dit gemeld.

10.55

Man ernstig gewond na val met fiets

Rond half elf vanmorgen is op de Wilde Wingerd in Helmond een man met zijn fiets gevallen. Hij raakte ernstig gewond en is met spoed naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Vanwege de ernst van de situatie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, niemand zou wat gezien hebben. Volgens de politie ging het om een hoogbejaarde man, die van zijn fiets was gevallen en ongelukkig terecht was gekomen. Omdat er sprake was van een ongeluk, doet de politie geen onderzoek.

Agenten overleggen met elkaar (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Agenten overleggen met elkaar (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Politie en ambulance verleenden hulp (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Politie en ambulance verleenden hulp (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.35

Treinverkeer tussen Roosendaal en Essen ligt stil

Tussen Roosendaal en het Belgische Essen rijden voorlopig geen treinen. De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat het probleem tot half een vanmiddag gaat duren. Oorzaak is een overwegstoring.

10.25

Jongen slaat man met vuist in gezicht

Een jongen van 17 is even na middernacht in het uitgaanscentrum van Breda aangehouden, omdat hij een man drie keer met zijn vuist in het gezicht zou hebben geslagen. Dit zou in een horecazaak zijn gebeurd. De politie kwam de verdachte mede door een opvallend T-shirt met opdruk, dat hij droeg, op het spoor.

Het 33-jarige slachtoffer vertelde dat hij met vrienden in een bar was. Plotseling kwam er een jongeman op hem af die hem zonder enige aanleiding tegen zijn linkeroog sloeg. De man bloedde hevig en liep een snee op in zijn wenkbrauw, die in een ziekenhuis moest worden gehecht.

Agenten die zich met horeca- en cameratoezicht bezighielden, gingen op zoek naar de jongen. Hij had met enkele andere personen de zaak verlaten en werd van straat gehaald voordat ie in een auto kon stappen. Dit gebeurde op de Adriaan van Bergenstraat.

10.20

Dronken autombilisten van de weg gehaald

Twee automobilisten moesten afgelopen nacht hun rijbewijs inleveren bij de politie. Een 52-jarige man uit Breda werd aan de kant gezet op de Bovensteweg in Oosterhout. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,7. Op de Nieuwstraat in Made liep een 22-jarige man uit Hooge Zwaluwe tegen de lamp. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,25.

10.00

Arbeidsmigranten betrokken bij steekpartij

Bij de steekpartij, gisteravond aan het Kruiseind in Gemert, heeft een man een flinke steekwond in zijn borst opgelopen. Een 40-jarige bewoonster raakte onwel en is door ambulancepersoneel nagekeken. In het huis wonen diverse arbeidsmigranten. Twee van hen zijn aangehouden, de ene omdat hij bij de steekpartij zou zijn betrokken, de andere omdat hij zich misdroeg in de richting van agenten.

Er kwamen veel agenten naar het Kruiseind:

9.30

Man aangehouden wegens vernieling

De politie heeft vanmorgen vroeg rond vijf uur in Breda een man van 21 uit die stad aangehouden wegens vernieling. Hij zou een ijzeren paal door de glazen wand van een abri hebben gegooid. Ook schopte hij tegen een scooter. Agenten hadden bij de arrestatie hulp gekregen van een oplettende getuige. De man werd op de Claudius Prinsenlaan in de kraag gevat.

8.45

Wegwerkzaamheden op de A27

Opgelet voor het verkeer, dat dit weekend over de snelweg A27 rijdt. Door wegwerkzaamheden is de rechterrijstrook dicht. Hierdoor stond rond kwart voor negen al een file van een kilometer of 5 wat een vertraging betekende van ruim een kwartier. Dit was het geval tussen Nieuwendijk en industriegebied Avelingen, vóór de Merwedeburg in de richting van Utrecht.

23.30

Man die teveel gedronken zou hebben raakt van de weg

Een man heeft gisteravond laat op de Joannes Zwijsenlaan in Oss een lantaarnpaal geramd nadat hij met zijn wagen van de weg was geraakt. Volgens zijn vrouwelijke partner, die bij hem in de auto zat, had de bestuurder teveel gedronken. Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf op de kruising met de Paganinistraat. De chauffeur, die in een 220 PK sterke Volkswagen Golf GTI reed, raakte gewond; de vrouw bleef ongedeerd.

De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie is achter de ambulance aangereden. Zij onderzoekt of de chauffeur inderdaad teveel had gedronken. De zwaar beschadigde auto is afgevoerd door een berger. De gemeente Oss is op de hoogte gebracht van de schade aan de lantaarnpaal. Na de botsing lagen brokstukken en glas van de auto verspreid over de kruising. Een passerende verpleegkundige en een medewerker van de Wegenwacht hebben hulp verleend.

Het ongeluk in Oss gebeurde op de kruising van de Joannes Zwijsenlaan en de Paganinistraat (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het ongeluk in Oss gebeurde op de kruising van de Joannes Zwijsenlaan en de Paganinistraat (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De klap was hard (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De klap was hard (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De situatie op de kruising (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De situatie op de kruising (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Behalve de ambulance en politie werd ook een bergingsbedrijf ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Behalve de ambulance en politie werd ook een bergingsbedrijf ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De zwaar beschadigde auto in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De zwaar beschadigde auto in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
23.30

Uitslaande brand in Tilburg

Een bedrijfsgebouw aan de Goirkestraat in Tilburg is gisteravond laat getroffen door een uitslaande brand. Over de oorzaak is niets bekend. In het pand zijn twee administratiekantoren en een uitzendbureau voor de horeca gevestigd. Het vuur is rond half twaalf waarschijnlijk op de begane grond begonnen. De brandweer heeft de voordeur met een kettingzaag moeten openen om naar binnen te kunnen.

De brandweer bestreed de brand eerst aan de buitenkant (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brandweer bestreed de brand eerst aan de buitenkant (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De voordeur moest opengezaagd worden om naar binnen te kunnen (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De voordeur moest opengezaagd worden om naar binnen te kunnen (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De ergste vlammen zijn geblust (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De ergste vlammen zijn geblust (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
23.00

Onderzoek na steekpartij in huis

De politie onderzoekt wat er gisteren aan de hand was in een huis aan het Kruiseind in Gemert. Er zijn twee mensen aangehouden na een steekpartij die daar gisteravond was. Bij het incident raakte iemand zwaargewond en werd iemand anders onwel. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Er kwamen veel agenten naar het Kruiseind:

De politie rukte fors uit (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De politie rukte fors uit (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
22.35

Inzet van politiehelikopter

Een politiehelikopter heeft gisteravond een tijdje boven Bavel en Etten-Leur gevlogen. Het toestel was ingezet om agenten op de grond te ondersteunen bij een 'verdachte situatie', zo meldt het team van Weerijs, een wijk in Etten-Leur. Wat het zo verdacht maakte, is niet bekend. Waarschijnlijk ging het om een inbraak. De politie snapt dat er mensen zijn geweest die last hebben gehad van de helikopter, maar 'zeker in het donker zijn inzittenden van een politiehelikopter van grote waarde als extra ogen.'

22.30

Man achterhaald die huis ramde

Een werkbusje heeft gisteravond een huis in de Graspeel, een buurtschap van het dorp Zeeland, geramd. De bestuurder had een bocht gemist. HIj was na de manoeuvre weggelopen, maar werd door een alerte buurtbewoner achterhaald.

Het werkbusje reed door een heg en ramde daarna het huis:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.