Liveblog

112-nieuws: autotransporter in brand • getuigen gezocht na steekpartij

22 oktober 2023 om 17:33 • Aangepast 1 november 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.22

Meisje van spoor Vught gehaald

Een meisje is gisteravond van het spoor gehaald in Vught. ProRail zag het op de camera gebeuren en waarschuwde de hulpdiensten. Het meisje is overgedragen aan haar ouders en de GGZ, laat een wijkagent weten.

20.14

Heftig ongeluk in Eindhoven, man bekneld in zijn auto

Twee auto's zijn op elkaar gebotst bij een ongeluk op de Oude Bosschebaan in Eindhoven. De ene wagen reed met hoge snelheid achterop de andere auto. Allebei de auto's raakten daarbij van de weg. De achterste auto knalde ook nog tegen een boom voor hij tot stilstand kwam. De bestuurder kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.11

Brandweer rukt uit voor dier dat in put is beland

De brandweer is vanavond met vier voertuigen uitgerukt naar een melkveebedrijf in Maarheeze: daar was een dier in een put beland. Ook een veetakel werd ingezet om het dier te kunnen bevrijden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.42

Drugsactie in Beek en Donk

De politie is zondag met een arrestatieteam een bedrijfspand aan de Korenmijt in Beek en Donk binnengevallen. De inval had te maken met een drugsonderzoek van de politie. Maar waar exact naar gezocht werd, wil een woordvoerder niet zeggen. Wel kwam het team van de brandweer dat gespecialiseerd is in het ontmantelen van drugslabs en het veiligstellen van gevaarlijke chemicaliën naar het bedrijfspand.

LEES OOK: Drugsonderzoek in Beek en Donk: politie doet inval in bedrijfspand

17.08

Autotransporter in brand

Bij een autohandel in Drunen is vanmiddag een autotransporter in vlammen opgegaan. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere auto's. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

In het verleden zou er op het terrein al vaker brand zijn geweest, zo meldt een 112-correspondent. Een brandweerman raakte lichtgewond aan zijn gezicht, hij is ter plaatse behandeld door een medewerker van een ambulance.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/ SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/ SQ Vision
15.54

Vertraging vanaf Sint-Michielsgestel na ongeluk voor de Maasbrug

Vanaf Sint-Michielsgestel heb je vertraging op de A2 richting het noorden, dat komt door een ongeluk vlak voor de Maasbrug. Er ligt troep op de weg en ambulancepersoneel heeft de ruimte nodig om hulp te verlenen. Dat meldt Rijkswaterstaat. De weg is dicht en verkeer wordt over de parallelbaan geleid.

15.25

Getuigen gezocht na steekpartij

Op de parkeerplaats waar gisteravond een vrachtwagenchauffeur is doodgestoken, heeft de politie een tekstkar neergezet. Daarop valt in drie verschillende talen te lezen dat de politie getuigen zoekt van de steekpartij.

LEES OOK: Vrachtwagenchauffeur overlijdt na steekpartij midden op parkeerplaats

15.08

Kinderen naar ziekenhuis gebracht na ongeval bij Oss

Bij de stoplichten op de kruising van de A50 met de N324 zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Twee kleine kinderen, die in een van de auto's zaten, zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. In de andere auto zaten een man en een vrouw, waarvan de laatste uit voorzorg door de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Foto: Gabor Heerkes / SQ Vision
Foto: Gabor Heerkes / SQ Vision
Foto: Gabor Heerkes / SQ Vision
Foto: Gabor Heerkes / SQ Vision
14.31

Bestuurder onder invloed van drugs aangehouden

Een Rotterdammer van 43 jaar is zaterdagmiddag op de Tramsingel in Breda betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij testte positief op THC dat in cannabis zit. Er is door een arts bloed van hem afgenomen om het THC-gehalte te bepalen. Bovendien bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en de auto niet was verzekerd.

12.32

Flinke file op A27

De afsluiting van de rechter rijstrook van de Merwedebrug, waar wegwerkzaamheden plaatsvinden, leidt al heel de dag tot een zeven kilometer lange file op de weg van Breda richting Gorinchem. De file begint bij Hank. De ANWB waarschuwde rond halfeen voor vijftig minuten vertraging. Inmiddels bedraagt de vertraging een halfuur. Verkeer richting Gorinchem of Utrecht krijgt het advies vanaf knooppunt Galder via de A16 en de A15 te rijden.

12.04

Politie vermoedt opzet bij brand scooterwinkel

De politie gaat ervan uit dat er sprake is van opzet bij de brand die afgelopen nacht woedde bij scooterwinkel Jolingi aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. Uit onderzoek blijkt dat er een brandbare stof is gebruikt. Vervolgens schoot een vuurbal over de straat. Een 112-correspondent had het eerder al over een brandbom die naar de gevel van de zaak zou zijn gegooid. De schade bleef beperkt doordat een van de buurtbewoners snel ingreep.

10.57

Zes aanhoudingen tijdens uitgaansnacht Tilburg

Zes mensen zijn afgelopen nacht aangehouden in het uitgaanscentrum van Tilburg. Er ontstond een opgefokte sfeer toen horecabedrijven sloten. Een 40-jarige Tilburger werd meegenomen naar het politiebureau omdat hij een ruit vernielde van een ijssalon. Een 22-jarige man uit Vught werd aangehouden nadat hij agenten dreigde dood te schieten. Die controleerden hem nadat hij door beveiligers uit een horecazaak was gezet. Een 37-jarige Roemeen en een 17-jarige jongen uit Goirle werden opgepakt omdat ze de openbare orde verstoorden. Een 20-jarige Bredanaar werd aangehouden vanwege belediging en een 21-jarige Tilburger vanwege openbare dronkenschap.

10.43

Verdachte schietpartij Geldrop is Tilburger (22)

De man die afgelopen nacht met getrokken wapens werd aangehouden op de Leostraat in Eindhoven is een 22-jarige Tilburger. Hij wordt ervan verdacht geschoten te hebben bij een huis aan De Burght in Geldrop. De Tilburger is vastgezet. Volgens de politie lijkt er sprake van een ruzie in de relationele sfeer. De beschoten man, een 25-jarige Eindhovenaar, was na het schieten ook in de auto gestapt, maar hij kon door agenten al op de Eindhovenseweg in Geldrop worden gestopt.

10.20

Dode op parkeerplaats is vrachtwagenchauffeur

De man die gisteravond overleed op de parkeerplaats bij grensovergang Hazeldonk in Breda was een Oost-Europese vrachtwagenchauffeur. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Het slachtoffer was neergestoken. Rond kwart over zeven kwam bij de politie de melding binnen dat er iemand hevig bloedend midden op de parkeerplaats bij een tankstation lag. Dit had een vrachtwagenchauffeur aan deze melder doorgegeven. De hulpdiensten werden ingeschakeld, maar het slachtoffer kon niet meer gereanimeerd worden.

LEES OOK: Vrachtwagenchauffeur overlijdt na steekpartij midden op parkeerplaats

07.22

Auto crasht tegen gevel cafetaria

Een auto is afgelopen nacht gecrasht tegen de gevel van Nelson Cafetaria & Sushi aan de Graafseweg in Den Bosch. Dit gebeurde na een politieachtervolging door de stad. Meerdere politieauto's waren hierbij betrokken. De bestuurder van de gecrashte auto is gevlucht, de politie is naar hem op zoek. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld. De schade aan de gecrashte auto is groot.

LEES OOK: Auto crasht tegen gevel cafetaria na achtervolging, bestuurder spoorloos

De auto raakte bij de crash in Den Bosch zwaar beschadigd (foto; Bart Meesters).
De auto raakte bij de crash in Den Bosch zwaar beschadigd (foto; Bart Meesters).
06.31

Brand in huis Sint-Michielsgestel

In een huis aan de Anemoonstraat in Sint-Michielsgestel woedde afgelopen nacht brand. Buren hoorden rond kwart over vijf 's nachts de rookmelder afgaan en waarschuwden de brandweer. Toen die het huis binnenging, vonden ze een bewoner slapend op de bank. Het huis hing vol rook. De man had een pizza in de oven gedaan en was vervolgens in slaap gevallen. De brandweer heeft het huis geventileerd. De man is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Diverse hulpdiensten werden gewaarschuwd vanwege de rookmelder die afging aan de Anemoonstraat in Sint-Michielsgestel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden gewaarschuwd vanwege de rookmelder die afging aan de Anemoonstraat in Sint-Michielsgestel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
05.22

Weer auto in vlammen op in Geldrop

Weer is een auto in vlammen opgegaan in Geldrop. Afgelopen nacht was het raak aan de Admiraal Byrdstraat. Rond halfvijf werd de brand ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de witte Volkswagen al in lichterlaaie. Die was niet meer te redden. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur zou overslaan naar auto's in de buurt. Die auto's liepen wel wat lichte brandschade op.

De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de witte Volkswagen aan de Admiraal Byrdstraat uitbrandde (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de witte Volkswagen aan de Admiraal Byrdstraat uitbrandde (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
01.55

Bestelbus achtergelaten op A58

Op de vluchtstrook naast de A58 bij Moergestel liet iemand afgelopen nacht een bestelbus achter. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag de bus en waarschuwde een bergingsbedrijf. Die nam de bestelbus mee.

Wachten op privacy instellingen...
01.38

Schietpartij in Geldrop

Een man is afgelopen nacht aangehouden in Eindhoven nadat getuigen meldden dat er geschoten zou zijn aan De Burght in Geldrop. De verdachte zou er daarna op hoge snelheid vandoor zijn gegaan in een auto. De politie zette daarop de achtervolging in en op de Leostraat in Eindhoven konden ze de verdachte aanhouden. De politie doet onderzoek.

LEES OOK: Agenten trekken wapen bij aanhouding man na melding schoten in Geldrop

De schoten zouden zijn gelost aan De Burght in Geldrop.
De schoten zouden zijn gelost aan De Burght in Geldrop.
Op de Leostraat kon de verdachte van de schietpartij in Geldrop worden aangehouden.
Op de Leostraat kon de verdachte van de schietpartij in Geldrop worden aangehouden.
23.55

Brandbom gegooid naar scooterwinkel

De gevel van scooterwinkel Jolingi aan de Ringbaan-Oost in Tilburg is gisteravond beschadigd. Een 112-correspondent vermoedt dat er een brandbom naar de voorgevel van de zaak is gegooid. Een buurtbewoner, die televisie aan het kijken was, hoorde een knal en zag vervolgens een vuurgloed. Met twee emmers water kon de brand geblust worden. De politie sloot de omgeving van de scooterwinkel af met lint en doet onderzoek. Er zijn camerabeelden veiliggesteld.

De ontploffing aan de Ringbaan-Oost in Tilburg vond rond elf uur zaterdagavond plaats (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De ontploffing aan de Ringbaan-Oost in Tilburg vond rond elf uur zaterdagavond plaats (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!