Liveblog

112-nieuws: kind geschept door auto • vrachtwagen vol drugsafval ontdekt

23 oktober 2023 om 16:58 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.37

Vechtpartij in centrum Den Bosch

In het centrum van Den Bosch is vanavond een vechtpartij geweest. Vier mannen gingen iets na negen uur met elkaar op de vuist in de Lepelstraat. Een man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Niemand is gewond geraakt.

20.53

Oplichters met collectebus actief

In de omgeving van Son en Breugel zijn oplichters actief die zogenaamd collecteren voor gehandicapte kinderen. De politie waarschuwt mensen om er niet in te trappen. "Vraag de collectant om zich te legitimeren", adviseert de politie. "Kan of wil de collectant dit niet? Dan heeft u mogelijk te maken met een nepcollectant. Bij twijfel niet doneren of donateur worden, want voor u het weet bent u opgelicht."

18.56

Scooterrijder en wielrenner botsen

Op de Rijksweg in Schaijk zijn een wielrenner en een scooterrijder tegen elkaar gebotst. De politie en ambulance meldden zich daarna op de plek van het ongeluk. Niemand is gewond geraakt.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
18.10

Kettingbotsing met vier voertuigen

Op de Rijksweg in Hulten is vandaag een kettingbotsing gebeurd tussen drie auto's en een bestelwagen. Een ambulance was aanwezig om de bestuurders na te kijken. Niemand raakte gewond. Door het ongeluk stond er wel een lange file op de weg, in beide richtingen. Een bergingsbedrijf gaat de auto's afvoeren.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.24

Opslagplaats voor drugsgrondstoffen ontdekt

De politie heeft in Goirle een grote opslagplaats voor drugschemicaliën gevonden. Er staat voor duizenden liters aan grondstoffen opgeslagen, waarmee je onder andere crystal meth kan maken, maar ook cocaïne kan bewerken.

 Agenten controleren de grondstoffen (foto: Toby de Kort)
Agenten controleren de grondstoffen (foto: Toby de Kort)
17.00

Motorrijder maakt teveel lawaai

De politie zag vanmiddag een 19-jarige motorrijder met hoge snelheid en een hoop lawaai over de Diepteweg in Den Bosch rijden. Na een geluidsmeting bleek dat de motor 15 decibel teveel geluid maakte. De bestuurder heeft een boete van 450 euro gekregen.

Dezelfde bestuurder was drie weken geleden al eens bekeurd omdat hij door een winkelstraat reed. De politie had hem toen ook al gemeld bij het CBR.

16.32

Vrachtwagen vol met drugsafval

Een vrachtwagen op een parkeerplaats aan de Donk in Breda is vanmiddag gecontroleerd door brandweer, politie en handhaving. Mensen uit de buurt hadden gemeld dat ze een vreemde lucht roken bij de vrachtwagen, die daar al zo'n drie weken geparkeerd stond. Toen de brandweer het voertuig opende, bleek er drugsafval in te zetten. De omgeving is afgezet.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.17

Jongen geschept door auto

Een kind is op de Fakkellaan in Eindhoven vanmiddag geschept door een auto. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De aanrijding gebeurde toen het jongetje de weg overstak. Meerdere ambulances en een traumahelikopter waren aanwezig. Het kind is in de ambulance door een trauma arts behandeld en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.30

Inbreker komt niet ver op gestolen skateboard

Een 23-jarige man is vannacht aangehouden voor het inbreken in een auto. Bij de inbraak was een radio en een skateboard buitgemaakt. Agenten die op de melding afkwamen, zagen de verdachte op de President Kennedylaan in Roosendaal skateboarden.

De man heeft de diefstal bekend. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De verdachte had in zijn tas ook nog een gestolen bankpas. Ook had hij nog andere spullen op zak waarvan nog moet worden bekeken of ook deze gestolen zijn. Het gaat onder meer om een elektrische tandenborstel die nog in de verpakking zat.

14.15

Man uit Berghem aangehouden voor milieumisdrijf

De politie in Limburg heeft zaterdag een man van 59 uit Berghem aangehouden voor een milieumisdrijf waarmee mogelijk veel geld is verdiend. Het gaat om het begraven en daarmee verstoppen van onder meer verbrand rubber in de bodem waardoor de grond verontreinigd is geraakt. Dat gebeurde op een industrieterrein in Kerkrade in Limburg. De 59-jarige wordt net als een tweede aangehouden man ook verdacht van fraude, zo meldt de politie vandaag.

LEES OOK: Verbrand rubber in de grond verstopt, man (59) uit Berghem opgepakt

13.50

Auto met daarin een moeder en twee kinderen op zijn kop

Op de A50 bij Herpen is vanmiddag een auto op zijn kop beland. In de auto zat een moeder met twee kleine kinderen. Zij kwamen met de schrik vrij, zo laat de politie weten. De moeder maakte een stuurcorrectie waarna het mis ging. D auto raakte van de weg en ging tollen, zo geeft de politie aan. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken.

Vanwege de afhandeling van het ongeluk werd het verkeer omgeleid via de A15 en A2. Ook stond er een behoorlijke file. Rond kwart voor drie was de weg weer vrij en was omrijden niet meer nodig.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
12.45

Opnieuw Tilburger (17) aangehouden voor explosie

De politie heeft gisteren een vijfde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een explosie in Winschoten in de provincie Groningen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Tilburg. Eerder werden al vier andere Tilburgers gearresteerd in de zaak.

De 17-jarige verdachte zit in volledige beperkingen en mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat. Drie van de vier andere aangehouden Tilburgers zitten ook nog vast. De vierde verdachte, een 19-jarige vrouw, is zondag vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.

De explosie vond op 16 september plaats bij een bedrijfspand in de Langestraat in Winschoten. Eerder deelde de politie beelden van het incident. Daarop was te zien dat een tas ontploft, kort nadat die bij het pand was neergezet. De explosie in de Langestraat is onderdeel van een reeks ontploffingen en andere gewelddadige zaken in Winschoten, het nabijgelegen Oude Pekela en Groningen. Een en ander speelt sinds juli.

12.35

Vuilniswagen en auto botsen

Een auto en een vuilniswagen zijn vanochtend in Veghel met elkaar gebotst. Hierbij is de bestuurder van de auto gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde iets na half twaalf op de kruising van De Amert met de N279.

Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te landen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
12.15

Verkiezingsposters moeten het ontgelden

In Vught zijn op verschillende plekken in het dorp verkiezingsposters vernield. Onder meer op de rotonde Martinilaan/Esschestraat en bij de Lidl aan de Rouppe van der Voortlaan werden posters van de verkiezingsborden gescheurd. Posters van onder meer GROENLINKS/PvdA, CDA en van NSC, de partij van Pieter Omtzigt, moesten het ontgelden. Het is niet voor het eerst dat dit in de aanloop naar verkiezingen gebeurt.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
11.55

Onderzoek naar schietpartij Oss nog in volle gang

Het onderzoek naar de schietpartij in Oss waarbij zaterdag 14 oktober een jongen van 15 zwaargewond raakte, is nog in volle gang. Afgelopen vrijdag maakte de politie bekend dat het onderzoek is opgeschaald. Er zit sindsdien een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak. Met deze stap hoopt de politie de dader te achterhalen.

Vrijdag werd ook duidelijk dat het slachtoffer aanspreekbaar is en nog in het ziekenhuis ligt. "Op dit moment kunnen we geen nieuwe informatie delen", zo laat een woordvoerder vanochtend weten.

LEES OOK: Jongen (15) gewond bij schietpartij in Oss, dader gevlucht

11.40

Geen drugs gevonden bij inval in bedrijfspand

Bij de inval in een bedrijfspand gisteren aan de Korenmijt in Beek en Donk heeft de politie geen drugs gevonden. Dat laat een woordvoerder vanochtend aan Omroep Brabant weten. Wat er dan wel gevonden is, weet ze niet. Of het gaat om waspoeder, zoals de eigenaar van het pand gisteren tegen Omroep Brabant zei, kan ze niet bevestigen. "We hebben het laten testen en het gaat niet om drugs", zegt de woordvoerder. "Of het gaat om waspoeder, paracetamol of bijvoorbeeld baksoda hebben we niet getest."

De politie ging het pand binnen in het kader van een lopend drugsonderzoek dat nog gaande is. Meer hierover kan ze niet zeggen.

10.50

Chauffeur doodgestoken: nog geen verdachte in beeld

De politie heeft nog geen verdachte in het vizier in de zaak van de steekpartij bij grensovergang Hazeldonk waarbij zaterdag een vrachtwagenchauffeur om het leven kwam. Via Interpol is de politie nog bezig de nabestaanden van het slachtoffer, een chauffeur uit Oost-Europa, te informeren, zo laat een woordvoerder vanochtend weten.

Een woordvoerder van de politie gaf eerder aan nog geen idee te hebben over de toedracht van de steekpartij:

10.50

Aangehouden verdachte steekpartij Sprang-Capelle is man van 56

De man en vrouw die gisteravond zwaargewond raakten bij een steekpartij aan de Luzerne in Sprang-Capelle komen vermoedelijk uit Polen. Dat laat de politie vanochtend weten. Hun identiteit is echter nog niet definitief vastgesteld, zo geeft de politie aan. De steekpartij vond vermoedelijk plaats in een huis aan de Luzerne. De verdachte, een 56-jarige man uit Polen, werd in een huis in die straat aanghouden. Hij is de hoofdbewoner van dat huis, zo laat de politie weten.

Toen de politie na een melding van een steekpartij rond half elf in de Luzerne aankwam, zagen agenten daar een man en vrouw gewond op de stoep bij een huis liggen. Ze waren bij bewustzijn, maar nauwelijks aanspreekbaar. Vanwege de ernst van de situatie kwamen twee traumahelikopters en vier ambulances naar Sprang-Capelle. De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij. Daarbij wordt ook bekeken wat de relatie is tussen de verdachte en de slachtoffers.

09.20

Fietser gewond bij aanrijding

Een fietser is vanochtend op de Heerbaan in Breda gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Gezien de enorme ster in de voorruit van de auto moet de fietser een behoorlijke klap hebben gemaakt. De bestuurder van de auto, een vrouw, kwam met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde iets voor negen uur.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
08.55

Man valt van hek

Een medewerker van een bedrijf aan de Barrierweg in Eindhoven is vanochtend gewond geraakt toen hij probeerde het bedrijf waar hij werkt binnen te komen. De toegangspoort ging niet open waarop de man probeerde over het hek te klimmen. Dat ging mis en hij viel naar beneden.

Het is niet helemaal duidelijk hoe de man eraan toe is. Volgens onze 112-correspondent was hij aanspreekbaar. Een ambulance, de politie en de brandweer kwamen naar de Barrierweg. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
07.08

Ongeluk op A2 Valkenswaard

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was vanochtend enige tijd afgesloten bij de afrit Valkenswaard na een ongeluk. De afsluiting leidde rond kwart over zeven vanochtend tot een twaalf kilometer lange file vanaf Nederweert in Limburg, goed voor ruim een half uur vertraging. Op dat moment werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven. Maar de file stond er om half acht 's ochtends nog steeds. Die was op dat moment zestien kilometer lang.

06.21

Mistwaarschuwing

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijk dichte mist in de provincie. Lokaal kan het zicht minder zijn dan tweehonderd meter. Het weerinstituut heeft daarom tot tien uur vanochtend code geel afgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
02.22

Man en vrouw zwaargewond bij steekpartij

Een man en een vrouw zijn gisteravond zwaargewond geraakt bij een steekpartij aan de Luzerne in Sprang-Capelle. Ze lagen zwaargewond op de stoep voor een huis. Meerdere hulpdiensten rukten daarop uit, er kwamen onder meer traumahelikopters en vier ambulances naar de Luzerne. De politie forceerde bij een huis in de buurt de deur en hield daar een verdachte aan. Volgens buurtbewoners gaat het om Poolse mensen en wonen zowel de verdachte als de slachtoffers in hetzelfde huis.

Diverse hulpdiensten kwamen naar de Luzerne in Sprang-Capelle (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten kwamen naar de Luzerne in Sprang-Capelle (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
02.03

Auto in greppel Eindhoven

Bij het Flight Forum in Eindhoven is gisteravond een auto in een greppel beland. In de auto zaten twee mensen. Een van hen, een vrouw, raakte gewond aan haar been. Zij zat volgens een 112-correspondent achterin de auto, droeg geen gordel en kwam door de klap voorin de auto terecht. De auto is in beslag genomen om uit te lezen hoe snel de bestuurder gereden heeft.

De auto schoot van de weg en belandde in de greppel naast het Flight Forum in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto schoot van de weg en belandde in de greppel naast het Flight Forum in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
22.20

Automobilist op het fietspad in Den Bosch

Een automobilist is gisteravond in Den Bosch op een fietspad aan het Kruiskamppad terechtgekomen en is vervolgens op een boom langs het fietspad gebotst. De auto sloeg daarbij om. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor acht, vlakbij een viaduct over de A59. Waarschijnlijk had de man de bocht gemist. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder al uit de auto. Hij bleek onder invloed van drank. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. De bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden op het fietspad.

Bij het ongeluk op het Kruiskamppad in Den Bosch was geen ander verkeer betrokken (foto: Bart Meesters).
Bij het ongeluk op het Kruiskamppad in Den Bosch was geen ander verkeer betrokken (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!