Video

Overvaller met hakmes bedreigt supermarktpersoneel: politie deelt beelden

23 oktober 2023 om 18:25 • Aangepast 1 november 2023 om 02:04
nl
De politie heeft beelden gedeeld van een overvaller die afgelopen juli met een hakmes probeerde een supermarkt aan de Noordgeest in Bergen op Zoom te overvallen. De man droeg een caissière op om de kassa open te maken, maar sloeg uiteindelijk met lege handen op de vlucht. In opsporingsprogramma Bureau Brabant wordt aandacht aan de overval besteed.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De overval gebeurde op maandagmiddag 31 juli. Iets voor twee uur liep de man met het hakmes de Dirk van den Broek binnen. Op camerabeelden is te zien dat de man langs de servicebalie naar een van de kassa's loopt. Daar roept hij tegen de caissière dingen als "Kassa openmaken nu!" en "Opschieten!".

Volgens de politie krijgt de supermarktmedewerker van schrik de kassa niet open. De overvaller haalt het hakmes tevoorschijn, om zijn woorden kracht bij te zetten. Maar dat werkt averechts. "De caissière raakt hiervan echt in paniek. Uit pure angst begint ze te schreeuwen dat het haar niet lukt", zegt de politie.

Als omstanders zich ermee beginnen te bemoeien, realiseert de overvaller dat het hem niet gaat lukken. Hij draait zich om en loopt snel de winkel weer uit. "De caissière blijft in shock achter", weet de politie. Ze is opgevangen door collega's en omstanders.

Van de overvaller ontbreekt nog ieder spoor. De politie is daarom op zoek naar mensen die de overval hebben zien gebeuren of meer weten. De dader is tussen de 20 en 25 jaar oud en 1,80 meter lang. Hij droeg een zwarte trui met capuchon, blauwe joggingsbroek en grijze schoenen. "Deze man moet gevonden worden", meent de politie.

LEES OOK: Overval op supermarkt in Bergen op Zoom, caissière bedreigd met mes

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!