Liveblog

112-nieuws: Helmonder opgepakt voor schietpartij • scooter uitgebrand

24 oktober 2023 om 07:32 • Aangepast 3 november 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

20.05

Scooter in brand in Waalre

In Waalre is een scooter in brand gevlogen. Dat gebeurde rond zeven uur in de avond op de Dommelseweg. De bestuurder reed in de richting Dommelen en merkte dat er iets niet goed was met de scooter. Toen hij stopte en de tweewieler op de standaard zette, vloog het meteen daarna in brand. Hoewel de brandweer snel aanwezig was, brandde de scooter helemaal uit.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
19.23

Vrouw van handtas beroofd in Breda

Een vrouw is dinsdagavond rond 19.00 uur in de Middellaan Leuvenaarstraat in Breda beroofd van haar handtas. Ze is opgevangen en onderzocht door ambulancepersoneel en daarna naar de huisartsenpost gebracht onder begeleiding van een agent. Een 112-correspondent meldt dat de politie een buurtonderzoek doet.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
18.44

Motor in beslag genomen

Na een snelheidsovertreding in Oudemolen hield de politie een motorrijder aan. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. De bestuurder reed 83 kilometer per uur op een weg waar de toegestane maximumsnelheid 30 kilometer per uur is. De motor is in beslag genomen.

Foto: politie
Foto: politie
18.06

Helmonder (31) aangehouden voor schietpartij in Geldrop

Een 31-jarige Helmonder is maandagavond in zijn woonplaats aangehouden in verband met een schietincident in Geldrop. Hij zou de vermoedelijke schutter zijn. Het geweld vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag, kort na middernacht bij een woning aan de Burght. Agenten wisten kort na de melding al een 22-jarige man uit Tilburg te arresteren. Beide mannen zitten vast voor onderzoek.

De aanleiding voor de beschieting aan De Burght in Geldrop wordt onderzocht.
De aanleiding voor de beschieting aan De Burght in Geldrop wordt onderzocht.
16.24

Overvallen tijdens nepverkoop van mobieltje

Een jongen is op gewelddadige wijze beroofd van zijn geld toen hij maandagavond in Roosendaal een mobiele telefoon wilde kopen. Hij werd in de Jan Vermeerlaan met een bijtende stof in het gezicht gespoten, met een mes bedreigd en kon ternauwernood ontsnappen hoewel de twee overvallers een band van zijn auto lek staken.

15.43

Verkeershinder na aanrijding in Eindhoven

De hulpdiensten zijn vanmiddag opgeroepen voor een kop-staartbotsing tussen meerdere auto's op de Insulindelaan in Eindhoven. Niemand raakte gewond. De inzittenden van de betrokken auto’s zijn uit voorzorg door ambulancepersoneel nagekeken. De schade aan de voertuigen was aanzienlijk. Omdat rook opsteeg uit een van de voertuigen, werd de brandweer opgeroepen. Uiteindelijk bleek dat de rook uit de airbags kwam. Een deel van de rondweg werd afgezet voor de hulpverlening. Hierdoor ontstond een flinke file. Sommige ongeduldige automobilisten reden daarbij zelfs kegels van de wegafzetting omver. De beschadigde auto’s zijn naar een naastgelegen tankstation geduwd, de weg is weer open.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
 Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.34

Twee mannen opgepakt na vechtpartij in Den Bosch

De politie heeft een maandagavond na een vechtpartij in het centrum van Den Bosch twee mannen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van de stad van 31 en 32 jaar. De ruzie begon iets na negen uur in de Lepelstraat. Daar gingen in totaal vier mannen op de vuist met elkaar. Niemand is gewond geraakt.

13.36

Fietsongeluk in Oss

In Oss zijn vanmiddag twee fietsers op elkaar gebotst. Dat gebeurde op de rotonde bij de Dr. Saal van Zwanenbergsingel en de Joannes Zwijsenlaan. Een van de fietsers kwam daarbij ten val en moest worden nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel zijn allebei de fietsen beschadigd.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
13.35

Minder treinen Roosendaal - Vlissingen

Tussen Roosendaal en Vlissingen rijden tijdelijk veel minder treinen door een kapot spoor. Reizigers zijn daardoor ongeveer een halfuur langer onderweg. De NS verwacht dat het oponthoud tot kwart over zeven vanavond zal duren.

11.22

A27 weer vrijgegeven

De A27 bij Hank is weer helemaal vrij, nadat er deze ochtend een vrachtwagen was uitgebrand. Het oponthoud duurde langer dan verwacht, maar is inmiddels helemaal verholpen.

10.25

Beperkingen Lage Zwaluwe - Breda voorbij

Rond half elf reden de treinen tussen Breda en Lage Zwaluwe weer als normaal. De vertraging neemt af en de beperkingen zijn voorbij.

09.45

Auto's botsen bij oversteek in Reek

Op de Dorpenweg (N277) tussen Reek en Herpen gebeurde rond kwart voor negen een ongeluk. Het oversteken bij de Helstraat ging verkeerd, waardoor er twee auto's op elkaar botsten. Ze raakten flink beschadigd en moesten worden afgevoerd. Een ambulance kwam ter plaatse, maar het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Inmiddels is de rijbaan weer vrijgegeven.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
09.20

Oponthoud A27 duurt langer dan verwacht

Het opruimen van de uitgebrande vrachtwagen op de A27 duurt wat langer dan verwacht. Rijkswaterstaat laat weten dat er inmiddels een tweede, zware berger onderweg is om het voertuig op te ruimen. Daarna moet het wegdek nog worden schoongemaakt. Dat gaat nog een paar uur duren. Rijkswaterstaat denkt de weg rond half twaalf vrij te kunnen geven, tot die tijd is alleen de linkerrijstrook open.

08.19

Ongeluk op A58 tussen Tilburg en Breda

Op de snelweg A58, tussen Tilburg-Centrum Oost en Tilburg-Reeshof, staat 9 kilometer file door een ongeluk. De linkerrijstrook is daarom afgesloten en er er is een vertraging van 45 minuten opgetreden.

08.13

Rijstrook vrij op A27

Op de A27 is weer één rijstrook beschikbaar. Wel is er nog ruim anderhalf uur vertraging richting Breda. De verwachting van Rijkswaterstaat is dat de weg rond half elf weer vrij kan worden gegeven.

De uitgebrande vrachtwagen op de A27 (Foto: Rijkswaterstaat)
De uitgebrande vrachtwagen op de A27 (Foto: Rijkswaterstaat)
07.54

Geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda

Vanwege een defecte trein rijden er geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda. Het vermoeden is dat het tot ongeveer kwart voor elf gaat duren tot het opgelost is. In de tussentijd rijden er stopbussen tussen Lage Zwaluwe, Breda-Prinsenbeek en Breda.

07.33

Autobrand op A27

De A27 van Gorinchem richting Breda is sinds halfacht vanmorgen afgesloten bij Nieuwendijk. Er staat een vrachtwagen in brand bij Hank. Ook het verkeer van Breda richting Utrecht heeft last van vertraging. Daar staat een kijkersfile.

LEES OOK: A27 dicht vanwege brandende vrachtwagen: omleiding ingesteld

07.25

80 flessen lachgas in huis

In een huis, ergens in West-Brabant, zijn tachtig flessen lachgas gevonden. Dat meldt de politie Markdal zonder duidelijk te maken waar dit is gebeurd. Agenten gingen het huis binnen na een tip van iemand die had gezien dat daar allemaal gasflessen lachgas naar binnen werden gebracht. De flessen lachgas zijn in beslag genomen.

02.37

Autobrand in Helmond

Aan de Martinalidonk in Helmond is afgelopen nacht een auto in vlammen opgegaan. Het ging om een Tesla, die op een oprit was geparkeerd. De bewoners zagen op camerabeelden dat iemand rond twee uur 's nachts vloeistof over de auto goot. Korte tijd later stond de auto in lichterlaaie. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brandweer bluste de Tesla aan de Martinalidonk in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer bluste de Tesla aan de Martinalidonk in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
23.01

Schoorsteenbrand Liempde

Bij een huis aan de Roderweg in Liempde woedde gisteravond een schoorsteenbrand. De brandweer zette een ramoneur in om de schoorsteenbrand te doven. Een ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer vijftig centimeter lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. Door de ramoneur in het schoorsteenkanaal tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, werden de in brand staande roet- en koolresten van de schoorsteenwand verwijderd. Die zijn vervolgens afgeblust.

Met een zogenoemde ramoneur werden de in brand staande roet- en koolresten van de schoorsteenwand verwijderd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Met een zogenoemde ramoneur werden de in brand staande roet- en koolresten van de schoorsteenwand verwijderd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bij het huis aan de Roderweg in Liempde (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bij het huis aan de Roderweg in Liempde (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!