PSV wint weer niet in Champions League: gelijkspel tegen Lens

24 oktober 2023 om 22:53 • Aangepast 3 november 2023 om 02:02
PSV heeft ook de derde groepswedstrijd in de Champions League niet weten te winnen. In Lens kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Johan Bakayoko had de bezoekers op voorsprong gezet, maar via Elye Wahi kwamen de Fransen langszij. Door het punt ligt de poule van PSV toch nog altijd open.

Bij PSV leek er peper in de thee te hebben gezeten. Want waar het de eerste helft Champions League onwaardig was, klapten de Eindhovenaren er in de tweede helft vol op. Het leidde tot de voorsprong. De doelman van RC Lens leek zich te verkijken op een schot van Johan Bakayoko. De Belg zette de 0-1 op het scorebord.

Een doelpunt dat de wedstrijd nodig had, want de eerste helft was saai, slecht en bovenal onsportief. Telkens waren de Fransen op zoek naar een opstootje. De PSV-spelers hielden zich rustig, maar ze konden voetballend geen potten breken. Te veel spelers haalden hun niveau niet. Hirving Lozano was in de eerste helft nog dichtbij een goal, maar zijn schot belandde op de paal.

PSV is het kwijt
Maar waar PSV goed begon aan de tweede helft, ging het na de voorsprong achteruit lopen. Het ging nog slechter spelen dan in de eerste helft. RC Lens leek juist nieuwe krachten te vinden en overrompelde de bezoekers. De gelijkmaker via Elye Wahi, tien minuten na de openingstreffer, was verdiend.

Ook na die 1-1 kwam PSV nauwelijks meer over de middenlijn. De Fransen speelden met meer intensiteit. De Eindhovenaren waren het kwijt.

Geen slotoffensief
Toch leek een kwartier voor tijd PSV zich te herpakken. Het nam weer wat meer het initiatief zonder echte kansen te creëren. De wedstrijd kon alle kanten op. Het bleef 1-1 en met dit gelijkspel blijven beide ploegen meedoen in de poule. Zeker ook omdat Arsenal won bij Sevilla.

Dat leek zowel PSV als Lens te beseffen waardoor er geen echt slotoffensief meer kwam. De Eindhovenaren nemen een punt mee uit Frankrijk en blijven nog meedoen om overwintering in de Champions League. Maar dan moet er over twee weken in eigen huis wel echt gewonnen worden van RC Lens.

Laatste overwinning eind 2015
Het is inmiddels bijna acht jaar geleden dat de Eindhovenaren een duel in het hoofdtoernooi van de Champions League wisten te winnen. De laatste zege dateert van december 2015, toen CSKA Moskou met 2-1 aan de kant werd gezet. De jaren daarna speelde de Eindhovenaren nog zeventien wedstrijden in het hoofdtoernooi en die werden allemaal niet gewonnen.