Liveblog

112-nieuws: busje botst op vangrail • verwarde man dreigt met mes

25 oktober 2023 om 15:09 • Aangepast 3 november 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

21.36

Busje botst op vangrail

Op de snelweg A27 tussen afslag Dongen en Oosterhout-Zuid is vanavond rond kwart voor negen een busje tegen de vangrail gebotst. Dat gebeurde nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor. De bestelbus kwam tientallen meters verder tot stilstand tegen de vangrail.

Personeel van een ambulance die toevallig in de buurt reed, kon snel hulp verlenen. De brandweer werd uit voorzorg opgeroepen, maar dat bleek niet nodig. Na het ongeluk was één rijstrook korte tijd afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
20.49

Politie Roosendaal heeft handen vol aan verward persoon

De politie in Roosendaal heeft zijn handen vol gehad aan een verwarde man. De man had een mes vast en liet het ondanks meerdere waarschuwingen niet vallen. De politie heeft pepperspray en een stroomstootwapen ingezet om de persoon onder controle te krijgen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

17.39

Rechter veroordeelt drie rellende Willem II-fans tot taakstraffen

De politierechter in Breda heeft vandaag drie Willem II-fans tot een taakstraf van 180 uur veroordeeld voor hun aandeel in de rellen na de derby tegen NAC Breda, afgelopen september. Ook moeten twee van de drie gestraften een schadevergoeding betalen. Bij de rellen raakten twee agenten gewond. Eerder werden al vier andere supporters veroordeeld. De politie deelde foto's van de relschoppers.

De derby werd voor het eerst sinds jaren bezocht door uitsupporters, maar werd al na 52 minuten spelen gestaakt. Er waren allerlei voorwerpen en vuurwerk op het veld gegooid.

Nadat de supporters van de thuisclub het stadion hadden verlaten, richtten ze zich tegen agenten en de Mobiele Eenheid. Ze gooiden bierblikjes, stokken, prullenbakken, containers en hekken.

De Mobiele Eenheid voor het stadion van Willem II.
De Mobiele Eenheid voor het stadion van Willem II.
16.59

Druk door ongeluk op A58

Een ongeluk op de snelweg A58 bij Tilurg-Centrum Oost zorgt voor flinke drukte. Het verkeer moet via één rijstrook in de richting van Den Bosch. Rijkswaterstaat meldt dat verkeer vanaf knooppunt Sint-Annabosch wordt omgeleid over de A27 enA59.

Een berger is onderweg, het is niet duidelijk wanneer de weg weer helemaal vrij is.

14.59

File Breda en België

Tussen de Vlaamse grens en Breda staat een file vanwege verschillende voorwerpen op de weg. Daardoor is er zo'n tien minuten vertraging in de richting van Breda, ter hoogte van Galder.

14.50

Minder treinen Roosendaal-Vlissingen

Tussen Roosendaal en Vlissingen rijden er minder treinen door een kapot spoor. Daardoor duurt je reis ongeveer een halfuur langer. De verwachting is dat dit tot tien uur vanavond duurt.

14.19

Geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht

Door een gaslek in Culemborg rijden er tijdelijk geen treinen tussen Houten Castellum en Geldermalsen. Daardoor rijden er ook geen intercity's tussen Den Bosch en Utrecht. Tussen Houten Castellum en Geldermalsen rijden snelbussen. Het oponthoud duurt tot ongeveer vier uur vanmiddag.

14.10

Auto botst met vrachtwagen

In Dongen is vanmiddag een auto tegen een uitzwenkende vrachtwagen gebotst. Er lag een zware lading op de aanhanger, die met de achterkant tegen de bestuurdersdeur van de auto aan stootte. De bestuurder van de auto raakte daarbij niet gewond. Wel is de Wilhelminastraat, waar het ongeluk gebeurde, afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
13.44

Automobiliste gewond bij ongeval

Twee auto's zijn hard op elkaar gebotst op de kruising van de Mugheuvelstraat met de Cereslaan in Oss. Daarbij raakten de voertuigen flink beschadigd. Een van de bestuurders werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe erg zij gewond is, is niet bekend. Hetzelfde geldt voor de oorzaak van het ongeluk. Beide auto's zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
12.04

400 kilo vuurwerk gevonden

In en bij een huis in Zevenbergen is ruim 400 kilo professioneel vuurwerk gevonden, nadat er een anonieme tip bij de politie binnenkwam. Het gaat om 225 kilo in de woning en nog eens 200 kilo in een vlakbij geparkeerde aanhangwagen. Al het vuurwerk is in beslag genomen.

LEES OOK: Politie vindt 400 kilo professioneel vuurwerk in woning

11.08

Tips dodelijke steekpartij Hazeldonk

Na een oproep in het programma Opsporing Verzocht zijn er twee tips binnengekomen over de dodelijke steekpartij op parkeerplaats Hazeldonk. Alleen is er nog geen verdachte, dader of motief bekend. De politie heeft een vermoeden wie het slachtoffer is, maar durft dat pas definitief vast te stellen, als ze contact heeft gehad met een nabestaande.

LEES OOK: Vrachtwagenchauffeur overlijdt na steekpartij midden op parkeerplaats

10.41

Bergingswerk A59

Tussen Den Bosch en Raamdonksveer is een rijbaan gesloten. Dat komt door bergingswerk. Automobilisten kunnen rekenen op ongeveer tien minuten vertraging.

10.04

Auto botst op lantaarnpaal

Op de Statenweg in Boekel is een bestuurder tegen een lantaarnpaal gereden. Hij had alcohol gedronken, maar beneden de grens van wat is toegestaan. Ook had hij zijn gordel niet om, waardoor hij tegen zijn voorruit is geknald. Daardoor ontstond een grote ster in het glas. Er is een ambulance naar de plek van het ongeluk gekomen, maar de inzittende hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel kwam de gemeente kijken om de schade aan de lantaarnpaal te zien en kreeg hij een boete voor zijn verlopen APK.

De barst in de voorruit (foto: @politiemaashorst).
De barst in de voorruit (foto: @politiemaashorst).
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
09.09

Ongeval met twee scooters

Op de Nieuwe Kadijk in Breda zijn twee scooters hard tegen elkaar gebotst. Volgens onze verslaggever waren er werkzaamheden en stonden er twee auto's van netwerkbeheerder Enexis in de berm, tegen het fietspad aan. Een van de slachtoffers heeft bij het ongeluk een flinke hoofdwond opgelopen. Beide bestuurders zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook is er een traumahelikopter naar de plek gegaan.

LEES OOK: Scooters botsen tegen elkaar, bestuurder met hoofdwond naar het ziekenhuis

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
08.28

Ongeluk met auto en scooter

Op De Vest in Valkenswaard is een auto rond acht uur 's morgens tegen een scooter gereden. De weggebruikers konden elkaar niet goed zien, omdat hun zicht werd geblokkeerd door een vrachtwagen. De scooterrijder is opgepikt met de ambulance en meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
06.00

Twee auto's botsen

Twee auto's zijn gisteravond laat in Breda op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde iets voor middernacht op de kruising van de Zuilenstraat met de Adriaan Klaassenstraat. Een van de betrokkenen werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht. Een van de bestuurders moest mee naar het bureau. Waarom is niet duidelijk. Beide auto's liepen flinke schade op.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
05.45

Brandend voorwerp tegen huis gegooid

Bij een huis in Breda is gisteravond een molotovcocktail ontploft. De politie heeft het over een voorwerp dat kort in brand heeft gestaan, maar verder geen beschadigingen aan het huis heeft aangericht. Uit het onderzoek blijkt het te gaan om een dader op een donkerkleurige scooter, herkenbaar aan zijn gewatteerde jas en open helm. Hij kwam aanrijden en heeft toen de brandbom gegooid. Er is aangifte tegen hem gedaan en de politie doet verder onderzoek.

De Turnhoutstraat werd afgezet voor onderzoek (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
De Turnhoutstraat werd afgezet voor onderzoek (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
20.05

Scooter in brand in Waalre

In Waalre is een scooter in brand gevlogen. Dat gebeurde rond zeven uur in de avond op de Dommelseweg. De bestuurder reed in de richting van Dommelen en merkte dat er iets niet goed was met de scooter. Toen hij stopte en de tweewieler op de standaard zette, vloog deze meteen in brand. Hoewel de brandweer er snel bij was, brandde de scooter helemaal uit.

Foto: Jozef BijnenSQ Vision.
Foto: Jozef BijnenSQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!