24 lichtgewonden bij rellen rond Champions League-duel PSV in Lens

25 oktober 2023 om 06:44 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Er zijn 24 mensen licht gewond geraakt bij de rellen dinsdagavond voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV. Dat meldt de Franse politie. Om hoeveel Nederlandse supporters het gaat, is niet bekend.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

PSV was met tweeduizend fans aanwezig in Lens. Het ging mis toen een groep van zo'n tweehonderd man vanuit het centrum van de stad naar het stadion ging. Eerst braken rellen uit in de stad zelf, daarna in de buurt van het stadion. De politie gebruikte traangas en wapenstokken.

Stoeltjes vliegen over en weer
Tijdens de wedstrijd misdroegen PSV-supporters zich opnieuw. Ze sloopten tijdens de rust stoelen uit het uitvak en gooiden die, net als enkele stukken vuurwerk, naar een vak met daarin aanhangers van Lens. De Franse fans begonnen daarop de stoelen terug te gooien.

Meerdere supporters van PSV trapten minutenlang tegen stoelen en hekken. De Mobiele Eenheid was vrij snel ter plekke om een confrontatie tussen de fans te voorkomen. De autoriteiten in Lens rekenden vooraf op 'bijna tweeduizend Nederlandse aanhangers, van wie ongeveer vijfhonderd hooligans'.

Luuk de Jong over rellen
De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. PSV-spits en -aanvoerder Luuk de Jong was niet te spreken over het gedrag van rellende PSV-supporters in Lens. "Dat is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen", zei hij na afloop.

PSV staat er bij de UEFA al niet zo goed op. De Eindhovense club werd een jaar geleden al gestraft na ongeregeldheden bij Arsenal. De club moest toen een Europese uitwedstrijd zonder publiek spelen en kreeg een boete. PSV moet nu vrezen voor een nieuwe straf, in aanloop naar het laatste uitduel in de poulefase van de Champions League met Sevilla.

"Als we uitwedstrijden moeten spelen zonder fans, dan tref je daar ook de spelers mee", zei De Jong.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!