Video

Ultieme zoekpoging naar Germa van den Boom zorgt voor 25 nieuwe tips

25 oktober 2023 om 15:11 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Twee weken na de grote zoekactie naar Germa van den Boom zijn er opnieuw veel tips binnengekomen. Volgens een politiewoordvoerder heeft de politie dertien tips gekregen en de Peter R. de Vries Foundation twaalf. Germa wordt al bijna veertig jaar vermist. Op dinsdag 10 oktober werd een ultieme poging gedaan om haar te vinden.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Op die dag werd gegraven in de achtertuin van een huis, waar vroeger een oom van Germa woonde. De aanleiding voor die zoektocht was een tip die de Peter R. de Vries Foundation had gekregen.

Onderzoek
Die organisatie had voor de gouden tip die leidt naar de inmiddels 39 jaar vermiste Germa 250.000 euro klaagliggen. Er kwamen in totaal 275 tips binnen. Die tip die leidde naar de achtertuin in Nieuwendijk was de laatst overgebleven tip en paste volgens de politie precies in het plaatje. Toch werd Germa niet gevonden. “Deze uitkomst is voor de familie erg teleurstellend. Zij waren hoopvol”, zei de politie twee weken geleden.

De hoop was dat door de aandacht er toch nog nieuwe tips binnen zouden komen. In totaal kwamen er 25 nieuwe tips binnen. “We kijken hier uiteraard serieus naar, maar tot dusver geven deze tips ons geen aanleiding voor nader onderzoek”, meldt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. “Ikzelf kreeg ook één tip binnen. We zagen tijdens de zoekactie al dat mensen uit het dorp naar ons toe kwamen met tips en plekken waar we zouden moeten zoeken.” Tips zijn vaak al onderzocht of zijn alleen maar gebaseerd op het onderbuikgevoel van de inwoners van Nieuwendijk.

De vermissing
In de nacht van 28 op 29 juli in 1984 verdween de 19-jarige Germa vanuit haar ouderlijk huis in Nieuwendijk. Ze was dat weekend voor het eerst alleen thuis. Na een avondje stappen in Gorinchem zette een buurjongen haar daar ’s nachts rond twee uur weer af.

De volgende ochtend werd alarm geslagen toen Germa niet in de kerk verscheen. In het ouderlijk huis werden bloedsporen gevonden. Van Germa ontbrak ieder spoor.

Sinds de verdwijning van Germa zijn er veel verschillende onderzoeken geweest. Een coldcaseteam van de politie was met de zaak bezig en in 2017 was er extra aandacht voor haar verdwijning in een speciale themamaand van de politie, waarbij gezocht werd naar langdurig vermiste mensen. In 2007 deed Peter R. de Vries onderzoek naar de zaak. Wat er met Germa is gebeurd, is nog altijd onduidelijk.

Twee weken geleden waren de politie en de inwoners van Nieuwendijk nog hoopvol:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!