Video

Halve straat ontruimd bij grote politie-inval: 'Meteen de kinderen uit bed'

26 oktober 2023 om 10:21 • Aangepast 10 november 2023 om 02:03
nl
Buren van de man die woensdagavond is opgepakt in Empel, hebben geen idee wat de reden is dat de man met zoveel machtsvertoon van zijn bed is gelicht. Bewoners van zo’n tien woningen in de straat moesten hun huis verlaten.

Een hoop consternatie voor de bewoners van de Watermunt in Empel. Bewoners vlakbij het adres waar de politie op het punt stond om binnen te vallen, moesten het huis in rap tempo verlaten.

Buurvrouw Tamara lag al in bed toen de bel ging. “We hebben de kinderen uit bed gehaald en zijn gelijk vertrokken”, vertelt ze de volgende ochtend. “Ik dacht: 'Ojee, wat hebben we fout gedaan.' Maar het ging om de buurman. Zelfs de hond moest mee naar buiten.” Waarom ze hun huis uit moesten, werd door de politie niet verteld.

"Hij is weleens op de koffie gekomen bij ons en ik heb me geen seconde onveilig gevoeld."

Buurtbewoners aan de overkant van de straat hoefden hun huis niet uit. "We zagen ineens een hele politiemacht in de straat. Dat was enorm schrikken. We hebben alles vanaf boven kunnen zien. Hoe de man met een megafoon zijn woning uit werd gepraat, hoe hij zijn broek uit moest doen en een blinddoek op kreeg." De overbuurman heeft geen idee wat de man gedaan heeft.

De buurman wordt omschreven als een iets oudere man die op zichzelf was. "Een paar maanden geleden was er al politie. Toen was zijn werkgever bang dat ie dood in huis lag. Maar hij lag ziek op bed." Verder hebben ze nooit overlast ervaren van de man.

Een andere buurtbewoner had de man al eens op de koffie. "Ik vond het een hele lieve en pure man. Hij woont hier nu een jaartje en was heel erg op zichzelf. Hij is weleens op de koffie gekomen bij ons en ik heb me geen seconde onveilig gevoeld. Het was voor ons een normale man waarmee je gewoon kon praten."

De vrouw vindt het vooral zielig voor de man dat hij met zoveel machtsvertoon is meegenomen. "Ik ga altijd uit van 't beste van de mens."

Het huis waar de politie woensdagavond de man aanhield. De steigers staan er vanwege onderhoud (foto: Noël van Hooft / Omroep Brabant).
Het huis waar de politie woensdagavond de man aanhield. De steigers staan er vanwege onderhoud (foto: Noël van Hooft / Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!