RKC verliest van veel beter Sparta: 2 - 0

28 oktober 2023 om 22:01 • Aangepast 10 november 2023 om 02:05
RKC heeft in Rotterdam met 2-0 verloren van Sparta. Ondanks een rode kaart in de tweede helft wist het nauwelijks gevaar te stichten. De ploeg van coach Henk Fräser zakt daarmee naar de dertiende plaats in de Eredivisie.
Profielfoto van Arnold Tankus

In een saaie eerste helft waarin weinig spannends gebeurde, kwam RKC er nauwelijks aan te pas. Vlak voor rust kreeg de ploeg uit Waalwijk een kans via Cleonise die een fout van de Spartaanse defensie niet wist af te straffen en naast schoot.

Sparta leek vlak voor rust nog een penalty te krijgen, maar de schwalbe werd door de VAR gecorrigeerd en de pingel terecht niet toegekend.

Kort na rust kreeg Sparta alsnog een strafschop door een handsbal van Yassin Oukili net binnen de zestien. De Noor Tobias Lauritsen verzilverde de penalty: 1-0. Tien minuten later maakte Arno Verschueren met een diagonaal schot de 2-0 na een perfecte pass van Lauritsen. Verschueren kreeg kort na zijn doelpunt een rode kaart na een snoeiharde overtreding op RKC-aanvaller Zakaria Bakkali.

Met een man meer wist RKC wel iets meer druk te zetten, maar tot echte kansen kwam het niet. Sparta bleef makkelijk overeind. De Rotterdammers stijgen door de overwinning naar plek vijf.