Liveblog

112-nieuws: auto vliegt uit bocht · botsing met geparkeerde auto

29 oktober 2023 om 21:05 • Aangepast 10 november 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

20.51

Auto tegen geparkeerde auto

In Helmond is een auto met drie inzittenden tegen een geparkeerde auto gebotst. De bestuurder van de auto is naar het ziekenhuis gebracht. De twee anderen gingen ervandoor. Een van hen heeft zich later gemeld bij de politie en ambulance, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn zwaar beschadigd en zijn opgepikt door een bergingsbedrijf. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
19.53

Man aangehouden

In Helvoirt is vandaag een man aangehouden, omdat hij nog 35 dagen gevangenisstraf open had staan. Dat meldt Marcel de Rouw, wijkagent in Vught.

18.55

15 aanhoudingen PSV-Ajax

Rond de wedstrijd van PSV-Ajax zijn vanmiddag 15 mensen aangehouden. "De meeste vanwege het bij hebben of afsteken van illegaal vuurwerk", meldt een woordvoerder van de politie. "Eén verdachte is aangehouden omdat hij zwaar vuurwerk richting een agent gooide. Twee anderen voor belediging van onze collega's." Ook zijn er twee mannen aangehouden voor het roepen van antisemitische leuzen.

18.42

Ongeval knooppunt Princeville

In Breda is vanavond een auto uit de bocht gevlogen en tegen een boom aan gereden. De bestuurder zat alleen in de auto en raakte ernstig gewond. Er is een traumahelikopter geland. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verbindingsweg van de A58 naar de A16 is helemaal afgesloten. Ook de toerit is dicht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
17.49

Auto raakt van de weg

Weer een auto tegen een boom. Dit keer op de Heitrak in Liessel, waar een auto van de weg raakte en tegen een boom reed. Er zaten vier inzittenden in de wagen. "Alle vier de inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen waren er ernstig aan toe", laat een woordvoerder van de politie weten. Een traumahelikopter is bij de plek van het ongeval geland. Drie inzittenden zijn naar het Radboud Ziekenhuis gebracht, één naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. De politie gaat technisch onderzoek doen naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
17.07

File door werkzaamheden

Tussen Breda en Gorinchem staat er nog steeds een half uur file door werkzaamheden. De vertraging staat bij de brug bij Gorinchem.

16.44

Auto tegen boom

In Strijbeek is vanmiddag een auto tegen een boom gereden, met enorme schade aan de wagen. De twee inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Hoe de auto tegen de boom heeft kunnen botsen, is niet bekend. De auto moest worden weggesleept.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
16.24

Ongeval in Tilburg

Op de Sweelincklaan in Tilburg is vanmiddag een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst. Hij kwam eerst op de verkeerde weghelft terecht, waarna hij tegen een ANWB-bord botste en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder raakte lichtgewond aan zijn arm en werd nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn auto was zwaar beschadigd en moest weggetakeld worden door een bergingsbedrijf. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
16.20

Weer treinen Utrecht - Den Bosch

De beperkingen tussen Utrecht en Den Bosch zijn voorbij en de vertraging tussen de stations neemt af. Eerder vandaag reden er geen treinen tussen Houten Castellum en Geldermalsen, door herstelwerkzaamheden.

15.43

Vermiste vrouw niet gevonden in Halsteren

De vermiste vrouw uit Noordwest-Nederland is niet gevonden in Halsteren. Camerabeelden en getuigenverklaringen laten zien dat de vrouw vermoedelijk liftend is vertrokken. De politie van Bergen op Zoom heeft de zoektocht weer overgedragen aan de politie in Noord-Holland.

15.32

PSV-fan onwel

De wedstrijd tussen PSV en Ajax is vandaag een half uur onderbroken omdat er een fan onwel was geworden. Andere supporters zagen het gebeuren en maakten met geluiden en armgebaren richting scheidsrechter Danny Makkelie duidelijk dat er iets aan de hand was. Dokters van PSV en Ajax renden naar het supportersvak om hulp te verlenen.

12.33

Vrouw vermist, zoektocht in Halsteren

In de omgeving van de Moerstratensebaan in Halsteren zoekt de politie met honden en een politieheli naar een vrouw die vanuit Noordwest-Nederland vermist wordt. "Haar auto is hier gevonden en er zijn zorgen over haar welzijn", laat een woordvoerder van de politie weten.

12.10

Zwembad Eindhoven ontruimd

Het Ir. Ottenbad aan de Vijfkamplaan in Eindhoven werd rond halftwaalf vanochtend ontruimd vanwege mogelijk gevaarlijke stoffen die zouden zijn vrijgekomen. Op dat moment waren er volgens een 112-correspondent zo'n 250 mensen in het zwembad aanwezig. Sinds halfeen 's middags is de situatie onder controle.

LEES OOK: Zwembad ontruimd vanwege rook, 250 badgasten opgevangen in sporthal

De badgasten werden opgevangen in een sporthal in de buurt (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De badgasten werden opgevangen in een sporthal in de buurt (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
11.22

Fietsster aangereden in Breda

Op de Sophiastraat in Breda is vanochtend een fietsster aangereden door een automobilist. De fietsster stak de Sophiastraat over vanaf de Korte Boschstraat toen het misging. Volgens getuigen zou de automobilist behoorlijk hard gereden hebben. Door de klap zou de vrouw over de auto heen gevlogen zijn. Ze raakte zwaargewond. Mensen die het ongeluk hadden zien gebeuren, ontfermden zich over haar. Na behandeling door ambulancepersoneel is ze naar een ziekenhuis gebracht. De politie zette de omgeving meteen af en doet onderzoek.

De fietsster werd op de Sophiestraat in Breda geraakt door een automobilist (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De fietsster werd op de Sophiestraat in Breda geraakt door een automobilist (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
10.45

Zwanen op A58

Op de A58 van Bergen op Zoom richting Breda ontstond rond halfelf een kleine file omdat er bij Roosendaal zwanen op de weg liepen. Dit leidde rond kwart voor elf tot vijf minuten vertraging. Rond elf uur waren de problemen verleden tijd.

09.57

Illegaal feest in loods

Een illegaal feest in een leegstaande loods aan de Hooiweg in Waspik is afgelopen nacht beëindigd door de ME. Rond een uur 's nachts werd de politie gewaarschuwd omdat er luide muziek te horen was vanuit de loods. Op het feest bevonden zich een kleine duizend mensen uit meerdere landen. De organisatoren weigerden de geluidsoverlast te stoppen. Ook werd er regelmatig met zwaar vuurwerk gegooid. Toen de ME aankwam, werd de loods gebarricadeerd. Maar na wat tijd gingen de feestvierders toch weg.

LEES OOK: Geluidsoverlast en zwaar vuurwerk bij illegaal feest, ME ontruimt loods

09.31

Dode A59 is man (30)

Bij het ongeluk op de A59 bij Raamsdonk dat afgelopen nacht plaatsvond is een 30-jarige man uit het Zuid-Hollandse Driebruggen omgekomen. Dat meldde de politie zondagochtend. De auto waarin hij zat, stond zwaar beschadigd op de snelweg. De man zou daarnaast hebben gelegen. Drie auto’s botsten op de stilstaande auto. Hierbij raakte een vrouw gewond.

LEES OOK: Auto van overleden man stond midden op A59, man lag ernaast

05.43

Spookrijders op A58

De ANWB waarschuwde rond halfzes afgelopen nacht voor spookrijders op de A58 van Tilburg richting Eindhoven, tussen Moergestel en knooppunt Batadorp. Rond kwart voor zes werd de melding weggehaald. Details zijn niet bekendgemaakt.

02.38

Dode bij aanrijding A59

Bij een aanrijding op de A59 bij Raamsdonk, waarbij vier auto's betrokken waren, is afgelopen nacht iemand overleden. Dat maakte de politie bekend. Meerdere mensen raakten gewond. Een van de betrokken auto's vatte vlam. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Vanwege dit onderzoek werd de weg van Den Bosch richting Zonzeel afgesloten tussen Waspik en knooppunt Hooipolder. De politie vraagt mensen die tussen twee uur 's nachts en kwart over twee over de A59 bij Raamsdonk reden zich te melden.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
02.53

Autobrand in Helmond

Een auto vatte afgelopen nacht vlam aan de Pastoor Vissersstraat in Helmond. Buurtbewoners ontdekten de brand rond kwart voor twee 's nachts. Ze roken een brandlucht en zagen vervolgens dat de zijkant van de auto in brand stond. Zij belden de brandweer en begonnen zelf alvast met blussen. Daardoor bleef de schade aan de auto beperkt. De brandweer nam het blussen over. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Er is niemand gewond geraakt.

Door het snelle ingrijpen van buurtbewoners bleef de schade aan de auto in Helmond beperkt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Door het snelle ingrijpen van buurtbewoners bleef de schade aan de auto in Helmond beperkt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.32

71 processen-verbaal bij verkeerscontroles

Twee auto's zijn gisteren door de verkeerspolitie Oost-Brabant in beslag genomen tijdens verkeerscontroles. Een omdat die niet op naam stond en de ander omdat die gestolen bleek. Daarnaast werden tien automobilisten bekeurd omdat de uitlaat van hun auto teveel herrie maakte. Zij moeten de uitlaat van hun auto laten herkeuren bij de Rijksdienst Wegverkeer. Twee automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij veel te hard reden en vijf bestuurders werden van de weg gehaald omdat zij onder invloed waren van drugs en/of alcohol. In totaal werden 71 processen-verbaal uitgedeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!