Jason werd gereanimeerd in het Philips Stadion en wil Ajax-arts bedanken

30 oktober 2023 om 21:40 • Aangepast 10 november 2023 om 02:01
nl
Jason Sol (45) uit Bladel kreeg afgelopen zondag een epileptische aanval tijdens PSV - Ajax. De wedstrijd werd stilgelegd en het publiek viel muisstil. Een dag later is hij gelukkig weer op de been. “Ik wil de arts van Ajax echt bedanken.”
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Jasons aanval was een heel akelig moment in het Philips Stadion in Eindhoven. Na ongeveer een half uur spelen werd de wedstrijd vijf minuten stilgelegd, omdat iemand op de tribunes moest worden gereanimeerd.

Onder meer artsen van PSV en Ajax renden naar de tribune toe om te helpen. Ook omstanders schoten te hulp. Uiteindelijk werd Jason onder luid applaus van het publiek naar een ambulance gedragen.

"Ik heb een hele spannende wedstrijd gemist."

Een dag later vindt Jason het moeilijk om te beseffen wat er is gebeurd. Hij weet niet alles meer. “Toen ik de epileptische aanval kreeg stond het 1-1. Dat is wel balen, ik heb een heel spannende wedstrijd gemist”, lacht hij.

Jason heeft epilepsie en hij heeft zo’n aanval vaker gehad. “Maar normaal word ik dan niet gereanimeerd. Dat is nu wel gebeurd.” Hoe dat precies zit, weet Jason nog niet. “Medici konden mij daar nog niets over vertellen."

Het goede nieuws is dat hij naar eigen zeggen weer ‘helemaal op de been’ is. Hij is maandagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed, mede dankzij het snelle schakelen van de medici, onder wie dus de clubarts van Ajax.

"Het is erg fijn en bijzonder dat medici van zo’n tegenstander mij meteen helpen."

“Ik weet niet via welke kanalen ik de artsen van beide clubs kan bedanken. Ik heb zelf geen sociale media om dat te doen, maar het is erg fijn en bijzonder. Zeker dat artsen van zo’n tegenstander mij meteen helpen. Dus bij dezen erg bedankt.”

Verder zag het er volgens Jason wellicht spannend uit, maar vond hij de ophef tijdens en na de wedstrijd toch wat heftig.

“Je wordt daar de tribune af gedragen en de wedstrijd wordt stilgelegd. Daar sta ik achteraf wel van te kijken. We zitten met 38.000 mensen in zo’n stadion, dus er kan altijd iets gebeuren. Ik weet niet wat ik ervan vind dat dat met zoveel aandacht gaat.”

"Hopelijk kunnen medici daar meer onderzoek naar doen.”

Hoe dan ook, hij is vooral dankbaar. En hij hoopt het niet nog eens mee te maken, zeker niet in een stadion. “Maar ik weet nooit hoe mijn epilepsie zich ontwikkelt. Dat is het nare van zo'n aandoening. Hopelijk kunnen medici daar meer onderzoek naar doen.”

LEES OOK: PSV wint meeslepende topper ruim en duwt Ajax verder in het moeras

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!