Liveblog

112-nieuws: snelheidsduivel betrapt • winkeldieven herkenbaar in beeld

1 november 2023 om 12:29 • Aangepast 10 november 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit ?liveblog is gesloten

Liveblog

17.46

Rijbewijs Limburgse snelheidsduivel ingevorderd

De politie heeft vanmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Posterholt. Hij reed met zijn Jaguar met 178 kilometer per uur over de NCB-weg in Best. De maximumsnelheid op deze weg is 60 kilometer per uur. De snelheidsduivel uit Limburg krijgt niet alleen een boete en een tijdelijk rijverbod. Hij moet volgens de geldende regels ook een verplichte cursus gaan volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

16.50

Dronken chauffeur zonder schoenen betrapt

De politie heeft deze ochtend in Oirschot een dronken chauffeur bekeurd. Na een melding troffen de agenten hem rond half twaalf aan in de berm waar hij met zijn voertuig was gestrand met twee klapbanden. De man zat echter niet op de chauffeursstoel maar op die van de bijrijder. 'Meneer wist van niks, kwam van nergens en zat zonder schoenen in zijn wagen', zo beschrijven de agenten de situatie. Maar ze lieten zich door deze truc niet om de tuin leiden. Na kort onderzoek, bleken de schoenen in de wagen bij de pedalen te liggen. Na afname van een adem- en speekseltest werd het rijbewijs ingenomen en moest de chauffeur mee voor een bloedproef.

16.32

Wie herkent deze winkeldieven?

De politie heeft vanmiddag foto's vrijgegeven van twee winkeldieven. Ze komen herkenbaar in beeld gebracht. Deze mannen hebben samen een bigshopper vol met dure boodschappen gestolen bij de Jumbo op de Wederhof in Helmond. Dat gebeurde op 30 september rond 13:55 uur. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man (links op de foto) zijn bigshopper volpropt met onder meer dure wasmiddelen. Dan zet hij zijn karretje met daarin de volle bigshopper bij de ingang, hij belt met iemand en dan zien we de tweede man (rechts op de foto) door de poortjes van de ingang komen. Hij pakt de bigshopper uit het karretje en weg is hij, zonder te betalen. De politie vraagt mensen die meer weten van deze mannen, zich te melden.

Foto: politie
Foto: politie
14.30

Ouderen slachtoffer van babbeltruc

Een ouder echtpaar uit Zundert is vanochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een buitenlandse vrouw belde rond kwart voor elf aan wist zich bij het echtpaar naar binnen te praten. Daar leidde ze de slachtoffers af. Een andere man kon daardoor ongezien naar binnen sluipen. Hij doorzocht de slaapkamer en stal sieraderen. Toen het echtpaar de man betrapte, sloegen de twee verdachten op de vlucht. De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De daders worden nog gezocht.

14.24

Mannen deden zich voor als agenten

De twee mannen die vorige week werden opgepakt na een kilometerslange achtervolging op de A50, deden zich vlak daarvoor voor als nepagent en deelden 'boetes' uit. Het gaat om twee mannen uit Roemenië van 43 en 44 jaar. Ze werden uiteindelijk opgepakt in Hernen in Gelderland.

LEES OOK: Mannen die werden achtervolgd op A50 deden zich voor als politie

13.59

Update dode man

De dode man die vanochtend werd gevonden in een vijver in Oss, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie na onderzoek. Een voorbijganger zag vanochtend vlakbij een bruggetje iets in het water liggen en belde de politie. Politiemedewerkers hebben het lichaam uit het water gehaald.

LEES OOK: Dode man gevonden in een vijver in Oss

12.22

Bestuurder rijdt twee bomen omver

De bestuurder van een bedrijfsbusje heeft vanochtend twee bomen omver gereden. Dat gebeurde aan de Sprongseweg in Rijkevoort. De bestuurder raakte van de weg, reed tegen een lantaarnpaal, reed vervolgens twee bomen uit de grond en kwam tegen een derde boom naast een fietspad tot stilstand. Het fietspad en de weg zijn afgesloten. De gemeente is op de hoogte gesteld van de beschadigde bomen. De bestuurder is niet gewond geraakt.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
12.19

Accu vat vlam

Een winkelpand aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide stond vanochtend plotseling vol met rook. De rook kwam vanuit het plafond naar beneden. De politie ontdekte dat het kwam van een accu van een elektrische fiets die in brand stond.

Foto: Brandweer Woensdrecht/Hoogerheide.
Foto: Brandweer Woensdrecht/Hoogerheide.
Foto: Brandweer Woensdrecht/Hoogerheide.
Foto: Brandweer Woensdrecht/Hoogerheide.
12.14

Onderzoek naar explosief in Nuland in volle gang

Het onderzoek naar de explosieven die maandag werden gevonden in Nuland, is nog in volle gang. Dat meldt de politie. Een voorbijganger liep toen aan de Zomerdijk toen zijn hond een verdacht pakket in de bosjes ontdekte. Daar bleken explosieven in te zitten. Drie huizen werden ontruimd. De explosieven zijn later op een andere plek tot ontploffing gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.01

Advies: werk thuis vanwege storm

De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken vanwege storm Ciarán. Door sterke wind en regen kunnen er langere files dan gebruikelijk ontstaan. "Er gaan zeker files ontstaan", zegt de woordvoerder. "Door regen houden automobilisten meer afstand en door de verwachte wind kan het extra onstuimig worden."

Er is ook kans dat er bomen omvallen en op de weg terecht komen. "Veel bomen staan nog in het blad en vangen daardoor meer wind." Het is moeilijk te voorspellen hoeveel het verkeer hier last van zal hebben. "Het is maar net waar iets gebeurt", zegt de woordvoerder.

LEES OOK: Herfststorm Ciarán komt eraan: weercode geel en thuiswerkadvies

10.09

Brand op zolder

Er is brand uitgebroken in de zolder van een huis aan de Kennemerland in Helmond. De bewoners waren thuis toen de brand uitbrak en zijn veilig buiten. De brandweer is aanwezig met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Rond kwart over tien was de brand onder controle.

De bovenverdieping is enorm beschadigd geraakt door de brand. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
09.12

Dode gevonden in vijver

In een vijver aan de Parklaan in Oss is woensdagochtend een dode man gevonden. Een voorbijganger zag iets in het water liggen en belde de politie. Forensische Opsporing doet onderzoek.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
08.07

Dief wordt bewaakt in ziekenhuis

Een beveiliger van een winkel in Helmond heeft gisteravond een dief op heterdaad betrapt. Toen hij de dief probeerde aan te houden, verzette hij zich enorm. Hij hield de dief bij zich tot de politie er was om het over te nemen. De verdachte wordt volgens de politie verdacht van winkeldiefstal en poging tot doodslag. De verdachte is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest daar een nachtje blijven. De politie heeft de hele nacht de kamer bewaakt.

01.46

Ongeluk Koningsweg Den Bosch

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto van de weg geraakt op de Koningsweg in Den Bosch. De bestuurder reed richting het station toen het mis ging en hij met de auto een lichtmast naast de weg raakte. .De auto kwam op een groenstrook tot stilstand. De auto raakte zwaar beschadigd, evenals de lichtmast. De bestuurder is nagekeken door ambulancemedewerkers. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

De auto raakte bij het ongeluk op de Koningsweg in Den Bosch aanzienlijk beschadigd (foto: Bart Meesters).
De auto raakte bij het ongeluk op de Koningsweg in Den Bosch aanzienlijk beschadigd (foto: Bart Meesters).
De auto eindigde op een groenstrook naast de Koningsweg in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
De auto eindigde op een groenstrook naast de Koningsweg in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
23.37

Fietser zwaargewond na aanrijding

Een fietser is gisteravond zwaargewond geraakt bij een aanrijding op een rotonde in de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Het slachtoffer werd geraakt door een automobilist. De fiets brak bij de aanrijding in tweeën. De bestuurder van de auto werd aangehouden en moest een bloedproef ondergaan. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht. Het slachtoffer is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De fiets brak bij de aanrijding in de Karel de Grotelaan in Eindhoven in tweeën (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De fiets brak bij de aanrijding in de Karel de Grotelaan in Eindhoven in tweeën (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Het slachtoffer is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Het slachtoffer is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!