Video

Mysteryshopper van worstenbroodverkiezing na 9 jaar nog steeds anoniem

2 november 2023 om 07:00 • Aangepast 10 november 2023 om 02:05
nl
Inschrijven voor de verkiezing van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje kan nog steeds, maar er is al een mysteryshopper op pad om te zorgen dat al die worstenbroodjes bij de keurmeesters terechtkomen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Met zijn 85 jaar heeft de mysteryshopper in zijn leven al heel wat worstenbroodjes verslonden. Toen hij negen jaar geleden werd gevraagd om de worstenbroodjes bij de bakkers op te halen, zei hij dan ook meteen ‘ja’.

Heel Brabant rijdt hij door om worstenbroodjes op te halen bij de deelnemende bakkers. Het is belangrijk hij niet opvalt. “Want die bakkers hebben vaak extra mooie worstenbroodjes klaarliggen voor het geval dat er iemand langskomt voor de verkiezing”, legt hij uit.

Daarom bestelt hij altijd iets extra’s. “Dan kom ik binnen en vraag ik bijvoorbeeld om twee chocoladebollen, een half brood en acht worstenbroodjes”, zegt de mysteryshopper. “Ik heb ook weleens familie of vrienden meegenomen, dan hebben ze het helemaal niet door.”

De mysteryshopper is ervan overtuigd dat hij na al die jaren nog steeds anoniem is. “Ik krijg altijd de standaard worstenbroodjes uit het schap van de bakkers mee. Dus ze hebben me nog nooit doorgehad”, lacht hij.

Wil jij meedoen aan de wedstrijd van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje, maar ben je eigenlijk niet zo goed in het bakken ervan? Op 15 november is er een workshop bij de Rooi Pannen in Eindhoven. Inschrijven kan nog tot het einde van de week.

Ook voor de wedstrijd zelf kunnen bakkers, thuisbakkers en leerlingen van bakkersopleidingen zich nog aanmelden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!