Video

Boom plet de auto van Ad, maar hij kan het navertellen: 'Kon eruit kruipen'

2 november 2023 om 14:32 • Aangepast 17 november 2023 om 02:02
nl
Ad Elissen (80) uit Oss is donderdag aan de dood ontsnapt toen een grote boom zijn auto plette op de N65. De man zag in zijn ooghoek de boom op hem afkomen en kon hem met geen mogelijkheid ontwijken. "Maar ik kan vanavond gerust zingen dat er een engelbewaarder bestaat", vertelt hij na afloop.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Hij zit bij het bergingsbedrijf, want zijn auto, een Dodge Caliber, is total loss door de enorme klap. Hij is door het oog van de naald gekropen, dat beseft hij maar al te goed. Ad was onderweg naar België, om goedkoop te tanken en voor shag. Hij ziet nog voor zich hoe de boom op hem afkwam.

"Ik zag een beweging in mijn ooghoek, die boom kwam van links. Ik probeerde nog te remmen en ben zelf richting het portier gedoken. Dat is achteraf een wijze keuze geweest."

"Ik kreeg het stuur tegen m'n borst en tegelijk een hoop glas."

In totaal werden vier auto's geraakt door de boom, Ad reed met zijn auto voorop. De boom belandde midden op zijn voorruit, het glas sprong kapot en zijn dashboard kwam naar hem toe. "Ik kreeg het stuur tegen m'n borst aan en tegelijk een hoop glas."

Hij schat dat hij zelf zo'n zestig kilometer per uur reed op het moment dat de boom op zijn auto belandde. Een auto achter hem botste tegen zijn auto en kwam ook onder de boom terecht.

"Ik ben er zelf uitgekropen."

Aan de overkant van de straat waren een paar glaszetters aan het werk. Zij snelden naar Ad toe en wisten hem uit de auto te halen. "Ze trokken de deur open en vroegen me of ik nog kon bewegen, of ik uit de auto kon komen. Toen ben ik er zelf uitgekropen."

Het eerste wat hij deed was zijn vrouw bellen, om te vertellen dat hij in orde was. "En dat het wel even kon duren voordat ik thuis was, want die auto ging het niet meer doen. Dat had ik wel gezien."

"Ik mankeer niks en er zijn auto's genoeg."

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, een medewerker van de ambulance heeft gecontroleerd of hij gewond was. "Ik heb nog wat pijn op de borst en mijn hand bloedde door het glas. Maar dat valt allemaal reuze mee, ik mankeer niks en er zijn auto's genoeg."

LEES OOK: Omgewaaide boom die vier auto's plette kostte eerder al iemands leven

De boom viel op vier auto's, de schade is enorm.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!