Liveblog

112-nieuws: fietser gewond na botsing • centrumverbod voor Roosendaler

4 november 2023 om 17:59 • Aangepast 17 november 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

21.00

Overval horecazaak Odiliapeel

Op een horecazaak aan de Oudedijk in Odiliapeel is vanavond een mislukte overval gepleegd. Volgens de politie hebben meerdere overvallers geprobeerd om onder bedreiging van een steekwapen de dagopbrengst mee te nemen. Er zijn drie verdachten aangehouden.

LEES MEER IN: Friettent overvallen: verdachten door 'held' van scooter gereden

17.56

Fietser gewond na botsing

Een jongen op een fiets is aan het einde van de middag aangereden door een auto in de Willem Prinzenstraat in Helmond. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Buurtbewoners hielpen de jongen tot de hulpdiensten er waren. Hij is daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.20

Man krijgt centrumverbod

Een man uit Roosendaal mag twee weken lang niet meer naar het centrum van zijn woonplaats. Hij heeft zich meerdere keren misdragen in onder meer een horecazaak.

Gisteravond besloot de politie hem te controleren toen een horecazaak last van hem had. De man was toen onder invloed van alcohol en had geen identiteitsbewijs bij zich. Eenmaal op het bureau bleek dat de man al eerder was aangesproken op zijn gedrag. Hij was toen al gewaarschuwd dat hij een centrumverbod zou krijgen als hij zich nog een keer zou misdragen. Dat was nu dus het geval. Naast het centrumverbod, heeft de man ook een boete gekregen omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon laten zien.

17.07

Verkeerscontrole in Helmond

De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden in de binnenstad van Helmond. In totaal zijn er 109 boetes uitgedeeld. Zo hielden 24 mensen hun telefoon vast tijdens het rijden, hadden 12 fietsers geen verlichting en reden elf mensen door rood. De politie deelde ook boetes uit voor fout parkeren, rijden zonder rijbewijs en wildplassen.

Drie bestuurders zijn opgepakt voor rijden onder invloed. Twee van hen waren onder invloed van alcohol. Ze hadden meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid gedronken. Hun rijbewijzen zijn ingenomen. De derde bestuurder was onder invloed van cannabis. De belastingdienst heeft daarnaast vijf voertuigen in beslag genomen en in totaal meer dan 67 duizend euro aan openstaande belastingschulden geïnd. Een bestuurder is aangehouden omdat die nog een openstaande gevangenisstraf van 11 dagen bleek te hebben.

14.35

EOD haalt verdacht voorwerp weg

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het verdachte flesje met vloeistof in Etten-Leur weggehaald. De huizen die vanmiddag aan de Wouter Berthoutlaan werden ontruimd, zijn weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
12.35

Huizen Etten-Leur ontruimd

Meerdere huizen aan de Wouter Berthoutlaan in Etten-Leur zijn ontruimd, na de vondst van een verdacht voorwerp. Mensen in de wijk moeten binnenblijven. De EOD is rond een uur 's middags aangekomen.

Meerdere huizen ontruimd: het hele verhaal lees je hier

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
11.47

Kapotte vrachtwagen op A50

De rechter rijstrook van de A50 van Eindhoven richting Oss is sinds halftwaalf afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij Veghel-Noord. De afsluiting leidde rond halfeen 's middags tot een drie kilometer lange file vanaf Eerde, goed voor een kleine tien minuten vertraging.

10.56

A27 vrijgegeven

De A27 bij Sleeuwijk is iets voor elf uur vanochtend vrijgegeven na het ongeluk dat daar afgelopen nacht gebeurde. Rond halfvijf botste daar een touringcar op een pijlwagen. De voorkant van de bus ging hierbij aan gruzelementen, maar de passagiers en de wegwerkers kwamen met de schrik vrij. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De bestuurder van de bus was niet onder invloed.

Volgens de politie was de chauffeur niet onder invloed, hier lees je wat we tot nu toe weten

10.39

Man vernielt ruit huis

Een ruit van een huis in de wijk Vijverhof in Vught is gisteravond vernield. De politie heeft een verdachte aangehouden. Deze had een opgelegd gebiedsverbod overtreden, meldt een wijkagent.

08.37

Gewelddadige beroving

Een 17-jarige jongen is afgelopen nacht door meerdere mannen mishandeld en beroofd op de Willy den Oudenstraat in Tilburg. Het slachtoffer fietste, nadat hij rond middernacht klaar was met werken, naar huis toen bij het Olympiaplein jongens - vermoedelijk tieners - naar hem begonnen te roepen en hem klem reden. Ze eisten geld, dreigden hem dood te schieten en probeerden zijn oordopjes, pasjes en kleren te pakken. Het geslagen en geschopte slachtoffer slaagde erin te vluchten.

Tiener beroofd en mishandeld: hier lees je wat er allemaal gebeurde

05.44

Touringcar botst op pijlwagen A27

Een touringcar is vrijdagnacht op een zogenoemde pijlwagen gebotst op de A27 bij Sleeuwijk. In de bus zaten zo'n veertig passagiers. "Zij raakten wonder boven wonder niet gewond", laat een 112-correspondent weten. Het ongeluk gebeurde rond halfvijf. Hoe het mis kon gaan, wordt onderzocht. De pijlwagen stond op de A27 vanwege wegwerkzaamheden. De stuk of tien wegwerkers die op de snelweg aan het werk waren, hielden net even pauze toen het ongeluk gebeurde. "Zij stonden dus niet op de snelweg. Ze hebben heel veel geluk gehad."

Touringcar ramt pijlwagen: hier lees je het hele verhaal

Hoe het ongeluk op de A27 kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Jürgen Versteeg/SQ Vision).
Hoe het ongeluk op de A27 kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Jürgen Versteeg/SQ Vision).
02.08

Treinverkeer bij Boxtel stil vanwege stinkende damp

Het treinverkeer bij Boxtel lag gisteravond en afgelopen nacht enige tijd stil nadat de machinist van een goederentrein rond kwart over elf melding maakte van een stinkende damp. De goederentrein stond op dat moment stil op het baanvak tussen station Boxtel en Eindhoven, vlakbij de waterzuivering van vleesverwerker Vion. De brandweer, ProRail Incidentenbestrijding, een Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de officier van dienst gingen op onderzoek uit en deden metingen, maar zij stelden geen lekkage of gevaarlijke concentraties vast. Rond halftwee 's nachts werd het spoor vrijgegeven.

De hulpdiensten stelden geen lekkage of gevaarlijke concentraties vast. (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De hulpdiensten stelden geen lekkage of gevaarlijke concentraties vast. (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
21.36

Bestelbus strandt op N65

Een bestelbus strandde gisteravond op de N65 van Vught richting Tilburg, pal voor de stoplichten bij de afslag Vught. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat stelde een motorprobleem vast. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de bestelbus naar een veilige locatie te brengen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!