Video

Als verzekering nee zegt, dekt Odiliapeel zelf wel de kapotte auto van held

6 november 2023 om 20:00 • Aangepast 28 november 2023 om 02:03
nl
Sinds Erwin Lips op zaterdagavond twee overvallers van een cafetaria klemreed, is hij de held van Odiliapeel. Maar met die eretitel alleen valt de schade aan zijn vaders auto niet te repareren. Want het was niet Erwins eigen voertuig waarmee hij de vluchtende criminelen op hun gestolen scooter stopte. Door de actie raakte de auto beschadigd en is het onduidelijk of de reparatie wordt vergoed.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Ed, de vader van de held maakt zich niet heel druk over de schade. Net als zijn zoon reageert hij heel nuchter met 'het is maar blikschade'. "Waarschijnlijk had ik hetzelfde gedaan", gaat hij verder. Vader Lips kwam zaterdagavond van een feestje en zag allemaal politie staan rond zijn auto. "Het was een beetje een absurde situatie. Ik ben er gelijk heen gegaan en hoorde het hele verhaal van mijn zoon en de politie. Ik ben zo blij dat die overvallers gepakt zijn."

"Dat de schade aan de auto is verzekerd, is nog niet zeker."

Het is niet de eerste keer dat Eethuis De Buurman wordt overvallen. "Het is de afgelopen vier jaar vijf keer raak geweest", zegt cafetariahouder Henri van Son (61). Dit is de eerste keer dat de daders zijn gepakt en dat voelt fijn. De eerste dertig jaar is er nooit wat gebeurd en nu is het sinds een paar jaar geregeld raak. Ik denk dat mensen steeds lastiger rondkomen en daardoor dit doen. Het is ook altijd rond november als het misgaat."

De auto van Ed raakte beschadigd aan de voorbumper en zijspiegel. "Ik heb het voorgelegd aan onze tussenpersoon of zoiets wordt vergoed. Die klonk niet meteen hoopgevend omdat ik niet allrisk ben verzekerd. Mogelijk moet ik via de rechtsbijstand verhaal halen bij de daders, maar van een kale kip kun je niet plukken. Ze zullen die overval niet gepland hebben omdat ze goed bij kas zitten."

"Linksom of rechtsom die schade gaat vergoed worden in Odiliapeel."

De politie klonk direct na de aanhouding veel positiever. "Die stelde ons meteen gerust dat dit was verzekerd. Door het ingrijpen van held Erwin waren er twee overvallers gepakt die anders de dans ontsprongen waren", vertelt Ed. "De scooter bleek namelijk gestolen en het kenteken was ook vals."

Een ander hoopgevend geluid klinkt er ook vanuit Odiliapeel zelf. Ik kreeg zondag spontaan van een voorbijganger te horen dat hij de schade zou vergoeden als dit niet verzekerd was. Ook cafetariahouder Henri heeft dit soort geluiden al opgevangen. "En mocht het toch ineens stil blijven als de rekening komt, dan zet ik hier bij de kassa wel een spaarpotje, maar niet in november en december."

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Dit is ook interessant:

Hier lees je hoe Erwin Lips cafetariahouder Henri van Son in Odiliapeel te hulp schoot

Behalve Erwin zijn er nog meer Brabanders die een heldendaad hebben verricht, dit zijn er een paar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!