Liveblog

112-nieuws: fietser ernstig gewond na val • overval op afhaalrestaurant

10 november 2023 om 15:19 • Aangepast 24 november 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.06

Overval op afhaalrestaurant

Iets na acht uur heeft een man afhaalrestaurant De Panda aan de Bredalaan in Eindhoven overvallen. De man bedreigde een medewerker met een mes. Niemand raakte gewond. D politie is nog op zoek naar de dader. Het is onduidelijk of de man iets buit heeft gemaakt.

De politie heeft een signalement verspreid. De man is blank en wordt ongeveer 40 jaar oud geschat. Hij heeft een slank postuur en droeg een donkere regenjas met een reflecterende streep op de rug. Wie meer weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.08

Fietser ernstig gewond na val

Op de Suikerpeerstraat in Eindhoven is een fietser zojuist ernstig gewond geraakt. De fietser viel nadat er een autodeur van een geparkeerde auto openging. Het is onduidelijk of de autodeur de fietser ook daadwerkelijk geraakt heeft. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.56

Verkeerschaos na ongeval in Den Bosch

In Den Bosch zijn op kruising van de Helftheuvelweg met de Vlijmenseweg zojuist een bestelbusje en een auto op elkaar gebotst. Een van de twee wagens is door rood gereden, maar het is onduidelijk welk voertuig dat is. Er is uiteindelijk niemand gewond geraakt.

Wel heeft het verkeer heeft veel last van de botsing, want de auto blokkeert de weg. Beide voertuigen moeten getakeld worden. Op de Vlijmenseweg is het daarom druk vanwege het verkeer dat van de A59 afkomt. Dat verkeer wordt nu via de wijk De Kruiskamp omgeleid. Ook richting de Helftheuvelweg staat veel verkeer vast.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.40

Jongen gewond bij steekpartij

Op de Elisadonk in Roosendaal hebben agenten zojuist een jongen aangetroffen die waarschijnlijk neergestoken is. "Maar de plek waar hij werd gevonden is niet de plek waar de jongen neergestoken zou zijn, dus dat maakt het lastig", aldus een woordvoerder van de politie, die hoopt dat er later meer duidelijkheid is. Er is een ambulance ter plaatse.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.11

'Heksensoep' waarschijnlijk koelvloeistof

De gifgroene vloeistof die werd ontdekt in een riool in de Ambachtenlaan is waarschijnlijk koelvloeistof. Dat blijkt uit onderzoek. Omdat dit geen gevaar voor de gezondheid oplevert, onderneemt de brandweer geen verdere actie. Het groene water komt uiteindelijk vanzelf bij de rioolwaterzuivering terecht waar het gezuiverd wordt.

15.09

Kapotte auto op A17

De verbindingsweg van de A17 van Roosendaal richting Dordrecht naar de A16 is afgesloten bij knooppunt Klaverpolder vanwege een kapotte auto. Dat laat de ANWB weten.

14.50

Auto met pech op A65

Een auto met pech is vanmiddag getakeld op de A65 bij Tilburg. Wat er mis was met de auto, is niet bekendgemaakt. De berger heeft de auto naar een veilige locatie gebracht voor verdere pechhulp.

De auto met pech op de A65 is getakeld (foto: X/Wis_Robert).
De auto met pech op de A65 is getakeld (foto: X/Wis_Robert).
14.49

Brand in in keuken restaurant

In een keuken van restaurant Rama aan de Woenselse Markt in Eindhoven is vanmiddag brand uitgebroken. Het vuur zat in de afzuiginstallatie. De brandweer moest daarom een deel van de keuken slopen om de vlammen te blussen. De mensen in het gebouw konden zelfstandig naar buiten. Een appartement boven de zaak liep bij de brandwat rookschade op.

De brand in het restaurant in Eindhoven trok veel bekijks (foto: SQ Vision).
De brand in het restaurant in Eindhoven trok veel bekijks (foto: SQ Vision).
De brandweer moest  en deel van de keuken slopen om de vlammen te blussen (foto: SQ Vision).
De brandweer moest en deel van de keuken slopen om de vlammen te blussen (foto: SQ Vision).
14.04

'Heksensoep' in riool Breda

In een riool in de Ambachtenlaan in Breda zit een gifgroene vloeistof. Het is nog niet duidelijk wat het precies is. Een adviseur gevaarlijke stoffen gaat het onderzoeken.

Gifgroene stof in riool Breda (foto: SQ Vision)
Gifgroene stof in riool Breda (foto: SQ Vision)
Gifgroene stof in riool Breda (foto: SQ Vision)
Gifgroene stof in riool Breda (foto: SQ Vision)
12.10

Man die burgemeester bedreigde weer vrij

De man die burgemeester Boy Scholtze van de gemeente Drimmelen beledigde en hem bijna aanreed, is weer vrij. Hij zat sinds maandag vast. De rechtbank heeft hem wel onder voorwaarden vrijgelaten, zo is hem een contact- en gebiedsverbod opgelegd. Dit betekent dat de 76-jarige man uit Made niet in de buurt mag komen van de burgemeester en het gemeentehuis. Hem wacht normaal gesproken nog een rechtszaak.
Hier kun je meer lezen over wat de burgemeester overkwam

11.45

Brand in appartementencomplex in Veldhoven

De brandweer is uitgerukt voor een brand in de kelder van een appartementencomplex aan de Wal in Veldhoven. Onder meer een matras vatte vlam. Een vrouw die op de tweede etage woont, is nagekeken door ambulancepersoneel. Ze had rook ingeademd.

Brandweer bij appartementencomplex Veldhoven (foto: SQ Vision)
Brandweer bij appartementencomplex Veldhoven (foto: SQ Vision)
Hulpdiensten bij appartementencomplex Veldhoven (foto: SQ Vision)
Hulpdiensten bij appartementencomplex Veldhoven (foto: SQ Vision)
11.21

Lange file op de A50

Op de snelweg A50 van Eindhoven naar Arnhem hadden weggebruikers rond elf uur last van vertraging. Tussen knooppunt Paalgraven en Bankhoef stond 9 kilometer file door een ongeluk. De vertraging was meer dan een half uur. Rond twaalf uur was de weg weer vrij.

10.46

Politie vindt drugs en wapens in huis in Oosterhout

De politie heeft gisteren in Oosterhout tientallen kilo's drugs in beslag genomen. Ze werden gevonden in een huis aan de Kerkstraat. Ook vonden agenten er spullen voor het verpakken en het bewerken van drugs, een pistool met kogels en een balletjespistool. De politie is nog op zoek naar de verdachte(n).

10.31

Problemen op spoor

Tussen Roosendaal en Vlissingen rijden sinds kwart over tien vanochtend geen intercity's vanwege een seinstoring. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier extra reistijd. De NS is bang dat de problemen niet voor halfvijf 's middags verholpen zullen zijn.

10.03

Auto te water in Bergen op Zoom

Op de Noordlandseweg in Bergen op Zoom is rond kwart voor negen vanochtend een auto in het water beland. Er zou niemand in de auto hebben gezeten. De politie kan nog niet zeggen wat er is gebeurd.

09.25

Politie zoekt getuigen mishandeling festival Smèrrig

De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een vechtpartij op 28 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens het festival Smèrrig werd een 23-jarige vrouw zwaar mishandeld. Het gevecht vond plaats bij het hoofdpodium tussen halfnegen en kwart over negen 's avonds.

06.00

Opletten bij verstopt riool

De gemeente Geldrop waarschuwt voor rioolontstoppingsbedrijven, die na hun werkzaamheden kosten tot achthonderd euro in rekening brengen. Zij zijn er alleen maar op uit om inwoners op te willen lichten, zo stelt de gemeente. Inwoners die met een rioolverstopping te maken hebben, wordt geadviseerd betrouwbare bedrijven op te zoeken op de gemeentelijke website. De gemeente doet dit, omdat ze moet zorgen voor onderhoud van het openbare riool. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het riool op hun eigen terrein.

02.10

Tankstation uit voorzorg afgesloten

Bij tankstation ’t Haasje aan de snelweg A2 bij Maarheeze is afgelopen nacht tijdens het tanken van lpg een lekkage bij een auto ontstaan. De brandweer werd ingeschakeld om de situatie onder controle te krijgen. Dit heeft ongeveer anderhalf uur geduurd. Er moest een nippel (een verbindingsstuk) worden verwijderd.

Tijdens die werkzaamheden werden het tankstation en directe omgeving afgesloten en later ging ook de afrit naar het tankstation dicht voor verkeer. Er werden drie brandweerwagens ingezet. Tegen twee uur was het probleem opgelost. Een berger werd opgeroepen om de auto af te voeren. De brandweer kreeg na haar klus een kop koffie voor de nachtelijke inzet.

Het tankstation moest worden afgesloten (foto: WdG/SQ Vision).
Het tankstation moest worden afgesloten (foto: WdG/SQ Vision).
De auto waar het lek werd geconstateerd (foto: WdG/SQ Vision).
De auto waar het lek werd geconstateerd (foto: WdG/SQ Vision).

De werkzaamheden van de brandweer liepen met een sisser af:

00.10

Brand Leen Bakker laaide op

De brandweer heeft tot gisteravond laat de handen vol gehad aan een zeer grote brand in de vestiging van Leen Bakker op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son. De eerste melding kwam rond tien voor zes 's middags binnen. Rond negen uur 's avonds laaide het vuur weer op. Pas tegen kwart voor twaalf 's avonds kon het pand worden geventileerd en konden de meeste brandweerwagens vertrekken.

Ook andere panden werden getroffen (foto: SQ Vision).
Ook andere panden werden getroffen (foto: SQ Vision).
De brandweer in actie (foto: SQ Vision).
De brandweer in actie (foto: SQ Vision).

Er kwam vooral veel zwarte rook uit de Leen Bakker-zaak:

23.00

Jongen vast voor mishandeling Alwi

Een jongen zit vast voor de ernstige mishandeling, eind oktober, van Alwi Smolders. De 59-jarige man werd bij een Plus-filiaal in zijn woonplaats Tilburg toegetakeld toen hij commentaar gaf op het gedrag van twee jongens. Eén van die twee zit dus nog vast, de andere is inmiddels vrijgelaten. Eén verdachte woont vlakbij Alwi.

Hier kun je meer lezen over wat Alwi heeft meegemaakt:

22.30

Man in nat pak bij auto

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de automobilist terecht naar wie gisteravond zou zijn gezocht bij Berkel-Enschot. De wagen waarin de man zat, was op de snelweg A65 bij Berkel-Enschot van de weg geschoten en daarna in het water beland. De auto reed eerst een hek omver. “Onze inzet duurde niet lang. Er liep een man in een nat pak en hij was aanspreekbaar”, laat de woordvoerder weten. Het is onduidelijk hoe het ongeluk is veroorzaakt. Er was geen ander verkeer bij betrokken. De politie had zelfs helemaal geen informatie. De indruk was gewekt dat de bestuurder was gevlucht.

Brandweer en politie bij Berkel-Enschot op zoek naar de inzittende(n) van een auto (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Brandweer en politie bij Berkel-Enschot op zoek naar de inzittende(n) van een auto (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

Terwijl er door veel hulpverleners werd gezocht was een deel van de A65 uren dicht:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.