Liveblog

112-nieuws: vuurwerkbom bij juwelier in Roosendaal • explosie bij nachtclub

14 november 2023 om 12:41 • Aangepast 29 november 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.51

Dit liveblog is gesloten

16.39

Vuurwerkbom bij juwelier in Roosendaal

Rond kwart voor vier vanmiddag is in het Winkelcentrum De Passage in Roosendaal een vuurwerkbom afgestoken. Het vuurwerk kwam tot ontploffing tegen een gevel van een juwelier. Uit voorzorg was de brandweer ter plaatse. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Afgelopen zondagochtend werd ook bij een juwelier op het Designer Outlet Roosendaal vuurwerk afgestoken. Of de zaken iets met elkaar te maken hebben is nog niet bekend.

12.42

Explosie bij gebouw Tilburg

Bij Club OXY aan het Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg is afgelopen nacht een explosief ontploft. Door de klap zijn tegels van de gevel losgeraakt, maar er raakte niemand gewond. De Explosieven Opruimingsdienst heeft tot twaalf uur 's middags onderzoek gedaan en heeft het plein veilig verklaard. Uit verder onderzoek moet blijken om wat voor soort explosief het ging en wat de aanleiding is geweest om het explosief te plaatsen.

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
12.40

Trein schept fietser

Op een spoorwegovergang in Hulten is een fietser verongelukt. Hij werd aan het begin van de middag geraakt door een rijdende trein.

De fietser werd door de trein geschept en overleed ter plekke

12.33

Man vast na vondst dode op Hazeldonk

Een 57-jarige man uit Belarus is gisterochtend aangehouden in verband met de gewelddadige dood van een vrachtwagenchauffeur bij grensovergang Hazeldonk-Oost. Het slachtoffer werd zaterdagavond 21 oktober hevig bloedend gevonden midden op de parkeerplaats bij het tankstation. Het slachtoffer was met een mes gestoken. Reanimeren lukte niet meer. De 57-jarige man, een landgenoot van het slachtoffer werd aangehouden in het noorden van Nederland.

Lees hier de details over de aanhouding

12.20

Verdachte Oisterwijk aangehouden

De man die verdacht wordt van het binnendringen van basisschool De Coppele in Oisterwijk vanochtend is rond tien voor halfeen 's middags aangehouden.

Volg hier alle actuele informatie rond de onrust in Oisterwijk

12.10

Ontruiming LocHal Tilburg

De evenementenlocatie en bibliotheek LocHal en het naastgelegen MindLabs werden rond middaguur korte tijd afgesloten in Tilburg. Niemand mocht op dat moment het gebouw binnengaan. Er waren agenten met kogelwerende vesten aanwezig. Niet veel later werd het gebied weer vrijgegeven.

Lees hier wat er aan de hand is in de LocHal

11.54

Geen explosief in school

In basisschool De Coppele aan de Willem de Zwijgerstraat in Oisterwijk waar vanochtend vroeg een man binnendrong is geen explosief gevonden, maakte de Veiligheidsregio rond het middaguur bekend.

Volg hier alle actuele informatie rond de onrust in Oisterwijk

10.53

Ongeluk met vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Tilburg richting Breda was van halfelf tot elf uur 's ochtends afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Galder waarbij een vrachtwagen betrokken was. Het ongeluk gebeurde rond kwart over tien. De afsluiting leidde rond kwart voor elf 's ochtends tot een vijf kilometer lange file vanaf Ulvenhout, goed voor een kwartier vertraging.

10.41

Snelheidscontrole in Veldhoven

Bij een snelheidscontrole op de Sondervick in Veldhoven zijn gisteren 176 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur. In totaal werden 1873 voertuigen gecontroleerd. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De snelheidscontrole vond plaats tussen zes uur en halftwaalf 's ochtends. Op de Sondervick in Veldhoven geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

10.31

Verdachte Oisterwijk nog niet aangehouden

De man die vanochtend vroeg basisschool De Coppele binnendrong in Oisterwijk was rond halfelf 's ochtends nog niet aangehouden. Dat laat de politie weten. De mogelijk verwarde man wordt 30 jaar oud geschat. Hij is licht getint, 1,80 meter lang en slank. Hij heeft een baardje en opgeschoren haar met bovenop krulletjes. Hij droeg op het moment dat hij de school binnenviel een grijze joggingbroek en een rood shirt.

Volg hier alle actuele informatie rond de onrust in Oisterwijk

10.27

Defecte trein op spoor

De problemen op het spoor tussen Breda en Roosendaal zijn verholpen. Op dit traject reden sinds kwart voor negen vanochtend minder treinen vanwege een defecte trein op het spoor. Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd tot dertig minuten. De NS vreesde in eerste instantie dat het treinverkeer tot elf uur 's ochtends last zou houden van de defecte trein op het spoor.

09.43

Ongeluk op A59 Waalwijk

Vanwege een ongeluk werd een rijstrook van de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch vanochtend enige tijd afgesloten bij Waalwijk. Vanwege de afsluiting ontstond een vijf kilometer lange file vanaf Dussen, goed voor een kwartier vertraging. Inmiddels is de weg weer vrij.

09.02

Defecte trein op spoor

Tussen Breda en Roosendaal rijden sinds kwart voor negen vanochtend minder treinen vanwege een defecte trein op het spoor. Reizigers moeten hier rekening houden met een extra reistijd tot dertig minuten. De NS hoopt dat het treinverkeer rond elf uur weer volgens schema verloopt.

Ook tussen Nijmegen en Oss reden vanochtend een tijd lang minder treinen, na een eerdere verstoring. Dit probleem was rond halftien verholpenn.

08.51

Bestelbussen botsen bij Boxtel

Een bestuurder van een bestelbus is vanochtend achterop een andere bestelbus, met laadbak, gebotst op de Schijndelsedijk bij Boxtel. Dit gebeurde rond acht uur, vlakbij de Oude Boomgaard. De ravage was groot, de rijstrook van Boxtel richting Schijndel werd daarop afgesloten. Politie regelde het verkeer terwijl de betrokken bestuurder van de bestelbus door personeel van de ambulancedienst werd nagekeken. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus meegenomen. De bestelbus met laadbak kon op eigen kracht verder.

Een bestelbus is na de botsing bij Boxtel meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Een bestelbus is na de botsing bij Boxtel meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
09.10

Man dringt school binnen

Een mogelijk gewapende man is dinsdagochtend basisschool De Coppele in Oisterwijk binnengedrongen. De politie is met veel eenheden en een arrestatieteam op zoek naar hem. De school is omsingeld en ook bomverkenners zijn aanwezig.

Man die basisschool binnendringt is 'agressief en mogelijk gewapend'

07.41

Twee rijstroken van A58 dicht

Twee rijstroken van de A58 van Eindhoven richting Tilburg zijn rond halfacht vanochtend afgesloten bij Oirschot na een ongeluk. Rond kwart over acht stond er ruim zestig minuten file. Ook in tegenovergestelde richting reed het verkeer niet lekker door. Vanwege bergingswerkzaamheden had het verkeer tot aan Best te maken met ruim een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
06.59

File op A50

De linkerrijstrook van de A50 van Eindhoven richting Arnhem was van halfzeven tot kwart over zeven vanochtend afgesloten bij knooppunt Bankhoef na een ongeluk. De afsluiting leidde rond zeven uur 's ochtends tot een acht kilometer lange file vanaf knooppunt Paalgraven, goed voor een kleine twintig minuten vertraging. De afgesloten rijstrook is inmiddels vrijgegeven, maar rond kwart voor acht stond er wel nog altijd tien kilometer file vanaf Oss-Oost.

23.38

Autobrand in Boxtel

Een auto vatte gisteravond vlam aan de Kempenlandstraat in Boxtel. Het vuur werd rond half elf ontdekt. De brandweer was snel aanwezig en kon de auto blussen. Het vuur woedde aan de voorkant van de auto. De politie onderzoek de brand kon ontstaan. De autobrand trok het nodige bekijks. Nadat de brandweer de motorkap had geopend kon het vuur volledig worden geblust.

De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
20.00

Afhaalrestaurant weer overvallen

Afhaalrestaurant De Panda aan de Bredalaan in Eindhoven is rond kwart over zeven gisteravond overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker van het Chinees-Indische restaurant met een mes. Er zou niemand gewond zijn geraakt. De dader ging er na de overval te voet vandoor in de richting van de Noord-Brabantlaan. Vrijdag werd het restaurant ook al overvallen.

De overvaller die vrijdag toesloeg bij het restaurant kwam de politie bekend voor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!