Video

Buurt was al ongerust over drugshuis: 'Er kwamen veel mensen over de vloer'

17 november 2023 om 09:48 • Aangepast 1 december 2023 om 02:03
nl
Mensen die aan de Rigoletto in het Eindhovense stadsdeel Woensel wonen, hadden al langer in de indruk dat er iets niet pluis was bij het huis waar donderdagmiddag een drugslab werd ontdekt. Dat vertellen ze de ochtend nadat de politie het drugslab ontmantelde.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Volgens een buurvrouw woont in dit huis een Tsjechisch gezin met een 4-jarig kind. Het huis zou aan hen onderverhuurd zijn. "Er zijn al sinds vier jaar problemen daar", vertelt ze.

Overlast
Volgens de politie ging het om een amateuristisch ingericht drugslab. De buurt heeft bij de wijkagent al vaker melding gedaan van de overlast. "Er kwamen veel mensen naartoe, vaak tot laat. Die veroorzaakten geluidsoverlast: auto's voor de deur, luide muziek..."

Volgens de buurvrouw verbleven er regelmatig 'echt veel' mensen in het huis. "Buitenlandse mensen", volgens de buurvrouw. De bewoners denken dat ze uit Oost-Europa kwamen omdat er veel auto's met kentekens van die landen in de straat stonden. Ze voelden zich hier ongemakkelijk bij en spreken van 'onrust'.

Op zolder
De inval van donderdag vond rond halfvijf 's middags plaats. Agenten gingen het huis binnen nadat gemeenteambtenaren tijdens een controle een zoete chemische geur bij dit huis roken. Het drugslab werd op de zolder gevonden. De ontmanteling van het drugslab duurde tot ongeveer een uur 's nachts.

"We hopen dat het hier nu weer rustig wordt", laat de buurvrouw weten.

DIT ZAL JE OOK INTERESSEREN:

Zo werd het drugslab donderdagavond ontmanteld

Beelden van donderdagavond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!