Sneeuwliefhebbers opgelet: 'Het kan een beetje wit worden in de provincie'

25 november 2023 om 11:10 • Aangepast 13 december 2023 om 02:02
nl
Het kan maandag een beetje wit worden in de provincie. Dat vertelde Raymond Klaassen van Weerplaza zaterdagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Maandag trekt een lagedrukgebiedje over het land en Brabant krijgt daar ook mee te maken", legde Raymond uit op de radio. "Dit betekent dat er veel regen gaat vallen. Het wordt echt een kletsnatte dag. Maar er zijn signalen dat die neerslag in de loop van de dag overgaat in meer winterse neerslag, natte sneeuw. Dit zal vooral in het oosten van de provincie het geval zijn. Omdat de intensiteit hoog is, gaat de lucht afkoelen. Dan kan het zomaar zijn dat het in de loop van de dag een beetje wit wordt in het oosten van de provincie. Ik denk dat je echt verschil gaat zien tussen het westen en oosten van Brabant maandag."

De koers van dit lagedrukgebied wordt wel heel bepalend voor hoe de neerslagzone zich precies gaat ontwikkelen, benadrukt Raymond. "Maar ik ga er vanuit dat het enige tijd een beetje wit wordt in het oosten van de provincie."

"Stevige buien, hagel en een klap onweer sluit ik ook niet uit."

Deze zaterdag hebben we ook te maken met neerslag, maar dan in de vorm van regen. "Er gaan weer een paar buien over de regio trekken. Maar het zijn er in totaliteit wel wat minder dan vrijdag. Daarbij zitten echter ook wel stevige buien. Er kan misschien wat hagel vallen en een klap onweer sluit ik de komende uren ook niet uit."

De buienactiviteit zou aan het eind van de middag geleidelijk afnemen. Daarbij wordt het 7 tot 9 graden bij een matige wind uit het noordwesten.

"De bewolking gaat zondag overheersen."

Zondag wacht ons ook veel bewolking. "Ik denk dat die bewolking al vrij snel toeneemt in de ochtend en gaat overheersen. Vooral in de middag valt er wat buiige regen. De ochtend zal wellicht wat droger verlopen." Het wordt dan 6 tot 8 graden. Daarbij staat een meest matige wind. "Eerst uit noordwestelijke hoek, maar die draait geleidelijk en wordt uiteindelijk westzuidwestelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!