Veldrijdster Van Empel houdt maar niet op met winnen

25 november 2023 om 15:02 • Aangepast 13 december 2023 om 02:03
nl
Veldrijdster Fem van Empel heeft bij haar rentree na een ingelaste rustperiode meteen weer gewonnen. De wereldkampioene van Jumbo-Visma uit Den Dungen was de beste in de Urban Cross van Kortrijk, de tweede wedstrijd om de X2O-Trofee.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Van Empel reed in de voorlaatste ronde weg bij landgenote Lucinda Brand, die op 25 seconden als tweede eindigde. Puck Pieterse zorgde voor een volledig Nederlands podium.

Benen niet stilhouden
"Het was lastig om met de wind en de open stukken weg te komen", keek de winnares terug. "Daarbij maakte ik ook nog een rare val. Ik heb geprobeerd me niet druk te maken. Lucinda Brand ging ervandoor. Dan moet je nooit je benen stilhouden, het is knap hoe ze hier rijdt."

Van Empel, die de eerste cross uit de reeks ook had gewonnen, zal niet alle crossen rijden. In het klassement dat op tijd wordt berekend betekent afwezigheid een verlies van vijf minuten. "Ik ben nog jong en rijd het liefst maar eenmaal per weekeinde", vertelde Van Empel. "Maar waar ik start wil ik er het beste van maken."

Rust
Van Empel (21) laste een kleine drie weken geleden een pauze in die ze onder meer benutte om te trainen in Spanje. Tot en met de Europese titelstrijd op 5 november had ze alle zeven crossen waarin ze startte gewonnen. Zondag volgt een wereldbekercross in Dublin. Van Empel slaat die wedstrijd over.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Dit hoe oppermachtig Van Empel was tijdens het EK

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!