Liveblog

112-nieuws: bestuurder gewond op A67 • geen treinen tussen Tilburg-Boxtel

30 november 2023 om 05:48 • Aangepast 13 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hebben we je deze donderdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.52

Gestolen scooter gevonden na melding persoon te water

Bij het water aan de Pootlaan in Roosendaal is een gestolen scooter gevonden. Daar ging een verdachte melding aan vooraf. De brandweer ging namelijk naar die plek toe omdat er iemand in het water zou zijn gevallen. Er werd samen met de politie grondig gezocht maar er werd niemand gevonden. Wel vonden de hulpdiensten een scooter. Die bleek na onderzoek als gestolen geregistreerd te staan.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.15

Geen treinverkeer meer tussen Boxtel en Tilburg

Door de botsing op de spoorwegovergang in Boxtel rijden er de rest van de avond en nacht geen treinen meer op het traject tussen Tilburg en Boxtel. De trein die de trailer raakte is met een wiel van het spoor geraakt. Het gaat daarom even duren om de trein weg te krijgen.

Ongeveer 300 reizigers die in die trein zaten zijn rond kwart voor acht uit de trein gehaald en in een andere trein gezet. Eerder meldde de NS dat het spoor tot zeker kwart voor elf 's avonds dicht zou zijn.

19.22

Paard dood en man zwaargewond na botsing met trein

Op een spoorwegovergang in Boxtel is een losgeschoten paardentrailer vanavond door een trein geraakt. De bestuurder van de auto is daarbij zwaargewond geraakt. Een van de twee paarden in de trailer is overleden.

Lees hier meer over wat er precies is gebeurd.

17.54

Bestuurder gewond bij botsing op A67, veel file

Op de snelweg A67 bij Veldhoven zijn richting de Belgische grens twee auto's gebotst. Een persoon is daarbij gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is deels dicht. Door het ongeval staat er dan ook een lange file in beide rijrichtingen. Er staat er ook een file op de A2 en de N2 als gevolg van het ongeval.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.27

Schuur in brand door wasdroger

In de Eisenhowerstraat in Oss is vanmiddag brand uitgebroken in een schuur achter een huis. Een wasdroger in de schuur vatte vlam. Uit voorzorg schaalde de brandweer op naar een middelbrand, maar al snel bleek dat onnodig.. Er raakte niemand gewond en de brand werd geblust.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.24

Chaos in seniorenflat

In een woning in een seniorenflat aan de Hopliedenkade in Tilburg is gisteravond op bizarre wijze brand gesticht door een dakloze 41-jarige man uit Kroatië. Bewoners hebben volgens de politie voorkomen dat er ernstige gewonden zijn gevallen. Vanwege de hevige rookontwikkeling moest een deel van de flat worden ontruimd. De man is opgepakt.

Hier lees je hoe het eraan toeging in de flat.

14.27

Burgemeester neemt kijkje

Derk Alssema, de burgemeester van Gilze en Rijen, heeft vanmiddag het opgerolde drugslab in Hulten bezocht. Daar liet hij zich informeren door de politie die er onderzoek doet.

13.42

Brand in schuurtje

In Oss is een wasdroger in een schuurtje in brand gevlogen. De rook was in de omgeving goed te zien. De brandweer is naar de Eisenhowerstraat gekomen en ook Salvage werd ingeschakeld.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
13.16

Geen treinen

Tussen Helmond en Deurne reden er een tijdje geen treinen door een voertuig op het spoor. Dit is opgelost.

11.48

Drugslab opgerold

In een pand aan de Broekdijk in Hulten heeft de politie een drugslab ontdekt. Er zijn vier mensen aangehouden.

Werkend drugslab ontdekt: vier mensen aangehouden.

10.55

Fietsaccu's in water

In de Afrikalaan in Den Bosch heeft de brandweer een dompelbad laten komen. Sinds vanochtend staat een fietsenwinkel daar vol met rook omdat er brand woedt achter in de winkel. Daar liggen vermoedelijk fietsaccu's opgeslagen.

Het blussen was lastig door de vele rook. Daarom heeft een hoogwerker een lichtkoepel op het dak vernield zodat de rook naar buiten kan. Ook zijn er hogedrukventilatoren geplaatst, zodat er meer zicht is op de brandhaard. De fietsaccu's worden in een dompelbad met water gelegd zodat ze niet opnieuw ontbranden. De winkel heeft intussen veel rook- en waterschade opgelopen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
10.42

Karwei ontruimd

De brandweer is uitgerukt naar de Karwei aan de Eindhovense Ruysdaelbaan. Het personeel in de bouwmarkt ontdekte rook en belde daarop de brandweer. De zaak is ontruimd en de hoofdschakelaar is omgezet zodat de elektriciteit uit staat. Enkele klanten moesten de winkel ook verlaten. De brandweer onderzoekt waar de rook vandaan komt.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
10.38

Gewapende handlanger

Voor het stelen van een scooter in Breda heeft de politie een 19-jarige Bredanaar opgepakt. Er wordt nog steeds gezocht naar zijn handlanger.

De diefstal gebeurde op dinsdag 21 november. Het slachtoffer zat op zijn scooter bij winkelcentrum De Burcht toen hij een klap op zijn achterhoofd kreeg. Dat deden twee jonge daders die een vuurwapen en een mes bij zich hadden. Ze beroofden hem daarna van zijn scooter, een Gilera Runner.

Een dag later werd een verdachte opgepakt, maakt de politie nu bekend. Het gaat om de jongen die met het vuurwapen dreigde. "We zijn nog steeds op zoek naar de andere dader. Ook het vuurwapen is nog niet gevonden." De politie vermoedt dat de handlanger minderjarig is.

Gewapende daders beroven 16-jarige jongen van scooter

10.05

Politie neemt bestuurder mee

In Strijbeek is een automobilist van de weg geraakt. Dat gebeurde in een bocht op de Daesdonckseweg. De auto raakte beschadigd en de bestuurder moest nagekeken worden door ambulancepersoneel. De politie nam de automobilist daarna mee.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
09.02

Dode in Geldrop

In Geldrop is vanochtend een dode gevonden. De politie heeft een deel van de Livingstonestraat afgezet en doet onderzoek.

Dode gevonden op straat, politie doet onderzoek

08.39

Brand bij e-bikeverkoper

Bij fietsenwinkel E-BIKE KIT aan de Afrikalaan in Den Bosch woedt brand. De brandweer schaalde flink op omdat de zaak vol met rook stond. Volgens de brandweer blijken er fietsaccu's in brand te staan. Er wordt gekeken hoe die uit het pand gehaald kunnen worden. Er moest iemand nagekeken worden die last had van de rook.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
08.23

112-belletjes door oranje gloed

Bij de meldkamer van Bergen op Zoom komen veel meldingen binnen over mogelijke brand. Wie in Bergen op Zoom kijkt in de richting van Antwerpen kan vlammen en een oranje gloed zien. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laat weten dat er sprake is van 'fakkelen' bij een bedrijf in Antwerpen.

Veiligheidsregio doet oproep: 'Bel geen 112 voor fakkelen in Antwerpen'

07.53

Veel gestrooid

Rijkswaterstaat heeft voor het eerst door het hele land gestrooid. Alle snelwegen zijn afgelopen nacht voorzien van een laagje zout, omdat er gladheid werd verwacht. Volgens een woordvoerster hebben de wagens in totaal 35.000 kilometer gereden en is er 2,2 miljoen kilo zout gestrooid. Dat komt neer op 'één theelepeltje per vierkante meter', zegt ze.

06.28

Code geel vanwege mogelijk gladde wegen

Voor het hele land geldt deze ochtend code geel, dat betekent dat het plaatselijk glad kan zijn door bevriezing van natte weggedeelten en mogelijk ook door sneeuwbuien. Code geel is in Brabant afgegeven tot tien uur.

00.30

Dronken bestuurder belandt in vangrail

Op de A2 van Eindhoven naar Weert zijn afgelopen nacht twee auto's op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde bij Maarheeze, vlak na tankstation 't Haasje. Een van de auto's belandde door de klap in de vangrail. De bestuurder van deze auto bleek ook te veel gedronken te hebben, zo wees een blaastest van de politie uit.

Ook was volgens een 112-correspondent te zien dat de man wankelde toen hij verderop een plaspauze nam. De man is meegenomen naar het politiebureau. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. Er raakte bij het ongeval niemand gewond.

Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
22.10

Brand in appartementencomplex

Er is gisteravond rond tien uur brand ontstaan in een appartement aan de Hopliedenkade in Tilburg. De brandweer sprak van een middelbrand.

Het gebouw kwam al snel vol rook te staan. Bewoners van het appartementencomplex zijn door de politie uit hun huizen gehaald. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Volgens een 112-correspondent heeft de politie iemand aangehouden die mogelijk de brand heeft veroorzaakt. Het gaat niet om de bewoner van het appartement, meldt de politie.

Twee ambulances boden hulp aan bewoners die mogelijk rook hadden ingeademd. De schade bleef beperkt tot één appartement. De politie doet onderzoek naar de brand.

Een horecaondernemer vlakbij het gebouw besloot zijn zaak open te gooien voor de bewoners van het complex. Hij liet ze binnen en bood ze een drankje aan.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
21.00

Vrouw vliegt met auto uit de bocht

Een vrouw is afgelopen avond met haar auto uit een flauwe bocht gevlogen in Erp. Dat gebeurde kort voor negen uur op het Hurkske. Het slachtoffer kwam uit de richting Boerdonk en kwam via de berm terecht in een sloot. De automobiliste is door ambulancepersoneel medisch onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Kevin Kanters / SQ Vision
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision
20.00

Auto rijdt terras op na botsing in Tilburg

Bij een ongeval op de kruising van de Broekhovenseweg en de Groenstraat in Tilburg is afgelopen avond een auto op een caféterras terechtgekomen. De schade was groot maar er vielen wonder boven wonder geen gewonden.

LEES OOK: Auto rijdt terras op na botsing, gelukkig zit niemand buiten

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
19.00

Brand in voormalig klooster in Breda

In een historische woning aan de Oosterhoutseweg in Breda is gisteravond rond half zeven brand uitgebroken. Alle bewoners bleven ongedeerd. De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen op de melding af.

Even was er sprake van een uitslaande brand op de tweede verdieping, maar de brandweer was de vlammen snel meester. Binnen een half uur is begonnen met het ventileren van het pand. De bewoners kunnen in de loop van de avond terug naar hun woning. De straat is vanaf de Tilburgseweg tot aan het treinspoor tijdelijk gesloten voor het bluswerk.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!