PSV hoort weer bij de beste 16 clubs van Europa: 'Historische avond'

30 november 2023 om 07:00 • Aangepast 15 december 2023 om 02:04
nl
Voor het eerst sinds 2016 staat PSV weer bij de beste 16 ploegen van Europa. Na een sensationele zege op Sevilla overwinteren de Eindhovenaren in de Champions League. 29 november zal bij PSV de geschiedenisboeken ingaan als een historische avond. Of zoals Peter Bosz na afloop concludeerde: "Het is ontzettend knap wat wij presteren."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV stond woensdagavond op uit de dood. Bij een 2-0 achterstand zal niemand gedacht hebben dat de Eindhovenaren nog terug zouden komen in de wedstrijd. Maar het onmogelijke gebeurde. Mede door een rode kaart voor Sevilla-speler Ocampos draaide PSV de hele wedstrijd om.

“Dit was een bizarre avond”, keek Peter Bosz terug. De trainer was even daarvoor helemaal uit zijn dak gegaan langs de lijn bij de winnende treffer van Ricardo Pepi. “Je weet dat het raar moet lopen na die 2-0 wil je nog winnen. Maar het loopt raar. Dat is fantastisch.”

"Soms heb je geluk nodig en dat hadden wij vandaag."

Doordat later op de avond Arsenal met 6-0 van RC Lens won, weet PSV ook al zeker dat het tweede wordt in de poule en dus doorgaat in de Champions League. De laatste keer dat PSV dat presteerde was in 2016. Het geeft aan hoe knap de prestatie is.

Complimenten moeten er ook zeker gegeven worden aan de trainer en het aankoopbeleid van technisch directeur Earnest Stewart. Niet voor de eerste keer maakten de invallers woensdagavond het verschil in de wedstrijd tegen Sevilla. Peter Bosz durfde ook risicovol te wisselen door na de rode kaart te kiezen voor een alles-of-niets-tactiek. PSV heeft in jaren weer een brede selectie en dat betaalt zich gelijk uit.

"Ik zei al tegen Patrick van Aanholt dat dit ons moment ging worden."

Invaller Ricardo Pepi werd in de blessuretijd de matchwinner. Hij was één van de spelers die werd ingebracht na de rode kaart en voelde dat er iets speciaals kon gebeuren. “Ik zei al tegen Patrick van Aanholt dat dit ons moment ging worden. We kregen gelijk!”, zei de Amerikaan met een glimlach van oor tot oor.

In februari meldt PSV zich dus bij de beste 16 ploegen van Europa. Het treft dan een groepswinnaar en weet dus nu al dat het sowieso een loodzware opgave gaat worden om verder te gaan. Maar daar zal nu niemand zich druk om maken. Zeker Peter Bosz niet. “Het is zo ontzettend knap wat wij presteren”, zei de trainer na afloop. “Soms heb je dan ook wat geluk nodig, en dat hadden we vandaag. Maar dat maakt het niet minder mooi. Het is een historische avond.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV plaatste zich woensdagavond na een sensationele zege op Sevilla voor de knock-outfase van de Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!