KRAAK.

Rico Verhoeven: kickbokskampioen, zakenman en Hollywoodacteur

9 december 2023 om 12:00 • Aangepast 20 december 2023 om 02:01
nl
Kickbokser Rico Verhoeven uit Halsteren heeft de afgelopen tijd vaak teruggedacht aan de partij van zijn leven. Want het is nu tien jaar geleden dat hij in Chicago won van de toen heersende wereldkampioen Daniel Ghita. 24 jaar oud was hij en hij dacht dat hij op terug in Nederland onthaald zou worden als kampioen. Maar wat bleek op Schiphol: er was niemand. Toen had de jonge Brabander in de gaten dat hij meer moest doen dan trainen en vechten: hij moest zijn zichzelf en zijn sport verkopen. Hij vertelt er zondag over in de talkshow KRAAK. van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Dat 'verkopen' dat deed Rico Verhoeven de afgelopen tien jaar volop. Hij liet zien dat het naast elkaar kant bestaan: een vechtmachine in de ring en gewoon een aardig mens daarbuiten. Bijzonder in de machocultuur van het kickboksen waarin sporters hun best doen vooral zo gevaarlijk mogelijk over te komen. Rico maakte daarmee van het kickboksen een geaccepteerde sport die de laatste jaren door steeds meer mensen wordt beoefent.

Al tien jaar is hij wereldkampioen zwaargewicht bij Glory, maar de afgelopen jaren heeft Rico weleens gespeeld met de gedachte te stoppen. Hij kampte met een zware knieblessure. Toch stond hij begin november voor het eerst in twee jaar weer in een duel om de wereldtitel. Die wist hij in het gevecht met Tariq Osaro te prolongeren.

Maar ondertussen manifesteert Rico Verhoeven zich ook als zakenman en probeert hij zijn grootste droom in vervulling te laten gaan: acteren. Dit jaar maakte hij daar een grote stap in met zijn hoofdrol in de Amerikaanse film 'Black Lotus'. En intussen heeft hij de opnames voor een andere bioscoopfilm alweer achter de rug: 'Den of Thieves 2' dat volgend jaar uit komt.

Verder in KRAAK:

  • Brabant schrijft komende week geschiedenis. In Breda en in Tilburg is vanaf vrijdag namelijk voor het eerst legale wiet te koop. Gecontroleerd door de overheid, geteeld door onder andere Fred van de Wiel uit Waalwijk.
  • Sofie van de Waart uit Prinsenbeek ontwikkelde in Breda een project voor hoogbegaafde kinderen. De VPRO maakte er de documentaire 'Utopie van Sofie' van die deze week wordt uitgezonden.

KRAAK. wordt elke zondag live uitgezonden om 12.00 uur en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te zien en via Brabant+.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!