Liveblog

112-nieuws: auto rijdt met nepflitsers • dode Rosmalen niet door misdrijf

11 december 2023 om 19:26 • Aangepast 22 december 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.11

Auto reed met nepflitsers

Op de Oersebaan in Veldhoven heeft de politie vanmiddag twee blauwe frontflitsers in beslag genomen. Met de lampen kon de 53-jarige bestuurder uit Voorburg namelijk de illusie wekken dat hij zelf in een politiewagen reed.

De lampen werden gespot door agenten die op dat moment in een onopvallende politieauto reden. De chauffeur kreeg een proces-verbaal.

Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant
20.53

Dode Rosmalen geen misdrijf

De man die vanmiddag dood werd gevonden in Rosmalen, is niet overleden door een misdrijf. Dat meldt de politie vanavond. Daarmee is het onderzoek afgerond. "We wensen de nabestaanden veel sterkte toe", zegt de politie.

20.05

Tieners gezocht na beroving

De politie is dringend op zoek naar twee tieners die een roof hebben gepleegd aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel. Het gaat om twee personen, rond de 15 of 16 jaar oud. Een van hen draagt zwarte kleding en een zwarte pet met NY erop. De ander een groene jas, met zwarte broek, een tasje en een koptelefoon.

18.55

Vrouw wordt onwel en rijdt tegen boom

Een vrouw van middelbare leeftijd is waarschijnlijk onwel geworden en is daardoor aan de Bakelseweg in Deurne tegen een boom tot stilstand gekomen. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en de auto is afgesleept.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
18.47

Ongeluk A2

Door een ongeluk staat er een flinke file op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Maastricht. Op dit moment staat er 7 kilometer file, met ruim 40 minuten vertraging.

In zuidelijke richting, ter hoogte van Leende, vond een kop-staartbotsing plaats waarbij ten minste drie auto's betrokken waren. Niemand raakte gewond, maar de betrokken voertuigen liepen flinke schade op.

Als gevolg van het ongeval werden twee rijstroken afgesloten. De politie begeleidde het verkeer via de vluchtstrook om de locatie van het ongeval heen. Een bergingsdienst kwam ter plaatse om de beschadigde voertuigen weg te slepen.

Foto: WdG
Foto: WdG
Foto: WdG
Foto: WdG
16.58

Geen treinen Lage Zwaluwe

Er rijden geen treinen van en naar Lage Zwaluwe, waardoor het treinverkeer tussen Rotterdam en Breda in de knel komt. Dat wordt veroorzaakt door een stroomstoring. Het oponthoud duurt tot ongeveer zeven uur vanavond.

15.51

Vertraging Eindhoven-Weert

Door een defecte trein reden er minder treinen tussen Eindhoven en Weert. Inmiddels is de vertraging weer voorbij.

14.35

A58 weer vrij na eerder ongeluk

De snelweg A58 bij Oirschot is weer vrij nadat daar eerder vanmiddag een ongeluk gebeurde. Wanneer je vanuit Breda richting Eindhoven wilde, was het advies om te rijden. Dat is inmiddels niet meer nodig.

Wachten op privacy instellingen...
14.20

Politie doet onderzoek na vondst dode man in Rosmalen

Buiten bij een huis aan de Maliskampsestraat in Rosmalen is vanmiddag een dode man gevonden. De politie doet onderzoek. Wat er is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie houdt alle scenario's open, laat een woordvoerder weten. De politie meldde de vondst van de dode man iets na twee uur vanmiddag.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
13.35

Ongeluk op de A58 bij Oirschot

Een ongeluk op de A58 bij Oirschot zorgt voor behoorlijk wat vertraging van Breda in de richting van Eindhoven. De rechterrijstrook is er dicht. De bergingswerkzaamheden zijn begonnen, zo laat Rijkswaterstaat iets voor half twee weten. Ook moet de weg worden schoongemaakt. Hier moet een zogenoemde zoab-cleaner aan te pas komen.

Wil je richting Eindhoven dan moet je rond half twee rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging. Er is een omleiding ingesteld vanaf knooppunt De Baars via de A65/N65 en de A2. Volg hiervoor de richting Den Bosch.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie via X.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie via X.
12.05

Inbraak bij juwelier in Sleeuwijk

Inbrekers hebben vannacht rond drie uur toegeslagen bij een juwelier aan de Nieuwe Es in Sleeuwijk. De ruit van de zaak is vernield en het mistapparaat, bedoeld om het inbrekers moeilijk te maken, is afgegaan. Toch hebben de inbrekers volgens de politie iets buit weten te maken. Wat precies is niet duidelijk. De politie vraagt mensen die meer weten, dit te melden. Het vermoeden is dat de inbrekers er in een auto vandoor zijn gegaan via de Provincialeweg-Oost in de richting van Wijk en Aalburg.

De daders hebben in de winkel een behoorlijke ravage aangericht. Diverse vitrines zijn ingeslagen.

Foto's: Facebook Goudsmid - Juwelier 't Oude Schooltje.
Foto's: Facebook Goudsmid - Juwelier 't Oude Schooltje.
12.00

Crash met gestolen auto: inzittenden nemen de benen

Meerdere personen zijn gisteravond met een gestolen auto gecrasht bij een huis aan de Wernhoutseweg in Wernhout. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie. De inzittenden van de auto namen na de crash de benen. De politie is nog op zoek naar hen. Het zou volgens omstanders gaan om drie inzittenden.

Een agent zag de gestolen auto rond half tien gisteravond rijden op de Bredabaan. Hij besloot de wagen te volgen. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor. Even later stuitte de agent op de Wernhoutseweg op de gecrashte auto. De inzittenden waren nergens te bekennen.

11.45

Nog steeds veel vragen over dodelijke schietpartij in Oss

De vrouw van 31 die werd aangehouden nadat zaterdagavond in een appartement aan de Hertewissel in Oss een man van 23 dood werd gevonden, zit nog vast. Dat laat de politie vanochtend weten. Meer informatie over wat er is gebeurd, maakt de politie ook vanochtend niet bekend. Duidelijk is dat er in het appartement is geschoten en dat daarna de man van 23 dood werd gevonden.

Een vrouw van 36 die in deze zaak ook werd aangehouden, werd gisteren weer vrijgelaten. Zij is geen verdachte meer, maakte de politie gisteren aan het eind van de middag bekend. "Alle aandacht is nu gericht op het onderzoek, waarbij we nog steeds rekening houden met alle scenario’s", zo geeft een politiewoordvoerder vanochtend aan.

Op verdere vragen gaat hij in het belang van het onderzoek niet in. Mogelijk volgt er later vandaag meer informatie.

11.10

Inbraak in tankstation

Bij het Avia-tankstation aan de Brugstraat in Beek en Donk is vannacht ingebroken. Volgens de politie zijn de inbrekers er met rookwaren en een geldbedrag vandoor gegaan. Zij kwamen rond drie uur via het dak van het pand binnen. Hierbij is ook schade aangericht, het is niet duidelijk hoe groot die is. Tot het dak gerepareerd is, blijft de winkel bij het tankstation dicht.

Foto: Rochelle Moes.
Foto: Rochelle Moes.
10.18

Fietser (17) ernstig gewond bij ongeluk

Een fietser is vanmorgen in Heeze ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer, een jongen van 17 uit Heeze, is volgens de politie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij moet gezien de kapotte voorruit van de auto een behoorlijke klap hebben gemaakt. Het ongeluk gebeurde iets na acht uur op de Muggenberg in Heeze, hoe wordt door verkeersspecialisten van de politie onderzocht.

Foto: Dave Hendriks / SQ VIsion.
Foto: Dave Hendriks / SQ VIsion.
Foto: Dave Hendriks / SQ VIsion.
Foto: Dave Hendriks / SQ VIsion.
09.44

File op A27 begint af te nemen

Rijkswaterstaat heeft de bergingswerkzaamheden op de A27 bij Hank grotendeels afgerond. Dit nadat er vanochtend vroeg een betontrechter van een aanhanger op de weg belandde. De vertraging liep op tot meer dan anderhalf uur. Inmiddels begint de vertraging, in beide richtingen, af te nemen.

De betonmolen op de A27 (foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, via X).
De betonmolen op de A27 (foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, via X).
09.15

Fietser en auto botsen

Een fietser en een auto zijn vanochtend in Moergestel met elkaar gebotst. De fietser werd na het ongeluk door ambulancemedewerkers nagekeken. Het slachtoffer is volgens onze 112-correspondent voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond half negen op de kruising van de Schoolstraat met de Korenstraat.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
08.15

Voorbijganger denkt dat tankstation wordt overvallen

Bij de politie kwam vanochtend rond half acht de melding binnen van een overval op tankstation Liesbos aan de A58. Dit in de richting Breda. Een snel onderzoek leerde dat het ging om loos alarm. Een voorbijganger dacht dat binnen een overval plaatsvond, zo laat de politie weten.

08.00

Problemen op de A27 door betonmolen op de weg

De megafile op de A27 bij Hank wordt veroorzaakt door een betonmolen die op de weg ligt. Volgens de ANWB heeft een bestelwagen een aanhanger verloren. Daarop stond een betonmolen en die is op de weg beland. Rond half negen moet je tussen Noordeloos en Hank nog altijd rekening houden met honderd minuten vertraging. Ook van Breda naar Gorinchem staat een behoorlijke file. Op de A27 tussen Oosterhout en industriegebied Avelingen is de vertraging bijna negentig minuten.

07.25

Ruime extra reistijd op A2 en A27

Op de snelweg A27 is een vertraging van bijna anderhalf uur ontstaan tussen de knooppunten Noordeloos en Hank. In de richting van Breda staat een file van 12 kilometer. Door een ongeluk is de linkerrijstrook dicht.

Ook het verkeer op de A2 in de richting van Utrecht zit het niet mee tijdens de maandagochtendspits. Tussen de afritten Veghel en het Gelderse Waardenburg moest tegen zeven uur rekening worden gehouden met een extra reistijd van een uur. Oorzaak was een ongeluk. Door bergingswerkzaamheden was één van de rijstroken een tijdje afgesloten.

Even na zeven uur was de weg weer vrij en nam de extra reistijd zienderogen af. Rond vijf voor half acht bedroeg die een minuut of 40.

03.55

Auto belandt in sloot

Op de Midden-Brabantweg is vannacht bij Loon op Zand een auto van de weg geraakt. De bestuurder is met spoed met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat om een vrouw van 27 uit Wijk en Aalburg. Het ongeval op de weg, die ook bekend staat als de N261, werd rond vijf voor vier gemeld.

De automobilist reed van Tilburg naar Waalwijk toen ze de macht over het stuur verloor. Volgens de politie had de vrouw gedronken. Ook was ze onder invloed van harddrugs. Het voertuig belandde uiteindelijk op zijn zijkant in een natte sloot. Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigde voertuig getakeld en afgevoerd.

Even later werd een snelheidsduivel met 180 kilometer per uur van de Midden-Brabantweg gehaald

Brandweer, politie en ambulance werden gemobiliseerd (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Brandweer, politie en ambulance werden gemobiliseerd (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf heeft de auto opgehaald (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf heeft de auto opgehaald (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
01.00

Politie zoekt eigenaar fiets

Aan de Leemputtenweg in Schijndel heeft de politie een afgesloten elektrische fiets gevonden. Het rijwiel is van het merk Sparta, type E motion C3 en heeft fietstassen aan de bagagedrager. Mocht iemand zich als eigenaar willen melden: de fiets is veiliggesteld en staat nog een week op het politiebureau, zo meldt de Schijndelse wijkagent Ger Roumen.

De in Schijndel gevonden elektrische fiets (foto: politie).
De in Schijndel gevonden elektrische fiets (foto: politie).
23.45

Lachgas? Nee hoor, verjaardag

Een auto die op de snelweg A50 vanuit Uden richting Eindhoven reed, trok gisteravond laat de aandacht van de politie. De wagen reed slingerend en met een lage snelheid. Ook zagen passerende agenten dat er ballonnen aan boord waren, ze dachten meteen aan lachgas. Uiteindelijk bleek er niets bijzonders aan de hand te zijn.

Lage snelheid en ballonnen in auto: politie komt in actie

22.00

Onderzoek na overval

De politie probeert te achterhalen wie gisteravond een tankstation aan de Eindhovenseweg in Geldrop probeerde te overvallen. De jonge dader bedreigde een medewerker met een pistool of iets dat op een wapen leek. De medewerker vluchtte het magazijn in, waarna de overvaller zonder buit vertrok.

De politie doet onderzoek (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De politie doet onderzoek (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
20.30

Fietser op snelweg

Een 20-jarige Pool was gisteravond op de A59 tussen Drunen en Waalwijk de weg figuurlijk kwijt. Hij reed op zijn ... fiets over de snelweg en ook nog zonder verlichting. Agenten haalden hem van de weg, de man wacht een aantal boetes zo maakte de politie bekend.

Man (20) fietst zonder licht op de A59: 'Gelukkig kan hij het navertellen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.