Liveblog

112-nieuws: fietser zwaargewond • autobrand in Helmond

14 december 2023 om 21:23 • Aangepast 28 december 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.18

Autobrand in Helmond

Op een parkeerplaats aan de Beatrixlaan in Helmond is vanavond een geparkeerde auto volledig uitgebrand. De auto wordt opgehaald door een bergingsbedrijf en de oorzaak van de brand wordt verder onderzocht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
21.19

Fietser zwaargewond

Aan de Dorstseweg in Bavel is vanavond een fietser zwaargewond geraakt nadat hij tegen een auto was gebotst. Deze stond waarschijnlijk geparkeerd langs de weg. Volgens omstanders ging het om een oudere man. Zij hebben vervolgens de hulpdiensten gebeld.

Er zijn twee ambulances en een traumahelikopter gekomen om de man te verzorgen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
21.13

171.000 euro belastinggeld geïnd op A2

Op de A2 bij Best heeft de verkeerspolitie in samenwerking met de belastingdienst vandaag 171.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Ook zijn er tien auto's afgesleept. Dat werd gedaan door vijf motoragenten, die ANPR-hits achterhaalden op de snelweg.

ANPR is een vorm van kentekenherkenning, waarbij er met een speciale camera wordt gekeken naar voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vervolgens vergeleken met een lijst gezochte kentekens, bijvoorbeeld omdat de bestuurder gezocht wordt door justitie of een boete open heeft staan.

18.53

Ongeluk op de A2

Tussen Rosmalen en knooppunt Deil staat een half uur vertraging door een ongeluk op de A2. De rechterrijstrook is daar afgesloten in de richting van Den Bosch naar Utrecht.

18.24

Ongeluk bij Tilburg

Tussen Tilburg Centrum Oost en Tilburg Reeshof kunnen weggebruikers op de A58 rekenen op een vertraging van drie kwartier. Daar is de linkerrijstrook richting Breda afgesloten omdat er een ongeluk is gebeurd. De verwachting is dat de weg rond zeven uur weer wordt vrijgegeven.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
16.55

275 kilo vuurwerk gevonden

De politie in Gilze en Rijen heeft gisteren 275 kilo illegaal vuurwerk gevonden bij een bedrijf in Rijen. De agenten vonden het vuurwerk naar aanleiding van een onderzoek. Het is in beslag genomen en afgevoerd door een specialistisch bedrijf. De eigenaar krijgt een proces-verbaal.

Foto: Politie Gilze en Rijen.
Foto: Politie Gilze en Rijen.
15.29

Rijstroken Tilburg weer open

De twee rijstroken op de A58 zijn weer open. Die waren na een ongeluk met twee vrachtwagens gesloten, waar het verkeer veel hinder van had. De omleiding is ingetrokken en de berger heeft de laatste vrachtwagen naar een parkeerplaats verplaatst, waardoor het verkeer minder hinder heeft van de verdere afhandeling.

13.00

Vrachtwagens botsen op de A58

Op de A58 zijn tussen Oirschot en knooppunt De Baars Breda zojuist twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Het is onduidelijk hoe dat is gebeurd en of er gewonden zijn gevallen. De vertraging op de weg bedraagt op dit moment bijna een uur. Omrijden is mogelijk richting Den Bosch via de A2 en A65. De vertraging bedraagt een uur. Het duurt nog een paar uur voor de weg vrij is, verwacht Rijkswaterstaat.

Lees hier meer over het ongeluk

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
11.48

Lange file op de A27 na botsing kleine vrachtwagens

Op de Keizersveersbrug op de A27 bij Raamsdonksveer zijn vanochtend twee kleine vrachtwagens op elkaar gebotst. Door de botsing was de snelweg kort dicht voor het verkeer.

Inmiddels is een van de twee wagens getakeld en rijdt het verkeer over één rijstrook. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel bedraagt de vertraging rond twaalf uur nog altijd drie kwartier. Er is daarom een omleiding ingesteld. De weg is naar verwachting rond een uur 's middags weer vrij.

Update: de weg is weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
11.43

Traumahelikopter geland naast Rat Verlegh Stadion

Naast het Rat Verlegh Stadion in Breda verzamelden zich vanochtend meerdere hulpdiensten. Omdat er ook een traumahelikopter landde, trok dat veel bekijks. Die hulpdiensten kwamen af op een melding voor een reanimatie in een bedrijf aan de Stadionstraat. Mensen die in de buurt werken meldden aan een verslaggever van Omroep Brabant dat er iemand met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
09.20

Ook raak op de A59

Ook de A59 is zojuist deels gesloten van Den Bosch naar Oss vanwege een ongeval. Het ging mis bij knooppunt Paalgraven. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Een benzinelek op de weg zorgt ervoor dat de weg nog niet helemaal open kan, meldt de ANWB.

Meer informatie over het ongeval vind je hier

08.40

File na botsing

Op de A50 staat op dit moment een lange file richting Eindhoven. Bij Sint-Oedenrode zijn een bestelbus en een auto op elkaar gebotst. Daar is de linkerrijstrook dicht.

Update 09.10: de weg is weer vrij en de file neemt af.

Dit is de schade op de A50

01.10

Twee auto's botsen op elkaar

Twee auto's zijn gisteravond rond half elf op elkaar gebotst op de Citadellaan in Den Bosch. Een witte auto kwam uit de richting van de Orthenseweg, een zwarte auto kwam vanuit het centrum van Den Bosch.

De zwarte auto reed op de verkeerde weghelft en reed waarschijnlijk ook te hard. Drie inzittenden van deze auto gingen er na het ongeluk te voet vandoor. Twee van hen zijn aangehouden door de politie. Naar de derde inzittende wordt gezocht.

Een ambulance kwam naar de plek van het ongeluk voor de bestuurder van de andere auto. Het is niet bekend hoe ernstig hij gewond is geraakt. De politie doet onderzoek naar het ongeluk en heeft de zwarte auto in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
22.30

In het water

Nabij het Nonnenveld in Uden is gisteravond iemadn in het water gevallen. De politie laat weten dat de drenkeling snel uit het water kon worden gehaald en door ambulancemedewerkers is onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!