Video

Uren vertraging op A58 na botsing tussen twee vrachtwagens

14 december 2023 om 14:02 • Aangepast 22 december 2023 om 02:03
nl
Op de A58 bij Tilburg zijn donderdagmiddag tussen Oirschot en knooppunt De Baars twee vrachtwagens op elkaar gebotst. De weg was afgesloten, wat leidde tot ruim een uur vertraging. Rond tien voor half vier werd de weg weer vrijgegeven. De vrachtwagens zijn naar een parkeerplaats verplaatst.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde iets voor een uur. Een van de vrachtwagens botste achterop de ander. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

De ANWB meldde vlak na het ongeluk dat het uren zou duren voor de problemen waren opgelost. Om tien voor half vier was de tweede vrachtwagen weggesleept en kon de weg weer vrij worden gegeven.

Reis uitstellen
Verkeer werd omgeleid, maar ook daar was het donderdagmiddag druk. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten die vanuit Eindhoven naar Tilburg wilde rijden om hun reis uit te stellen.

Andere ongelukken op snelwegen
Ook op andere plekken in Brabant ging het mis donderdag. Op de Keizersveersbrug op de A27 bij Raamsdonksveer zijn vanochtend twee kleine vrachtwagens op elkaar gebotst. Door de botsing was de snelweg kort dicht voor het verkeer.

Op de A50 ging het ook mis en stond donderdagochtend een lange file richting Eindhoven. Ook werd de A59 donderdagochtend van Den Bosch naar Oss deels afgesloten bij knooppunt Paalgraven.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!