Stroomstootwapen gebruikt bij aanhouding tegenstribbelende automobilist

17 december 2023 om 15:24 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
De politie heeft zaterdagavond een stroomstootwapen moeten gebruiken om een Tilburgse automobilist aan te houden. De man had eerder geweigerd zijn autosleutels in te leveren en stribbelde tegen toen een agent hem wilde aanhouden.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De Tilburger (33) kwam hard aangereden over de Midden Brabantweg. Een agent reed de automobilist achterna en gaf hem een stopteken en een signaal dat hij de agent moest volgen. Bij een tankstation in Sprang-Capelle controleerde de politieman daarna de persoonlijke gegevens van de Tilburger en constateerde dat er nog een onbetaalde boete van 183 euro open stond.

Autosleutels
De man zei deze boete niet te kunnen betalen. De agent wilde daarom de autosleutels van de Tilburger omdat hij zijn auto niet mocht gebruiken zo lang de boete niet was betaald. De man weigerde echter de autosleutels af te geven. Ook nadat de agent had aangegeven dat de man anders zou worden aangehouden.

De man bleef tegenstribbelen en koppig in zijn auto zitten. Te hulp geroepen collega's van de politie moesten uiteindelijk een stroomstootwapen inzetten om de halsstarrige man onder controle te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!