Gezin met hoge snelheid doodgereden: 10 jaar cel en tbs voor Thomas de G.
De tribune van de rechtszaal was ook dinsdagmiddag weer gevuld met veel nabestaanden. Enkele nabestaanden vielen elkaar opgelucht in de armen bij de uitspraak. De verdachte twijfelde flink om te komen, maar was er wel.
“Hij reed extreem gevaarlijk, met een enorme snelheid. Ook maakte hij filmpjes en had hij gedronken”, vertelde de rechter. Het was bovendien niet de eerste keer dat hij met alcohol op achter het stuur kroop.
Deskundigen vonden het 'noodzakelijk' dat De G. tbs krijgt, omdat de kans bestaat dat hij opnieuw met alcohol op achter het stuur stapt. Ook heeft hij volgens de onderzoekers borderline en is hij narcistisch. Ondanks zijn stoornissen was hij volledig toerekeningsvatbaar en mede daarom koos de rechter ook voor een hogere straf.
De G. mag na zijn celstraf en tbs ook tien jaar lang geen auto meer rijden.
Filmpjes
Thomas de G. scheurde afgelopen 10 maart met 250 kilometer per uur over de A59. Hij reed naar huis na een bezoekje aan een vriend. Hij had veel te veel gedronken. Al rijdend maakte hij met zijn telefoon filmpjes van zijn snelheidsmeter waarop de hoge snelheid was af te lezen, want hij was trots op wat de auto allemaal kon.
De slachtoffers, een gezin uit Raamsdonksveer, waren net uit eten geweest voor de verjaardag van de vader. Het gezin wilde op de terugweg een vrachtwagen inhalen toen De G. met hoge snelheid naderde. De verdachte remde op het allerlaatste moment en botste daarna met precies 203 kilometer per uur achter op de Hyundai van het gezin.
De auto van het gezin eindigde uiteindelijk tegen de vangrail en vloog in brand. Thomas de G. en omstanders probeerden de deuren van de auto nog open te trekken, maar het was al te laat.
“Niemand heeft afscheid kunnen nemen van het gezin, de lichamen waren te verminkt om te tonen. Dat is afschuwelijk”, benadrukte de rechter dinsdag nog. Het dorp Raamsdonksveer was na de dood van het gezin in diepe rouw.
HIER LEES JE MEER OVER DE RECHTSZAAK :
Liveblog van de rechtszaak tegen Thomas de G.
Eerder maakte Omroep Brabant deze reportage: