Liveblog

112-nieuws: vrachtwagen zit vast • flinke vertraging door op A50 en A27

20 december 2023 om 15:49 • Aangepast 30 december 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

18.27

Vrouw botst bij provinciehuis

Een bestuurder is vermoedelijk onwel geworden bij de slagboom van het provinciehuis in Den Bosch. De vrouw is tientallen meters met hoge snelheid onder het gebouw door gereden, om met een harde klap tot stilstand te komen. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Vrouw wordt onwel voor slagboom provinciehuis en botst tegen muur

17.39

Ongeluk A50

Op de A50 richting Oss zijn meerdere auto's op elkaar gebotst bij een ongeluk. Twee auto's moesten meegenomen worden door een berger. Eén rijstrook is afgesloten en er staat een file van een dik uur vanaf Sint-Oedenrode.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
17.31

Ongeluk A27

Door een ongeluk op de A27 bij Werkendam moet het verkeer op de A27 via de vluchtstrook. Dat is in de richting van Gorinchem. Verkeer kan daar rekenen op een uur vertraging.

Twee auto's moeten door een berger worden weggesleept. Naar verwachting worden de rijstroken rond zes uur weer vrijgegeven.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
16.43

File A58

Door een vrachtwagen met pech staat er ruim een half uur file op de A58. Dat gebeurde bij knooppunt De Stok, in de richting van Breda. Er is één rijbaan afgesloten en er wordt aangeraden om om te rijden via de A4, de A59 en de A16.

Rijkswaterstaat verwacht dat het oponthoud rond zes uur weer opgelost is.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
16.11

Bestuurder zwaargewond bij botsing

Bij een botsing op de Vijf Eikenweg in Dorst is een bestuurder zwaargewond geraakt. Twee auto's zijn daar op elkaar gebotst, waarbij een bestuurder zo bekneld raakte in zijn auto, dat hij door de brandweer bevrijd moest worden. Ook de andere bestuurder raakte gewond.

Er is een traumahelikopter opgeroepen voor het zwaargewonde slachtoffer. De weg is tijdelijk afgesloten. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
15.53

Vrachtwagen vast onder viaduct

Op de Hertog Janstraat in Waalwijk is een vrachtwagen klem komen te zitten onder een brug. Ondanks de bordjes was de chauffeur van de vrachtwagen doorgereden.

Het was een harde botsing, waarbij er stenen van het viaduct afgebrokkelden en op de stoep terecht kwamen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.17

Gewonde bij botsing

Op de kruising van Zuid-Om in Gemert zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Daarbij is een oudere vrouw in een van de voertuigen gewond geraakt. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.04

Illegaal vuurwerk

In een huis aan de Horst in Gemert is een paar kilo illegaal vuurwerk gevonden. De politie, brandweer, ambulance en Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gingen na een melding naar het huis, waarna de EOD het vuurwerk in beslag heeft genomen en veilig tot ontploffing heeft gebracht.

Beeld: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Beeld: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.00

Opgepakte tieners zedenmisdrijf Helmond niet meer verdacht

De drie tieners die maandag werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een zedenmisdrijf in een park in Helmond, zijn weer vrijgelaten. Uit onderzoek is gebleken dat ze er niet bij betrokken zijn, meldt de politie.

Het zedenmisdrijf vond zaterdagochtend rond vier uur plaats in het Burgemeester Geukerspark. Een 32-jarige vrouw was het slachtoffer. De politie is op zoek naar twee mannen die zich over haar hebben ontfermd, eerste hulp verleenden en de politie inschakelden. Ook andere getuigen die mogelijk iets hebben gezien worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
14.30

Grote politie-oefening

Er zijn vanmiddag heel wat agenten op de been op het Stratumseind in Eindhoven. Er is namelijk een grote politie-oefening gaande. Een paar honderd studenten geven de agenten tegenspel in verschillende scenario's. Van vechtpartijen tot het arresteren van een verdachte die zich ophoudt in een grote groep mensen bijvoorbeeld. Bij de oefening worden ook honden en paarden ingezet, zo ziet onze 112-correspondent.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
13.50

Morgen code geel vanwege storm Pia

Morgen gaat het in de loop van de ochtend en middag overal hard waaien vanwege storm Pia. In het hele land kunnen zware windstoten met een snelheid van zo'n tachtig kilometer per uur voorkomen. Het KNMI waarschuwt daarom ook in onze provincie met code geel. De waarschuwing geldt bij ons vanaf morgenmiddag één uur tot middernacht.

Door de windstoten is er kans op schade door het afbreken van takken en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen of tuinmeubels, zo waarschuwt het KNMI. Ook is er kans op hinder en vertraging op de weg en voor vliegverkeer.

Archieffoto: Ab Donker
Archieffoto: Ab Donker
12.20

Verdachte brandstichting kerk langer vast

Een 36-jarige inwoner van Best die onlangs werd aangehouden voor brandstichting in een kerk in Rotterdam, haalt de kerst niet als vrij man. De rechtbank in Rotterdam bepaalde dat hij nog zeker negentig dagen vast blijft zitten. Na de brandstichting stortte het dak van het gebouw in. De kerk staat in de Rotterdamse wijk Overschie.

12.15

Inbrekers slaan toe in telefoonwinkel

Inbrekers hebben in de nacht van donderdag 7 december toegeslagen bij een telefoonwinkel aan de Korte Kerkstraat in Geldrop. Ze namen voor duizenden euro's aan telefoons, smartwatches en computerapparatuur mee. Ook veroorzaakten ze veel schade.

Een en ander gebeurde die nacht tussen half drie en tien over drie. De politie roept vandaag de hulp in van het publiek om de daders te vinden. Ze bracht de volgende foto's naar buiten:

Foto: Politie.nl.
Foto: Politie.nl.
Foto: Politie.nl.
Foto: Politie.nl.
10.45

Automatisch wapen en drugs gevonden bij inval

Bij een inval in een huis in Roosendaal heeft de politie gisterochtend onder meer kilo's aan xtc-pillen en designerdrugs gevonden. Ook vonden agenten een automatisch wapen. De 35-jarige bewoner van het huis aan de Barietdijk is aangehouden.

De politie deed de inval nadat er onder meer vanuit de gemeente signalen kwamen dat er mogelijk een hennepkwekerij in het huis zou zitten. Een hennepkwekerij was er niet, maar wel vonden agenten het automatisch wapen en de grote hoeveelheden drugs. Naast wat hennepresten gaat het om zo’n 3 kilo 4CMC, een designerdrug, brokken van hasj, henneptoppen, bijna 3 kilo aan xtc-pillen, zakjes met 3MC, ook een designerdrug, en een kleine hoeveelheid amfetamine. Ook lagen er allerlei verpakkingsmaterialen en een weegschaal.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
09.40

Politie waarschuwt voor gewelddadige jeugdbende

Een groep jonge criminelen is verantwoordelijk voor meerdere ernstige misdrijven die tussen mei en september zijn gepleegd in Breda en omgeving. Dat vermoeden heeft de politie, zo bleek gisteravond in het programma Opsporing Verzocht. In het programma wordt de groep gelinkt aan de ramkraak van een brillenzaak in Bavel, een carjacking waarvan een krantenbezorger van 74 het slachtoffer was en gewapende overvallen op een supermarkt en een toko in Breda.

In het opsporingsprogramma deelde de politie beelden van de daders in deze vier zaken. Waarbij opvalt dat de groep in wisselende samenstellingen opereert. Een politiewoordvoerder noemt het 'zorgwekkend' dat de misdrijven die de groep pleegt steeds heftiger lijken te worden door het gebruik van steeds extremer geweld.

Kijk hier het item uit Opsporing Verzocht terug:

Wachten op privacy instellingen...
05.44

Veel vragen over dode man

De politie heeft nog altijd geen idee wie de dode man is die afgelopen zaterdagochtend werd gevonden in het water van het Heusdensch Kanaal, op de grens van Brabant en Gelderland. "Na uitvoerig forensisch onderzoek is het niet gelukt de identiteit van de man vast te stellen." Het lichaam lag waarschijnlijk al een poos in het water, waardoor het niet meer toonbaar is en de politie dus ook geen foto kan delen.

Daarom hoopt ze nu dat iemand aan de hand van de kleding alsnog een idee heeft wie dan man is. Het gaat om een man van ongeveer 1,60 meter van tussen de 20 en 40 jaar oud, met kort haar en een slecht gebit met rotte tanden. Hij droeg een grijs t-shirt, twee zwarte zwangerschapsleggings over elkaar, zwarte kuitwarmers en zwarte sneakers van Puma.

Foto: politie
Foto: politie
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
19.01

Veel schade bij botsing

Door een onduidelijke reden hebben twee auto's elkaar geraakt op de Burgemeester Smitsweg in Maren-Kessel. Er raakte niemand gewond. Wel is er veel schade. Waarschijnlijk raakten de neuzen van de auto's elkaar tijdens het passeren. Er rukten tal van hulpdiensten uit voor het ongeluk. De weg is tijdelijk afgesloten.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!