Van der Poel gekozen tot Sportman van het Jaar, Laros jong talent

20 december 2023 om 21:19 • Aangepast 30 december 2023 om 02:04
nl
Mathieu van der Poel uit Hoogerheide en Niels Laros uit Oosterhout zijn bij het jaarlijkse Sportgala in Utrecht uitgeroepen tot Sportman en Jong Talent van het jaar. Voor wielrenner Van der Poel is voor de tweede keer in zijn carrière. Hij werd in 2019 voor het eerst Sportman van het Jaar.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Atleet Niels Laros uit Oosterhout werd gekozen als Jong Talent van 2023. De 18-jarige atleet die zich toelegt op de middellange en lange afstanden kreeg woensdagavond tijdens het Sportgala deze prijs uitgereikt. Laros verbeterde dit jaar onder meer een 22 jaar oud Nederlands record op de 1500 meter.

Wereldtitel
De 28-jarige Van der Poel veroverde in augustus, 38 jaar na Joop Zoetemelk, in de straten van Glasgow de wereldtitel op de weg. De wielrenner kreeg in de verkiezing de meeste stemmen van zijn collega-topsporters en de vakjury. Hij was afwezig op het Sportgala. Bondscoach Koos Moerenhout nam de bijbehorende Jaap Eden Award voor hem in ontvangst.

Wielermonumenten
Van der Poel is de opvolger van autocoureur Max Verstappen, die dit jaar ook weer tot de genomineerden behoorde. De derde kandidaat voor de verkiezing was baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Luyksgestel.

Van der Poel beleefde in 2023 meer successen. Zo werd hij in de winter voor de vijfde keer wereldkampioen veldrijden. Hij voegde bovendien twee wielermonumenten toe aan zijn erelijst met imposante zeges in de klassiekers Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!