Liveblog

112-nieuws: schade door storm Pia • vertraging Breda-Roosendaal

21 december 2023 om 18:57 • Aangepast 30 december 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.08

Vertraging Breda-Roosendaal

Door een voorwerp in de bovenleiding is er vertraging tussen Breda en Roosendaal. Inmiddels is de vertraging weer voorbij.

18.57

Boom op auto in Geldrop

Op de Wielewaal in Geldrop is een boom op een auto gevallen. Volgens de 112-verslaggever heeft de bestuurder geluk gehad. De brandweer heeft de boom kleingezaagd en er zijn twee auto's met een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
18.51

Boom valt om in Cuijk

Door storm Pia is er vanavond een boom omgewaaid op de Berenkuil in Cuijk. De boom viel tegen een geparkeerde bus aan en deels over de weg. De brandweer is opgeroepen om de boom te verwijderen.

De bestuurder van de bus is naar een andere parkeerplaats gereden, maar gaat morgen kijken naar de precieze schade.

Foto: Saskia Kusters.
Foto: Saskia Kusters.
Foto: Saskia Kusters.
Foto: Saskia Kusters.
18.46

Woning gesloten na drugsvondst

De burgemeester van Helmond heeft vandaag een woning aan de Evertsenstraat laten sluiten nadat de politie er drugs vond. Het huis werd ook gebruikt om drugs uit te verkopen. Het gaat onder andere over meth, cocaïne, MDMA en 4-chloormethcathinon.

Ook werd er een vuurwapen en patronen in het huis gevonden.

17.51

Afgebroken takken in Liempde

Op de Savendonksestraat in Liempde moest de brandweer te hulp schieten bij een losgeraakte boomtop. Deze moest worden afgezaagd door de brandweerlieden, samen met nog een paar losgeraakte takken. De straat is tijdelijk afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.47

Brand Oss

Aan de Leliestraat in Oss was een bewoner zijn pan op het fornuis vergeten. Daardoor ontstond er brand in zijn keuken. Zelf was de bewoner niet thuis, maar zijn hond wel. De buren sloegen dan ook aan op het geblaf van het hondje. De brandweer trof de pan, volledig doorgekookt, aan op het fornuis.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
16.56

Stroomstoring in Geldrop

In Geldrop zitten bijna 6000 huishoudens zonder stroom door een stroomstoring. Monteurs zijn onderweg om het op te lossen, meldt Enexis.

LEES OOK: Bijna 6000 huizen urenlang zonder stroom, klanten gevangen in Jumbo

Foto: Enexis.
Foto: Enexis.
14.47

Explosief gevonden in Valkenswaard

In de visvijver van de Oase in Valkenswaard is een explosief gevonden. Om wat voor iets het precies gaat, is nog niet duidelijk. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief uiteindelijk meegenomen. Het zal op de Leenderheide tot ontploffing gebracht worden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
14.28

Brommerrijder gewond na aanrijding

Bij een botsing in Beugen is een brommerrijder gewond geraakt. Een automobilist wilde afslaan naar de hagelkruislaan en zag de brommerrijder over het hoofd. Na het ongeluk werd het kruispunt afgesloten voor het verkeer.

De automobilist kwam met de schrik vrij. De brommerrijder is naar het ziekenhuis gebracht.

De brommerrijder is naar het ziekenhuis gebracht (foto: SK-Media)
De brommerrijder is naar het ziekenhuis gebracht (foto: SK-Media)
De brommer bleef achter (foto: SK-Media).
De brommer bleef achter (foto: SK-Media).
14.20

Scooterrijdster onderuit in bocht

Donderdagmiddag is een scooterrijder weggegleden in een bocht aan de Statenlaan in Drunen. Ambulancepersoneel heeft de vrouw nagekeken. Waardoor de vrouw onderuit ging is niet zeker. Mogelijk was de bocht glad door de regen.

De vrouw gleed met haar scooter weg in een bocht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
De vrouw gleed met haar scooter weg in een bocht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
De vrouw lag midden in de bocht op straat (Foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
De vrouw lag midden in de bocht op straat (Foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
13.25

Drugslab ontdekt in afgebrande ijsfabriek

In het puin van de ijsfabriek die vrijdag afbrandde in Waalwijk, zijn de restanten gevonden van een drugslab. Specialisten haalden zeker zes zwartgeblakerde ketels uit de puinhopen. De politie laat weten dat er aanwijzingen zijn voor de aanwezigheid van een drugslab.

13.15

Politie houdt drie mensen aan na massale ruzie over geld

De ruzie over geld begon in een horecagelegenheid aan de Eindhovense Kruisstraat en ging later door aan de Berliozlaan in dezelfde plaats. Bij die ruzie werden messen en knuppels gebruikt. Er waren zo'n tien mannen betrokken bij de massale vechtpartij aan de Berliozlaan. Vier van hen raakten gewond.

Twee aangehouden mannen komen uit Duitsland, de ander heeft geen vast woonadres.

Buurtbewoners wisten niet ze zagen toen de vechtpartij uitbrak.

12.02

Beknelde man bevrijd door brandweer

Een man is donderdagochtend gewond geraakt, toen hij op de Ettingstraat in Roosendaal bekneld raakte. Hoe dat precies gebeurde en tussen wat hij klem zat, is nog niet duidelijk. De brandweer kwam met twee wagens naar de straat om de man te bevrijden. Hij is even later naar het ziekenhuis gebracht.

11.21

Overleden fietser Breda is 29-jarige Bredanaar

De fietser die dinsdagochtend overleed nadat hij werd aangereden door een auto op de Backer en Ruebweg in Breda, is een 29-jarige man uit die plaats. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Het ongeluk gebeurde rond tien over zes bij een afrit bij het Shell tankstation, vlakbij de kruising met de Konijnenberg. Op deze weg is de maximumsnelheid zeventig kilometer per uur. Volgens de politie is de man bij het tankstation plotseling overgestoken.

10.54

Burgemeester Bergen op Zoom sluit panden

Burgemeester Mulder van Bergen op Zoom sluit drie panden in de gemeente, waar eerder drugs werd gevonden. Het gaat om een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Parallelweg, een huis aan de Antwerpsestraatweg en een berging van een huis aan de Mahlerstraat.

“Samen met de politie staan we voor de veiligheid van onze inwoners en de leefbaarheid in de wijken", zegt Mulder in een verklaring. "Het is verboden om middelen die onder de Opiumwet vallen in bezit te hebben. Overtreed je bewust de regels, dan weet je dat dit soort consequenties kunnen volgen.”

10.41

Duitser (47) beroofd van auto

De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Sint-Willebrord, blijkt een 47-jarige Duitser. Ook meldt de politie dat hij de man die hem neerstak er vervolgens in zijn auto vandoor is gegaan. Even voor half twaalf kwam de melding binnen over een gewelddadige beroving in de Dorpsstraat. Daar vonden agenten de gewonde man. De twee zouden ruzie hebben gehad in het huis. De recherche onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

10.01

'Spookvoertuig' in Roosendaal

In Roosendaal vond de afdeling Parkeerbeheer woensdag een zogenoemd spookvoertuig. De auto viel op, omdat het stuur aan de rechterkant zat. Maar in plaats van Britse, had de auto Duitse kentekenplaten. Na controle bleek dat de auto bij niemand op naam staat. Vaak worden dat soort spookvoertuigen door criminelen gebruikt om anoniem te blijven. De auto is inmiddels weggesleept en zal na overleg met het Openbaar Ministerie worden verkocht of vernietigd.

Foto: Instagram politie Roosendaal.
Foto: Instagram politie Roosendaal.
08.57

Autodief aangehouden in Breda

De politie heeft in Breda een autodief op heterdaad betrapt. Op Instagram laten de wijkagenten Breda Zuid-West weten dat er de afgelopen week al meerdere meldingen binnenkwamen over gestolen auto's. De dief die woensdagnacht betrapt werd, heeft volgens de politie 'zeer waarschijnlijk' ook iets te maken met die eerdere diefstallen

08.55

Vrouw uit brandende auto gehaald

Omstanders hebben donderdagochtend een vrouw uit een brandende auto gehaald in het buitengebied van Heeswijk-Dinther. Op de Meerstraat raakte ze van de weg en eindigde ze tegen een boom.

07.54

Brand op terrein van Reinier van Arkel

Op het terrein van zorgcentrum Reinier van Arkel in Vught heeft woensdagnacht brand gewoed. Rond half zes kwam de melding binnen. Het vuur zou zijn ontstaan in een kamer op de tweede verdieping van het gebouw aan de Laan van Voorburg. Omdat er veel rook vrijkwam, werden zo'n dertig kamers tijdelijk ontruimd. Naast de brandweer, kwamen er ook meerdere ambulances naar de plek. De bewoner is ter plekke nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Twee medewerkers kregen rook binnen, een van hen is wel meegenomen door de ambulance.

07.15

Illegaal vuurwerk in slaapkamer minderjarige

In een huis in Gemert heeft de politie gisteren een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk lag op de slaapkamer van een minderjarige, zo meldt een wijkagent.

In een andere slaapkamer werd nog een bijzondere vondst gedaan.

Foto's: Wijkagent Gemert
Foto's: Wijkagent Gemert
01.30

Meerdere gewonden na vechtpartij

Bij een steekpartij aan de Berliozlaan in Eindhoven zijn woensdagavond meerdere mensen gewond geraakt, dat meldt de politie. Vier slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De steekpartij gebeurde kort voor middernacht. Volgens de eerste melding bij de hulpdiensten ging het om een enorme vechtpartij: een groep van vijftien mensen ging met elkaar op de vuist.

Slachtoffers zouden op straat hebben gelegen, ook werden er messen, stokken, een hamer en een hakbijl gevonden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
01.15

Gewonde bij steekpartij

Bij een steekpartij in Sint Willebrord is afgelopen nacht iemand gewond geraakt. De steekpartij vond plaats aan de Dorpsstraat. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kwam met meerdere wagens naar de plaats delict, ook een hondengeleider was erbij. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!