Bekerduel tussen PSV en FC Twente afgelast na zware regenval

21 december 2023 om 21:30 • Aangepast 9 januari om 02:07
nl
Het bekerduel tussen PSV en FC Twente is donderdagavond in het water gevallen door overvloedige regenval. Op het veld van het Philips Stadion in Eindhoven was nauwelijks te spelen, omdat er zo veel water lag.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

De aftrap van de wedstrijd zou om negen uur zijn, maar de mat was langzaam in een zwembad veranderd. De piek van storm Pia trok donderdagavond over Brabant, met flinke regenval als gevolg.

"Het was spekglad, levensgevaarlijk", zei scheidsrechter Jeroen Manschot tegen ESPN. Hij heeft gekeken of de bal nog over het veld kon rollen, maar zag hoe er enorme hoeveelheden water van het veld af werden geschoven. "Ik wil het niet op mijn geweten hebben als er iets met een van de spelers gebeurt."

Vervolg
De wedstrijd wordt waarschijnlijk op 16, 17 of 18 januari gespeeld. Dat is eigenlijk de week van de volgende ronde. Vroeger kan niet vanwege de winterstop. De winnaar van PSV - FC Twente speelt dan een week later alsnog de achtste finale.

Daarvoor is donderdagavond ook al geloot. Mocht PSV de volgende ronde bereiken, dan wacht het een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Feyenoord is momenteel de nummer twee van de competitie en de grootste concurrent van de Eindhovenaren in de strijd om het landskampioenschap.

Het veld vanaf de tribune (foto: André Werrelmann).
Het veld vanaf de tribune (foto: André Werrelmann).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!