Liveblog

112-nieuws: zware botsing Waalwijk • zwaargewonde man gevonden in tuin

23 december 2023 om 16:43 • Aangepast 9 januari om 02:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.45

Minder treinen tussen Rotterdam en Breda

Tot één uur zaterdagnacht rijden er minder treinen op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam Centraal en Breda. Oorzaak is een gestrande trein. Het probleem ontstond rond half tien.

17.05

Zwaargewonde man gevonden in tuin Someren

In een tuin bij een huis op de Dagpauwoog in Someren is vanmiddag een zwaargewonde man aangetroffen. De politie doet samen met forensisch specialisten onderzoek.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.38

Verdachten aangehouden voor berovingen na seksdate

Twee mannen zijn gistermiddag aangehouden. Het gaat om een 27-jarige inwoner uit Sprang-Capelle en een 32-jarige man uit Waalwijk. Ze worden verdacht van diefstal en mishandeling. Drie slachtoffers werden beroofd van geld en persoonlijke spullen. Dat gebeurde na een afspraak via een datingchatsite. Eén slachtoffer is daarbij mishandeld.

De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn die zich uit schaamte nog niet hebben gemeld.

15.18

Supporters TOP Oss steken wc in brand

Niet alleen fans van NAC Breda, ook supporters van TOP Oss kwamen gisteravond negatief in het nieuws. Na de 2-0 nederlaag tegen MVV in Maastricht werd brand gesticht in een van de wc's bij het uitvak van stadion De Geusselt.

Op beelden is te zien dat de hele ruimte zwartgeblakerd is:

14.31

Flinke botsing in Waalwijk

In Waalwijk zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt bij een botsing. En dat moet hard zijn gegaan, als je de beelden ziet. Een van de auto's staat totaal vernield op de kruising en de andere wagen is in het water beland. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de De Kroonweg en de Weteringweg in Waalwijk. Beide bestuurders, een man en een jonge vrouw, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
14.14

Politieheli boven Breda

De politie is in Breda met een klopjacht bezig in de omgeving van de Mastbosstraat en de burgemeester Sutoriusstraat. Daar wordt gezocht naar twee mannen die worden gezocht voor een bedreiging. Een buurtbewoner laat weten dat er naar een wapen wordt gezocht. Er wordt onder meer met een politieheli gezocht en er is veel politie op de been.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
13.31

Spoedreparatie, oprit naar A58 korte tijd dicht

De oprit naar de snelweg A58 van Tilburg richting Breda was vanmiddag korte tijd afgesloten bij knooppunt De Baars vanwege een spoedreparatie.

13.07

Brandweer haalt loopbrug van dak

In het centrum van Deurne lag een los gewaaide loopbrug op een plat dak. Die is door de brandweer van Deurne en Helmond uit voorzorg - in verband met de harde wind - van het dak gehaald. De inzet trok veel bekijks van het winkelend publiek.

De loopbrug lag los op het dak van een plat dak in het centrum van Deurne (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De loopbrug lag los op het dak van een plat dak in het centrum van Deurne (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
12.58

Man met messen aangehouden

Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom is afgelopen nacht aangehouden op de Steenbergsestraat in zijn woonplaats na meldingen dat hij diverse mensen bedreigde. Hij was wat eerder in de nacht ook al aangesproken door agenten vanwege een ruzie. Daarop was hij weggestuurd. Om vier uur was het echter weer raak. Daarop werd de man aangehouden. Bij die aanhouding viel een mes op de grond. De verdachte pakte vervolgens nog een mes en luisterde niet naar het bevel dat mes los te laten. Uiteindelijk is de man geboeid en meegenomen.

12.39

Dode vrouw was bewoonster woonzorgcentrum

De dode vrouw die gisteren werd gevonden in een woonzorgcentrum voor ouderen aan de Generaal Cronjéstraat in Eindhoven was een 58-jarige bewoonster van het complex. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. De man die is aangehouden is een 55-jarige man. Iets voor vier uur 's middags kreeg de politie een melding dat er geen contact gemaakt konden worden met de bewoonster van een van de appartementen in het zorgcomplex. De 55-jarige man bevond zich tijdens zijn aanhouding in hetzelfde complex.

Lees hier meer over wat er gebeurde in het woonzorgcentrum in Eindhoven.

12.41

Sporter overleden in sporthal Vught

In sporthal Elzenburg aan de Lidwinastraat in Vught is gisteravond een sporter overleden. Dat meldt een 112-correspondent. Om 20.42 uur werden zowel een ambulance als een traumaheli richting de sporthal gestuurd. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.

12.18

Tilburgse link in ontvoeringszaak

De politie heeft afgelopen week zeven mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering van een man uit Maassluis. De man werd maandag rond halfzes 's avonds ontvoerd vanuit een parkeergarage in Schiedam. Diezelfde avond werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Tilburg. In Amsterdam werden dinsdag nog zes verdachten aangehouden. Zij komen uit Tilburg, Rotterdam en Aalsmeer. Het slachtoffer werd woensdagavond gevonden in de gemeente Haarlemmermeer.

11.49

'Relschoppers in Breda hadden stadionverbod'

De rellen na de wedstrijd tussen NAC en Willem II vrijdagavond in Breda zijn veroorzaakt door fans met een stadionverbod. Ze hebben bewust de confrontatie met de Mobiele Eenheid gezocht. Dit zegt burgemeester Paul Depla van de gemeente Breda. ”Ik vind dit erg triest, juist omdat de toeschouwers ín het stadion zich prima hebben gedragen.”

Lees hier de volledige reactie van Paul Depla.

11.03

Dakplaat komt los bij molen

Een dakplaat is losgekomen bij korenmolen De Pegstukken aan de gelijknamige straat in Schijndel. Dit werd vanochtend opgemerkt. Tijdens harde windvlagen zag iemand de plaat omhoogkomen. De brandweer kwam met een hoogwerker naar De Pegstukken, maar kon die daar niet opstellen om de dakplaat veilig los te halen. In overleg met de eigenaar van de molen, de gemeente Meierijstad, werd daarop een aannemer opgeroepen om deze klus te klaren.

Tijdens harde windvlagen zag iemand de dakplaat van de molen in Schijndel omhoogkomen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Tijdens harde windvlagen zag iemand de dakplaat van de molen in Schijndel omhoogkomen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bij korenmolen De Pegstukken in Schijndel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bij korenmolen De Pegstukken in Schijndel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
10.16

Explosie bij huis in Tilburg

Bij een huis aan de Roodeschoolstraat in Tilburg vond afgelopen nacht rond halfeen een zware explosie plaats. De voordeur raakte hierbij zwaar beschadigd. Op beveiligingscamera's zouden twee mensen te zien zijn. Die renden na de explosie weg richting de Langendijk en de Bijsterveldenlaan.

De explosie vond plaats bij een huis aan de Roodeschoolstraat in Tilburg.
De explosie vond plaats bij een huis aan de Roodeschoolstraat in Tilburg.
10.15

Vier agenten gewond bij voetbalrellen

Bij de ongeregeldheden die gisteravond na de voetbalwedstrijd NAC Breda-Willem II (1-2) plaatsvonden zijn vier agenten gewond geraakt. Eén agent liep tinnitus op door zwaar vuurwerk. Er zijn negen mensen aangehouden, vanwege het negeren van orders van de politie of de Mobiele Eenheid (ME), openlijk geweld, mishandeling en vernieling.

Lees hier de details.

06.46

Eigenaar hond Tilburg gevonden

De eigenaar van de hond die gisteren werd gevonden in het centrum van Tilburg is bekend. Het teefje was weliswaar gechipt, maar de chip was niet geregistreerd. Daardoor kon de politie haar baasje niet meteen bellen.

De in Tilburg gevonden hond (foto: Instagram politie Leijdal).
De in Tilburg gevonden hond (foto: Instagram politie Leijdal).
10.14

Eigenaar dode hond gezocht

Medewerkers van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost zijn op zoek naar het baasje van een jonge herdershond die donderdagochtend vroeg werd doodgereden tussen Nistelrode en Vorstenbosch. Het dier was een teefje en droeg een Loosbroek-halsband en een chip. Die chip is echter niet geregistreerd. Degene die de hond raakte, heeft de hond van de weg gehaald en direct de Dierenambulance gebeld maar het dier was niet meer te redden. De eigenaar van de hond wordt gevraagd 085-273 8899 te bellen.

De  jonge herdershond werd doodgereden tussen Nistelrode en Vorstenbosch (foto: Facebook Dierenambulance Brabant Noord-Oost).
De jonge herdershond werd doodgereden tussen Nistelrode en Vorstenbosch (foto: Facebook Dierenambulance Brabant Noord-Oost).
06.46

Hond gevonden in centrum Tilburg

De politie is op zoek naar de eigenaar van een hond die werd gevonden in het centrum van Tilburg. Het gaat om een teefje. De hond is gechipt, maar de chip is niet geregistreerd. Daardoor kon de politie haar baasje niet bellen. In de loop van deze ochtend zal het teefje bij haar lieftallige vinders opgehaald worden door medewerkers van de dierenambulance.

De in Tilburg gevonden hond (foto: Instagram politie Leijdal).
De in Tilburg gevonden hond (foto: Instagram politie Leijdal).
06.40

Man neergestoken in Sprundel, agressieve vrouw in Oud Gastel

In Sprundel is in de nacht van donderdag op vrijdag een man neergestoken. Gewaarschuwde agenten vonden de man onder het bloed. In een huis in de buurt werd een verdachte aangehouden, maakte de politie vanochtend vroeg bekend.

Later die nacht werd in Oud Gastel een vrouw aangehouden. Zij zou haar huisgenoot bedreigd hebben met een mes en ze had ook zichzelf verwond. Toen agenten bij het huis in Oud Gastel aankwamen, zagen ze dat de gang en de keuken onder het bloed zaten. De vrouw reageerde agressief op de agenten en de ambulancemedewerkers die haar wilden helpen. Ze kreeg een kalmerend middel en is vervolgens onder begeleiding van de agenten naar een ziekenhuis gebracht.

01.31

Automobilist ramt gevel café

Een automobilist heeft gisteravond met zijn auto de gevel van een leegstaand café aan de Kerkstraat in Lepelstraat geramd. Dit gebeurde rond middernacht. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht. De gevel van het café is zwaar beschadigd. Hoe groot de schade binnen is, is nog niet bekendgemaakt.

Lees hier de details over het ongeluk in Lepelstraat.

Het café aan de Kerkstraat in Lepelstraat staat inmiddels leeg (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het café aan de Kerkstraat in Lepelstraat staat inmiddels leeg (foto: Christian Traets/SQ Vision).
23.49

Dode man Geldrop geen slachtoffer van misdrijf

De man die gisteravond dood werd gevonden na een brand in een huis aan de Reinoutlaan in Geldrop is niet het slachtoffer van een misdrijf. Dat meldde de politie gisteravond laat. Hulpdiensten gingen naar het huis na een melding dat de man al een tijdje niet was gezien. In het huis bleek brand te woeden.

De brandweer zag de man liggen in een ruimte die in brand stond.

De dode man werd gevonden in een huis aan de Reinoutlaan in Geldrop (foto: SQ Vision).
De dode man werd gevonden in een huis aan de Reinoutlaan in Geldrop (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!