Video

Auto's uit uitgebrande parkeergarage gehaald: 'Hoop dat ie nog te maken is'

22 januari om 13:45 • Aangepast 30 januari om 02:03
nl
Het was een spannende maandagochtend voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Velderwoude in Den Bosch. Daar zorgde een grote brand in de parkeergarage onder appartementen voor een enorme ravage. Voor de bewoners was het bang afwachten of en hoe hun auto de brand zou hebben overleefd.

Annemarie Heessels reageert voorzichtig opgelucht als ze haar auto terugziet. "Hij doet het nog goed", zegt ze. Dat deed haar deugd, want ze was behoorlijk geschrokken bij het zien van de foto's van de eerste auto's die uit de garage werden gehaald. "Zoals die eruit zagen, vond ik erg schokkend."

Dankzij een buurvrouw had ze van tevoren al een beetje een idee van hoe haar auto eruitzag na de brand. "Zij had aan de buitenkant van de garage een foto van de auto gemaakt. Daardoor wist ik al dat er sowieso roet op de ramen zat." Ze hoopt dat de eventuele schade aan de auto nog te herstellen is. "Ik hoop het wel, ik ben eerlijk gezegd nogal gehecht aan mijn auto."

"Even bezien hoe de auto er aan de binnenkant aan toe is."

Ook Jorrit Marcus was maandagochtend blij bij het terugzien van zijn auto. "Het was heel spannend. Je zit een paar dagen in onzekerheid. Hoe is 'ie eraan toe? We mochten zelf niet naar de parkeergarage gaan, vanwege de veiligheid en de koolmonoxide. Mijn auto is aan de buitenkant slechts een beetje vies. Maar we moeten even bezien hoe 'ie er aan de binnenkant aan toe is."

Hans Goossens had drie motoren in de uitgebrande garage staan. "Een is zojuist meegenomen. De andere twee staan hier nog buiten", wijst hij. "Ze hebben rook- en roetschade, maar gelukkig alleen dat. Het is nu even afwachten wat er verder gaat gebeuren. Maar dit is materiële schade. Er zijn medebewoners die veel erger getroffen zijn. Dus ik heb nog geluk."

Zo liepen bij de brand ook 22 appartementen recht boven de garage blijvende schade op. Het vuur tastte de constructie van de appartementen aan, waardoor scheuren ontstonden.

"We mogen van geluk spreken."

Jorrit is niet een van die bewoners. "Wij wonen aan het andere uiteinde van het complex, wij zijn de dans grotendeels ontsprongen. We hebben geen schade, we mogen van geluk spreken."

Wat er met het appartementencomplex gaat gebeuren, was Jorrit maandagochtend nog niet bekend. "Daar is nog veel onduidelijk over, maar er wordt een vergadering georganiseerd. Dat blijft dus nog even spannend."

Hier zie je hoe de auto's maandagochtend naar buiten werden getakeld:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!