Belgische bestuurster raakt rijbewijs kwijt na dodelijke aanrijding

24 januari om 17:46 • Aangepast 2 februari om 02:01
nl
Een Belgische vrouw van 28 heeft 240 uur werkstraf gekregen, omdat ze met haar wagen een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt in Eindhoven. Ook mag ze een jaar niet achter het stuur zitten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de rechtbank in Den Bosch is ze in maart 2022 te hard een kruising opgereden en reed ze daarbij door rood. Hierna botste de vrouw uit Schaerbeek op een andere auto. De zoon van de bestuurster van deze wagen raakte zo gewond dat hij enkele weken later overleed.

De Belgische wilde vanuit de Franklin D. Rooseveltlaan de kruising met de Bisschop Bekkerslaan oprijden toen het misging. De rechter stelt vast dat ze zeer onvoorzichtig en onoplettend was. Ze haalde bijna 80 kilometer op een weg waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Ook reed ze dus door rood.

Het was voor het eerst dat de vrouw met politie en justitie in aanraking kwam. De rechtbank nam ook in haar voordeel mee dat het haar erg spijt dat het slachtoffer is komen te overlijden. Dat het ongeval ook de Belgische zeer heeft geraakt, bleek wel uit de verklaringen die ze had afgelegd.

“Maar,” zo laat de rechter ook weten, “geen enkele straf zal het leed en de leegte die het slachtoffer achterlaat verzachten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!